HOTSPOT: SALOBRE hotel in de Canarische Eilanden

Geüpdatet op 30 augustus 2022 door ELLE Partner
HOTSPOT: SALOBRE hotel in de Canarische Eilanden

Gran Canaria is dankzij haar gunstig klimaat en groot aantal typische all-in resorts een geliefde bestemming van touroperators, en dit het hele jaar door. Liefhebbers van rust, gastronomie, natuur en architectuur laten deze bestemming in de Canarische Eilanden daarom vaak links liggen. Onterecht, want Salobre Hotel Resort & Serenity is erin geslaagd een architecturale parel neer te zetten in een stukje ongerepte natuur, waar je in alle rust en sereniteit kan genieten van heerlijk eten, drinken, wellness en een hoog aangeschreven golfbaan.

Natuur & Architectuur

Salobre’s filosofie draait om duurzaamheid en eenheid met de natuur. Het vermaarde Amerikaanse Architectenbureau Allen & Phlip trok de link met de omgeving door in het volledige project, met bijna uitsluitend gebruik van lokale materialen en gesteenten. Het resultaat is een magische plek waar je kan “unwinden” en tot rust komen.

Ultiem ontspannen

Geen betere plaats om je dagelijkse zorgen helemaal te vergeten dan in het “Be Aloe Wellness Center”. Het hotel beschikt namelijk over een zeer ruime en moderne spa met onder andere een buitenzwembad, een Finse Sauna en een zuurstof cabine waarin de lucht bestaat uit 99,8% zuivere zuurstof, vrij van bacteriën en virussen. Je kan hier uiteraard ook terecht voor een massage of gezichtsbehandeling of voor yoga – en meditatiesessies.

Sportliefhebbers komen ook zeker aan hun trekken bij Salobre. Er zijn niet alleen ruime faciliteiten voor balsporten en fitness, in het resort worden zelfs de meest fanatieke golfers op hun wenken bediend. Het domein is namelijk omringd door een een spectaculaire golfbaan met drie verschillende parcours.

Gastronomie

Na een dagje luieren, wellnessen of sporten is het natuurlijk de hoogste tijd om de voetjes onder tafel te schuiven. In Salobre kan je kiezen uit vier verschillende restaurants en bars, zij het voor een snelle hap tijdens de lunch, een heerlijke cocktail bij het aperitief of een uitgebreid gastronomisch diner bij zonsondergang. Ook hier draagt het resort duurzaamheid en de verbinding met de lokale fauna en flora hoog in het vaandel: de chefs werken uitsluitend met lokale producten die rechtstreeks worden aangekocht bij Canarische producenten.

Kortom, Salobre is de perfecte getaway om je in het najaar te wapenen voor de donkere en koude Belgische winter.

Gastronomie - SALOBRE 
©SALOBRE

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met SALOBRE.

www.salobrehotel.com

Lees ook:
Zo overleven je planten de hitte
Ontdek 3 verrassende drinks met de nieuwe alcoholvrije Gordon's 0.0%
Ibiza: een unieke ervaring aan boord van een privéjacht