We Are Founders helpt onderneemsters met hun businessidee

Gepubliceerd op 5 mei 2022 door Lore Ginneberge
We Are Founders helpt onderneemsters met hun businessidee Cayley Nossiter - Unsplash

BeCentral, Google, Bruxelles Formation en BeAngels lanceren de tweede editie van We Are Founders, een 9 maanden durend opleidingsprogramma voor de ondernemers van morgen.

De tweede editie van We Are Founders komt eraan. Het programma roept op tot ambitieuze kandidaten. Inschrijven kan tot 1 juni middernacht. We are Founders is een intensief programma van 9 maanden dat mensen de mogelijkheid biedt een ondernemersproject te ontwikkelen, vanaf het prille idee tot de voltooiing ervan. Dankzij de talrijke partners en zakelijke contacten zullen de deelnemers advies kunnen inwinnen en fondsen kunnen werven. Een unieke ervaring die voor iedereen toegankelijk is. Het doel is om ondernemerschap te stimuleren, vooral bij vrouwen.

Naast de gepersonaliseerde ondersteuning en expertise van de ondernemers, biedt de cursus onbeperkte toegang tot de digitale campus van BeCentral, dat zijn hele systeem ter beschikking stelt van toekomstige oprichters. Google zal ook zijn expertise op het gebied van digitale marketing aanbieden via de Google Digital Atelier-opleidingen en meer specifieke inhoud van het 'Google for startups'-programma.

Wie kan deelnemen?

Iedereen kan zich inschrijven op de website. De enige selectiecriteria zijn motivatie, ambitie en de levensvatbaarheid van het project. Bij aanvang is geen diploma of kapitaal vereist, en dankzij het partnerschap met Bruxelles Formation kunnen werkzoekenden hun sociale voordelen behouden en genieten van een opleidingspremie tijdens het hele traject. Het programma zal starten op 15 september 2022.

Schrijf je in

ELLE en We Are Founders

Op het Elle Active Forum maakt een van de We Are Founders-projecten geleid door een vrouw kans op de ELLE Start-Up Award winnen. Het Elle Active Forum is een evenement voor Belgische zakenvrouwen dat zal plaatsvinden op 18 en 19 november 2022. Op het programma: conferenties, zakelijke bijeenkomsten en workshops.

STREAM'HER: deze founders delen hun ervaring

Chloé en Ilaria zijn de oprichters van Stream'Her. Een project dat vrouwen promoot op het Twitch-streaming platform. Zij zijn begonnen aan het We Are Founders-traject en vertellen ons wat ze leerden van het programma. Het duo is ook genomineerd voor de ELLE Start-Up Award.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stream'Her (@stream_her)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stream'Her (@stream_her)

Wat is Stream'Her?

Chloe: "Twee jaar geleden richtte ik Stream'Her op met als doel vrouwen in streaming in de schijnwerpers te zetten. Ilaria vervoegde het team op april 2021. Onze werking is zeer divers: naast het in de kijker zetten van deze vrouwen, hebben we samen met de steden Brussel en Antwerpen opleidingen opgezet. Wij trainen vrouwen in streaming, video en digitale marketing. Wij organiseren ook evenementen zoals toernooien, soms met winkels waar klanten worden uitgenodigd om streaming te proberen en prijzen te winnen."

Ilaria: "We proberen op deze manier ook om streaming te democratiseren."

Wat was het uitgangspunt bij het oprichten van Stream'Her?

Chloé: "Tijdens de eerste lockdown begon ik me te interesseren voor Twitch. Ik besefte al snel dat ik alleen mannen ontmoette. Er zijn slechts 2 of 3 vrouwen in de top 100 streamers en 35% van de vrouwen op het platform. Stream'Her wil vrouwen aanmoedigen om op Twitch te beginnen en zo rolmodellen te hebben."

Ilaria: "Stream'Her dient als ontmoetingsplaats voor vrouwelijke streamers. Het is makkelijker om op deze manier samen te werken."

Wat heeft We Are Founders je gebracht?

Ilaria: "We Are Founders gaf ons vertrouwen in ons project. Het heeft ons geholpen om de juiste strategische keuzes te maken. Het maakte het project ook concreter."

Chloe: "Dankzij de prestigieuze medewerkers van het programma gaf het ons geloofwaardigheid. Merken besteden daar veel aandacht aan, want als We Are Founders iets in ons ziet, betekent het dat we serieus zijn en dat ons project de moeite waard is."

Welk advies geven jullie aan toekomstige deelnemers?

Ilaria: "Je kunt geen vooruitgang boeken met een project als je alleen in je hoekje zit. Het is belangrijk om de confrontatie aan te gaan met een motiverende omgeving. We Are Founders biedt deze kans."

Chloé. "Dit is het beste als je veel verder wilt gaan met je project. Deze 9 maanden geven ons de kans om ons voltijds op ons project te concentreren. Tegelijk creëren we netwerk met gelijkgestemden of partners."