TikTok is in de ban van ‘gym lips’ voor volle lippen in twee stappen

Geüpdatet op 17 juni 2022 door Lore Ginneberge
TikTok is in de ban van ‘gym lips’ voor volle lippen in twee stappen Fleur Kaan

Een nieuwe dag, een nieuwe hype die het overneemt op TikTok. De laatste make-uptrend is 'gym lips', nu al onze favoriete liplook voor een luie zomer.

De 'no-make-up make-up' blijft goed scoren op sociale media. Beautybloggers en make-upartiesten delen hun beste tips voor een look die er natuurlijk uitziet, maar achter de schermen soms heel wat smeer-, blend- en stiftwerk vergt. Niet zo met 'gym lips', een makkelijke trend die z'n naam dankt aan TikTok-gebruiker Kelli Anne Sewell. De make-upartieste verzon 'm omdat de liplook moeiteloos oogt en dus geschikt is voor elke activiteit, ook om te sporten (al is dat geen vereiste).

@makeupxka let’s bring gym lips to tik tok lmao #gymlips my go to liner is @Kevyn Aucoin in divine or @ABH Cosmetics ♬ original sound - Kelli Anne Sewell

Inmiddels verzamelde #gymlips zo'n 250.000 views op TikTok en zijn er heel wat aanhangers die hun versie van de look tonen. Kelli's gym lip-video's kunnen op comments rekenen van bekende make-upmerken als Patrick Ta en Pat McGrath Labs en volgens Grazia Daily UK liggen de verkoopcijfers van lipverzorging drastisch hoger vergeleken met vorig jaar - maar daar zit het einde van de mondmaskers vast voor iets tussen.

Zo creëer je gym lips

In tegenstelling tot andere beautytrends zijn gym lips zo makkelijk dat de producten misschien al in je make-uptas zitten. Bovendien is de look niet merkgebonden, geen last dus van beautyproducten die instant uitverkopen door de hype. Wat heb je nodig? Een smeuïg lippotlood in dezelfde kleur als je lippen en een lipverzorging of -gloss naar keuze. Met het potlood kleur je de contouren van de mond in, waarbij je ietsje over de rand tekent voor een vollere look. Vervolgens werk je de liplook af met een verzorgende balsem of olie. Klaar voor de gym, de supermarkt of kantoor!

charlotte tilbury lippotlood gym lips
Pillow Talk lippotlood, Charlotte Tilbury, €23

Shop hier

kiko lippotlood
Green Me Lip & Cheek potlood, Kiko Milano, €9,99

Shop hier

jumbo lippotlood
Jumbo lippotlood, April Paris, €11,50

Shop hier

huda beauty lipliner
Lip Contour 2.0, Huda Beauty, €18,90

Shop hier

dior lip glow balsem gym lips
Lip Glow Balm, DIOR, €38

Shop hier

ilia beauty lip balm
Lip Wrap Reviving Lip Balm, ILIA Beauty, €26

Shop hier

pat mcgrath lip color gym lips
Lip Fetish Sheer Color, Pat McGrath Labs, €45,90

Shop hier

lip sleeping mask laneige
Lip Sleeping Mask, Laneige, €19,99

Shop hier

LEES OOK: Zo draag je oranje lipstick, de make-uptrend van zomer 2022