HOW TO: styling tips van de fashion editors

Geüpdatet op 2 juli 2019 door ELLE België
HOW TO: styling tips van de fashion editors

coltips

Erbij lopen als een fashion pro hoeft je niet per se je maandloon te kosten. Met deze styling tips transformeer je in 1-2-3 in een it-girl.

Ook mode insiders kunnen zich niet altijd die nieuwe designer tas veroorloven. Wat is het geheim dan achter die fantastische looks? Simpel: fashion editors hebben een aantal pasklare trucjes om hun outfits te upgraden. Ontdek hier hoe ook jij eruitziet als een echte fashionista:

1/

Peekaboo lingerie

peekaboo

Doen deze zomer: een doorkijkende jurk of ensemble met opvallende lingerie. Sexy zonder dat het goedkoop wordt.

Laat je inspireren door onze shopping.

2/

Zoek de top

Vogue and Mario Testino Photocall - Madrid

Don't mix business with pleasure? Wij maken daar graag een uitzondering op! Probeer eens een stijlvolle blazer zonder top. Misschien niet het beste idee voor een zakenlunch, maar perfect voor een avondje uit.

blazer zara

Blazer, Zara - € 99,95

3/

Dubbel denim

olivia palermo

Fashion faux pas of très hip? Als het op dubbel denim aankomt, is modeland nogal wispelturig. Dit seizoen is het een volmondige 'go'. Matchy matchy of contrasterende tinten, skinny of boyfriend – zolang je niet in een cowgirl verandert, mag je er lustig op los experimenteren!

denim religion

Denim jasje, Religion - € 98,39 via Asos

denim ralph lauren

Denim broek, € 154,62 - Denim & Supply by Ralph Lauren via Asos

4/

Ceci n’est pas une robe

rok top topshop

Matching outfits zijn het nieuwste lievelingetje van het modewereldje, en dan zeker de rok-top combinatie. Minstens even stijlvol als een jurkje, maar net dat tikkeltje speelser - zeker als er af en toe een streepje huid tevoorschijn komt.

top topshop rok topshop

Top en rok, Topshop - samen € 82

5/

Armen uit de mouwen

zara

Met een shirt en coole jas zit je altijd veilig. Maar probeer eens een vest zonder mouwen en zie wat er gebeurt: een gesofisticeerde outfit met een vleugje boho.

vest zara

Witte Gilet, Zara - € 59,95

vest mangoGeborduurde gilet, Mango - € 59,99

6/

De lange riem

zara riem

Een klein detail dat meteen in het oog sprint: de lange riem. De perfecte manier om je taille optisch te versmallen en zo in de kijker te zetten. Tip: koop je riem een maat te groot!

zara 2

Top met ceintuur, Zara - € 59,95

7/
 Extra jurk

zara trans kleed

Waarom één outfit dragen als je er twee kan dragen? Een jurk over je broek dragen lijkt misschien op het eerste zicht een tripje terug naar je foute tienerjaren. Toch kan het een fraaie finishing touch zijn en je outfit die extra dimensie geven.

cosZwarte transparante jurk, COS - € 69

8/

De nonchalante jas

Paris Fashion Week - Street Style

Geen denken aan om je jas tussen je armen te kreuken. Draag je jas over je schouders: nonchalant, chic en makkelijker voor je date om die af te nemen.

9/

Slordig staat netjes

mango

Niets fluistert 'effortless chic' zoals dit insider trucje. Steek een klein stukje van je top in je broek of rok. Klaar!

mango2

Trui, Mango - € 29,99

10/

Bondage

Paris Fashion Week - Balmain Runway

Een riem transformeert je outfit in no time van zero naar hero. Wees creatief en draag je riem niet enkel over een kleedje of bloes maar ook over een jas zoals gespot bij onder andere Balmain (zie foto).

saint laurent

Riem, Saint Laurent - € 395 via NET-A-PORTER

11/

Wit, witter, witst

calvin klein

Stop jezelf in een wit kleedje en combineer hierbij verschillende kleurschakeringen! Van spierwit, tot crème, tot nude - deze kleurenmix draag je moeiteloos het hele jaar door.

12/

Hoogtes en laagtes

asos sheer

Mix kort met lang voor een speelse look. Draag bijvoorbeeld een crop top over een lang shirt - ideaal als een blote buik net buiten je comfort zone ligt. Ga voor een doorschijnende stof om twee vliegen in één klap te slaan.

Doorschijnende crop top, Asos - € 44,98

13/

Verstoppertje

acne

Deze look speelt in om drie modefavorietjes: de trend van oversized mantels, de laagjesgekte en de coole combinatie van chic met casual. Lekker mysterieus ook!

Denim jas, Acne - € 400

14/

Sokken in sandalen

sokken sandalen

Sokken in sandalen associeer je voortaan niet meer met de gemiddelde toerist maar met hét fashion statement van het jaar. De fijne sokjes in de sierlijke sandaaltjes behoren officieel tot de verleden tijd. Dit seizoen doe je net het tegenovergestelde: dikke sportsokken in zware sandalen.

Nog geen sandalen in huis? Bekijk hier de leukste exemplaren van het moment.

(Stagiaire Natalia Tjurina via Refinery29)