7 activiteiten om je blok op te leuken

Geüpdatet op 17 december 2020 door ELLE België
7 activiteiten om je blok op te leuken

blok

Die tijd van het jaar: het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en jij zit opgesloten achter je bureau. Leve de blok! Met deze activiteiten maak je de examenperiode net iets draaglijker.

Studeren, studeren, studeren en... pauzeren! Want hoe kan je je hoofd vullen met al die kennis als je niet af en toe je hoofd leegt? Vergeet dus niet om regelmatig eens buiten te komen tijdens je blok, je wilt tenslotte toch meer sociale interactie dan je eenzijdige gesprekken met je kat? Bankhangen en series kijken is een slecht idee, want kleine kans dat je die zetel ooit nog uitgeraakt! Tijd om die dot uit je haar te halen, die jogging in te ruilen voor een leuke outfit en een stapje in de wereld te zetten...

1/

1. Pik een film mee in de bioscoop

https://www.youtube.com/watch?v=JE_bE_kswEw

Bel je vriendinnen voor een avondje in de bioscoop met gigantische bekers frisdrank, véél popcorn, liters Ben & Jerry's en een halfnaakte Zac Efron. De perfecte ontspanning!

2/

2. Bezoek een museum

okokk

Met je ongewassen haren samengebonden, de trainingsbroek van je vriend en de badjas van je moeder, zie je er verre van stijlvol uit tijdens de blok. Opdat glamour niet helemaal uit je leven zou verdwijnen, stellen we voor om de '30's Fashion Expo' in het Museum voor het Kostuum en de Kant in Brussel te gaan checken. Duik in de mode van de jaren 30 en laat je overrompelen door de adembenemende jurken.

Meer info hier.

3/

3. Ga joggen

ok3

Akkoord, het vraagt wat karakter, maar een korte loopsessie is de perfecte manier om te ontspannen en jezelf een energieboost te geven. Put jezelf zeker niet uit - 15 à 30 minuten bewegen om de twee dagen is al genoeg om er met een fris hoofd terug tegenaan te kunnen.

4/

4. Ga uiteten

Capture-d’écran-2014-05-13-à-12.05.50

Ga op restaurant met wat vrienden en verbied elkaar om woorden als 'examens', 'studeren', 'blok', 'syllabus',... te gebruiken. Zet de avond in het teken van plezier en lekker eten! Zorg dat je tijdens je blokperiode genoeg vitaminen binnenkrijgt dus bestel een gerecht met veel groenten. Laat alcoholische drankjes best nog even aan de kant tot na de examens.

5/

5. Ga naar een optreden

ok4

Wat dacht je van een avondje dansen op je favoriete band? Heus niets mis mee zolang je op een degelijk uur je bed inkruipt en de pintjes en cocktails voorlopig laat voor wat ze zijn. Misschien is Les Nuits Botanique wel iets voor jou? Bekijk het volledige programma hier

6/

6. Relax met je vriendinnen

200142226-001

Geen betere manier om even op adem te komen dan een paar uurtjes uitrusten in de sauna of in de hammam. Ons voorstel: ga met je vriendinnen naar Lovina Spa in Tour & Taxis in Brussel.

7/

7. Doe een wandeling

bos

Ga een eindje wandelen om wat frisse lucht op te snuiven. Niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest! Doe een wandeling in het bos en geniet van de stilte van de natuur. Te saai? Doe een wandeling door de stad en wie weet kom je wel een bekende tegen - goed voor je sociaal leven!

(Stagiaire Natalia Tjurina via Elle Belgique)