Lipolie is het beste alles-in-één beautyproduct van het moment

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Lipolie is het beste alles-in-één beautyproduct van het moment Imaxtree

We gingen van compleet matte lipstick naar glanzende gloss de afgelopen jaren. De laatste nieuwe beautytrend? Lipolie! Dit is waarom ze viraal gaan en waarom je er nu eentje nodig hebt.

Lipolie versus lippenbalsem: wat is beter?

Tijdens de wintermaanden (en eigenlijk het hele jaar door) heb ik standaard een lippenbalsem paraat in elk handtas, jas en kamer in huis. Gebarsten, droge lippen zijn mijn ergste beautynachtmerrie, daar heeft  een recente Roaccutane-kuur vast iets mee te maken. Maar hoeveel ik ook stift en smeer, niet alle lippenbalsems doen wat van ze verwacht wordt. Veel formules bevatten namelijk ingrediënten (zoals petroleum) die niet diep doordringen om de lippen te hydrateren, maar alleen een laagje leggen. Niet zo gek dat ik zin heb om elke paar minuten opnieuw te smeren.

lippenolie gloss
Imaxtree

Dus wat als er iets beters op de markt is, een formule die wél diep doordringt en echt hydrateert? Maak kennis met lipolie. Het idee om olie op je lippen aan te brengen voelt misschien vreemd, maar dat dachten we ook over gezichtsolie, en kijk hoe populair die tegenwoordig zijn... Een olie plakt niet en heeft geen dikke textuur zoals een gloss of zelfs een balsem. En als de glans eenmaal is verdwenen (omdat de olie is ingetrokken om z'n werk te gaan doen, blijft de flatterende tint in sommige formules nog lang zitten.

Dit zijn de beste lipolies van het moment

We weten intussen dat TikTok de kracht heeft om een product op één dag viraal te laten gaan (denk maar aan deze oogcrème). Zo ging het ook voor de Dior Lip Glow Oil.

@michellearevalomua Omg I am shocked 👄👁👄 #diorlip #diorlipoil #makeuphacks #makeupreview ♬ original sound - Michelle Arevalo

Massa's reviews overspoelden de app, lovend over de mooie tint die het product achterlaat, de niet-plakkende finish en het hydraterende effect achteraf. Allemaal aan de lipolie dus? Dit zijn, behalve de Dior Lip Glow Oil, onze favorieten.

Dior Lip Glow Oil

Verkrijgbaar in acht tinten (waaronder een doorschijnende) die zich aanpassen aan jouw lipkleur. De kersenolie geeft je instant zachte lippen.

Dior lip glow oil
Lip Glow Oil, Dior, €38

Shop hier

Clarins Lip Comfort Oil Intense

Inmiddels bijna even populair als Dior, is de lipolie van Clarins. Verkrijgbaar in acht tinten en vol voedende oliën als cranberryolie, hazelnootolie en jojoba-olie.

lipolie Clarins comfort Oil intense
Lip comfort oil intense, Clarins, €23,50

Shop hier

NYX #THISISEVERYTHING Lip Oil

Een betaalbare, maar evenwaardig variant vind je bij NYX. Beschikbaar in een gewaagde blauwe, paarse of een zachtroze tint.

nyx lip oil lipolie
#THISISEVERYTHING Lip Oil, NYX Professional Cosmetics, €7,20

 

Shop hier

Estee Lauder Nighttime Rescue Lip Oil-Serum

Extreem droge lippen? De lipolie van Estée Lauder werd speciaal ontwikkeld om 's nachts in te kunnen werken, met botanische oliën van lavendel, camelia en roos.

Estee Lauder lip oil lippenolie
Nighttime Rescue Lip Oil-Serum, Estee Lauder, €36,45

Shop hier

ILIA Balmy Gloss Tinted Lip Oil

Voor wie houdt van groene, diervriendelijke beauty is ILIA de beste keuze. De lippenverzorging houdt het midden tussen een gloss en een olie. Met hyaluronzuur en salicornia herbacea-extract voor onmiddellijke hydratatie en moerasbloemzaadolie dat een natuurlijk vochtvasthoudend laagje geeft.

ilia lip oil gloss
Balmy Gloss Tinted Lip Oil, ILIA, €28

Shop hier

LEES OOK: met deze 15 producten voorkom je gebarsten lippen tijdens koudere dagen