Top 7 grootste modemissers

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Top 7 grootste modemissers

77

Alles kan en alles mag in mode. Althans, bijna alles. Wij zetten de grootste modemissers op een rijtje.

We zijn allemaal jong en onwetend geweest en slaan onszelf wel eens voor het hoofd als we door oude fotoalbums bladeren. 'Ai, die schoenen met dat jasje?!' Welke modemissers heb jij je al eens schuldig aan gemaakt? Ontdek hier de ultieme fashion don'ts:

1/

1

Stiletto misstap: naaldhakken onder een minirok

Het draait allemaal om balans en er is nu eenmaal niets gebalanceerd aan een minirok of -short met stiletto’s. Te veel bloot, te lang, te smal - gewoon te. Pas op, niets verkeerd mee om je mooie benen te tonen met een kort jurkje, maar combineer die dan met een hippe sandaal met een iets bredere hak. Draag je stiletto's liever onder een hoog getailleerde broek met losse pijpen. Erg flatterend en vrouwelijk!

2/

2

Mode monopoly: van kop tot teen in dezelfde designer

Ook al draag je enkel Zara of H&M – wanneer je 1 stijl, 1 trend of 1 seizoen draagt, zie je eruit als een wandelende reclamecampagne. Geen greintje originaliteit! Leer kledingstukken ook buiten hun context zien en combineer verschillende stijlen en trends voor een unieke, interessante look.

3/

3

Nauwe schoentjes: kleding die niet helemaal past

Oversized stukken horen oversized gedragen te worden en aansluitende stukken horen netjes om je lichaam te passen. Koop dus de juiste maat en draag het stuk zoals het ervoor gemaakt is. Een losse blazer een maat kleiner kopen zodat die beter aansluit, dat ziet er niet uit. Koop ook altijd je schoenen in de juiste maat. Ook al is het je droompaar en heeft de winkel enkel nog een halve maat kleiner, laat ze liever links liggen want je zal ze gegarandeerd toch niet dragen!

4/

4

Vlekken, haren en make-up 

Draag je kleren met liefde en behandel ze er ook naar! Koffievlekken, losse haren of make-up vegen op je kleren zijn geen teken van liefde, maar van slordigheid. Nonchalance, maar dan niet in de goede zin.

5/

5

Immobiliteit: kleren of schoenen waarin je je niet kan bewegen

Een jurk die zo smal is dat je niet eens normaal de trappen op kan, of schoenen die zo pijnlijk zijn dat het lijkt alsof je de hele avond rondloopt met een teenkramp: geen zicht. Als je je moet beperken in je bewegingen omwille van je outfit, dan weet je dat je fout zit. Doe liever iets comfortabel aan waarin je kan genieten van je date of avondje uit in plaats van aan de zijlijn te moeten zitten omdat je je niet kan ontspannen.

6/

6

Identiteitscrisis: je als iemand anders voordoen

Het kan een heel proces zijn om je eigen identiteit en stijl te ontwikkelen. Neem gerust al je tijd, zolang je doorheen het proces trouw blijft aan jezelf. Als je je niet goed voelt in je kleren, dan straal je dat ook uit. Kleren veranderen zo in kostuums, terwijl ze net een verlengde van je persoonlijkheid horen te zijn. Luister niet naar wat anderen zeggen en draag lekker waar jij zin in hebt.

7/

7

Symbolen

Tenzij je zelf bepaalde roots hebt, blijf je beter weg van symbolische kledingstukken zoals gevederde hoofdbanden, prints met Ganesh tekeningen,... Heel mooi, maar voor sommige culturen en religies betekenen die symbolen zoveel meer dan dat. Een teken van respect!

(Stagiaire Natalia Tjurina via Refinery29)