5 gouden regels om de blok te overleven

Geüpdatet op 17 december 2020 door ELLE België
5 gouden regels om de blok te overleven

blok

Geloof het of niet, de blok is écht niet het einde van de wereld! Tenminste, als je onze tips volgt. Met deze gouden regels overleef je moeiteloos deze tragische periode.

1/

129

1. Neem afscheid van je favoriete tv-personages

Series, de grootste blokziekte! Ze zijn spannend én ontspannend maar voor je het weet ben helemaal verknocht en zit je aan de seizoensfinale van het derde seizoen. Wie is de moeder in How I Met Your Mother?! Zijn Hanna en Adam voorgoed uit elkaar?! Wat wordt Daenerys haar volgende stap? Je moet en zal het te weten komen. NA je blok. Vermijd series tijdens je blok, ze leiden je te hard af en je kan nu eenmaal niet studeren zonder je focus erbij te houden. En reken daar maar meteen alle snoezige kattenfilmpjes en hilarische fail compilaties bij! Vertrouw je jezelf niet? Laat je dan controleren door je ouders of vrienden.

2/

130

2. Kies een saaie studieplek

Plots lijkt je anders zo duffe slaapkamer de meest wonderlijke plek op aarde met al die fraaie spulletjes en prulletjes en een lenteschoonmaak was nog nooit zo aanlokkelijk. Kies een neutrale studieplek waar je aandacht niet kan afdwalen zoals bijvoorbeeld een bibliotheek. Rest je enkel nog de kracht te vinden om je niet te laten afleiden door sexy medestudenten...

3/

ok11

3. Vermijd kleine pauzes

We beseffen maar al te goed dat het erg moeilijk is om je lange tijd te kunnen concentreren, maar probeer toch kleine, 'onschuldige' pauzes te vermijden. Hierdoor moet je telkens weer je focus terugzoeken en stel je enkel je werk uit. Neem elke twee uur een pauze, zo werk je efficiënter en heb je nog iets aan je avond ook.

4/

27

4. Let op je voeding

Mocht het van jou afhangen, dan zou je waarschijnlijk een maand op ontbijtgranen leven. Lekker snel en gemakkelijk, maar ook erg ongezond! Blokken vergt veel van een student, het is dus belangrijk om evenwichtig te eten. Kies 's middags voor een lichte maaltijd boordevol vitaminen - met een zware maaltijd riskeer je al snel een ongepland middagdutje. 's Avonds kan je lekker je zin doen en eten wat je hartje en buikje belieft. Goed voor je humeur en dus ook voor je studieprestaties de volgende dag. Let wel op met frisdranken, die kunnen je spijsvertering verstoren!

5/

dacc

5. Leer omgaan met stress

Je maag ligt in de knoop, je kan je niet concentreren en je ziet de examens niet meer zitten. Het heeft absoluut geen zin om toe te geven aan de stress. Misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer bij een stressmoment je situatie te relativeren en je te ontspannen. Slecht examen gehad? Jammer, maar op naar de volgende! Verlies geen tijd door constant terug te blikken, je kan er toch niets meer aan veranderen. Dat worden dan gewoon een aantal barbecues of feestjes minder deze zomer. En wat dan nog, grote kans dat die toch in het water vallen dankzij onze typische Belgische zomerbuien.

(Stagiaire Natalia Tjurina via Elle Belgique)