Moederdag special: Jenna en Yvana verklappen hun haargeheimen

Gepubliceerd op 7 mei 2022 door ELLE Partner Foto’s: Emmanuel Laurent
Moederdag special: Jenna en Yvana verklappen hun haargeheimen

Moederdag is in de aantocht. Net daarom gingen we op bezoek bij model en influencer Jenna Peij en haar moeder Yvana Creaco in Antwerpen waar we een gesprek hielden over hun hechte band en hun haargeheimen. Speciaal voor de gelegenheid testten ze de Dyson Corrale stijltang.

Jenna Peij woont in Antwerpen en doet modellenwerk als beroep, iets wat haar moeder Yvana niet onbekend is. Maar zijn ze elkaars spiegelbeeld? Wij stelden hun enkele beauty en persoonlijke vragen net voor moederdag. 

Moederdag is om de hoek! Hebben jullie al samen plannen gemaakt? 

JENNA : “Meestal spreken we af met mijn broer en mijn zus en eten we gezellig samen. Iedereen rond een tafel blijft voor mij één van de leukste en gezelligste momenten.”

En toch blijft moederdag iets bijzonder, hebben jullie er speciale herinneringen aan overgehouden?

JENNA : “Ik herinner mij vooral de pasta kettingen die ik maakte toen ik nog op school zat.” 

YVANA : “Ik heb niet bepaald een favoriete herinnering. Ik vond het altijd enorm schattig wanneer de kinderen van school kwamen met hun DIY-cadeautjes. Ik heb niet veel nodig om gelukkig te zijn op zo’n dagen. Gewoon gezellig samen zijn met mijn drie kinderen, zorgt altijd voor de beste herinneringen.”

Hoe ziet jullie typische mother-daughter date eruit? 

JENNA : “Wij noemen het een ‘Mama Jenna dagje’. Dan gaan we meestal gezellig lunchen en praten we bij. Ik voel mij echt herladen na zo’n dagje. We proberen dit geregeld te doen, al is het soms zelfs voor korte samenkomsten. 

YVANA : “Wij kunnen hier zo enorm van genieten! Ik kijk altijd uit naar die momenten samen.” 

Zijn er ook beauty-rituelen die jullie met elkaar delen? En zijn er beauty- en haartips die jullie van elkaar hebben overgenomen? 

YVANA : “Ik heb mijn hele leven in de cosmetica sector gewerkt. Ik ben begonnen als model, waar ik dagdagelijks in aanraking kwam met beautyproducten. Nadien heb ik gewerkt voor merken als Clarins, Thierry Mugler, By Terry, La Mer en Patyka. Jenna heeft mij altijd bezig gezien van jongs af aan, dus ik denk dat er wel een heleboel tips zijn blijven hangen.”

JENNA : “Inderdaad, de basics heb ik vooral van mijn mama geleerd! Dode haarpunten knippen, je ontschminken voor je gaat slapen, double cleansing, … Mijn mama heeft mij ook vaak tegengehouden om mijn haarkleur te veranderen! Anders had ik misschien al alle kleuren van de regenboog gehad en daar ben ik haar wel heel dankbaar voor.”

Over haar gesproken: vertel eens over jullie haarroutine? 

JENNA : “Ik was mijn haar vaker dan ik zou willen, ongeveer om de twee dagen. Veel meisjes hebben hun haar ‘getraind’ tijdens de lockdown om het minder te wassen, maar dat was niet aan mij besteed. Ik gebruik niet altijd dezelfde shampoo omdat mijn kapper me verteld heeft dat het beter is om te wisselen zodat je haar nooit gewend raakt aan de ingrediënten.” 

YVANA : “Ik gebruik voornamelijk producten die mijn kapster me aanraadt zoals een shampoo voor gekleurd haar en een voedende verzorgingscrème.”

Hoe vaak stijlen/krullen jullie jullie haar? 

JENNA : “Ik heb van nature heel stijl haar, dus voor leuke gelegenheden krul ik het met de Dyson Corrale stijltang en ga ik nadien door mijn haar met mijn vingers om het zo natuurlijk mogelijk te houden.”

YVANA : “Ik ga voor de eerste keer de Dyson Corrale stijltang gebruiken en ik ben erg benieuwd naar het resultaat.”

Wat nemen jullie altijd mee op reis? 

JENNA : “Ik neem altijd een heat protection haarspray mee zodat mijn haar beschermd is tegen de hitte en de zon. En natuurlijk de Dyson Corrale stijltang omdat hij draadloos is, een 'flight ready' modus heeft en het toestel heel makkelijk in gebruik is.”

YVANA : “Ik neem een voedende haarolie mee voor bescherming tegen de zon en zee.”

Moederdag special: Jenna en Yvana verklappen hun haargeheimen - 4

 

Waarin verschillen jullie het sterkst?

JENNA : “Ik durf net iets meer dan mijn mama. Zij is een vrouw van berekend risico en ik ga gewoon en zie erna wel waar het me brengt.” 

YVANA : “Akkoord! Jenna is echt meer een springer, ik ben meer afwachtend. Ik vind dit een geweldige eigenschap van Jenna. Dat had ik ook wat meer moeten doen toen ik jong was.”

En waarin lijken jullie het sterkst op elkaar? 

JENNA : “Onze tederheid. Wij zetten anderen graag op de eerste plaats. Als we iemand gelukkig kunnen maken door iets dat wij doen, zijn wij ook automatisch gelukkig. We hebben enorm veel raakvlakken.”

YVANA : “Dat klopt. Het plezieren van andere mensen staat voor ons beiden echt centraal. Ook op vlak van onze job en levensstijl zijn we gelijkend.”

Dyson Corrale stijltang

Jenna is al jaren fan van de Dyson Corrale stijltang en gebruikt het toestel voor het plaatsen van volumineuze natuurlijke krullen. Mama Yvana gebruikte de stijltang voor de eerste keer tijdens ons bezoek en brengt haar kapsel in vorm door het te stijlen en de puntjes naar buiten te stylen. 

De Corrale stijltang van Dyson maakt gebruik van flexibele platen die ervoor zorgen dat je haar als het ware ‘gevangen’ wordt. Doordat het toestel zich rond je haar klemt, heb je aan één applicatie per lok voldoende, wat uiteindelijk zorgt voor de helft minder haarschade dan bij andere stijltangen. Bovendien gaat het sneller en kun je de stijltang tot 30 minuten snoerloos gebruiken. Dat maakt de stijltang super handig en dat heel de dag door. 

Lees ook: 

Het groene nummer van ELLE België, nu in de winkel!

Seventies krullen waren overal op het Met Gala van 2022

Wedstrijd: vier moederdag met superfoods