Velvet nails: iedereen zwicht deze herfst voor een fluwelen manicure

Geüpdatet op 7 oktober 2022 door Lore Ginneberge
Velvet nails: iedereen zwicht deze herfst voor een fluwelen manicure @overglowededit

Het meest gezellige seizoen is aangebroken, tijd om je nagels een update te geven! Na de populaire glazed donut manicure zwicht iedereen massaal voor velvet nails. Val jij ook voor de fluwelen manicure? Hier vind je alle inspiratie.

Creatieve nagels zijn helemaal terug! Na enkele seizoenen van minimalistische manicures en klassieke french nails, zien we weer nagels met metallic en chrome afwerking in het straatbeeld. Ook het geheim van de nieuwste trend, velvet nails,  schuilt in een ultraglinsterende nagellak die een luxueuze, zijdeachtige look geeft. De ongeëvenaarde textuur doet het licht weerkaatsen en zorgt voor een showstopping effect. De onmisbare finishing touch bij gezellige herfstoutfits.

Een van de grote voortrekkers van de nageltrend is Amy Le, een nagelstyliste uit L.A., die al veel eerder uitpakte met haar lichtgroene versie van velvet nails.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amy Le (@amyle.nails)

Met het aanbreken van de herfst wint de trend terug aan populariteit en wordt sociale media overspoeld met nagelstylistes die hun eigen draai geven aan de fluwelen manicure.

Hoe krijg je velvet nails?

Als je thuis aan de slag wilt gaan, zijn er een paar opties. Sommige nagelstylisten gebruiken flockpoeder - een poeder waarin je je nagels doopt om een fluwelen textuur of metallic glitter te creëren - maar het makkelijkst zijn de magnetische of 'cat eye' gelnagellakken. Voor deze laatste optie gebruik je een magnetische glitterende kleur naar keuze die je bewerkt met een magneet. Zo komen de glitters naar de oppervlakte en geven ze dat velvet effect.

LEES OOK: How to: met deze 8 tips laat je je nagels sneller groeien