SOS seks: het antwoord op je stoutste vragen

Gepubliceerd op 15 mei 2014 door ELLE België
SOS seks: het antwoord op je stoutste vragen

kama sutra

Hoe kan het dat seks zo'n belangrijke rol speelt in ons leven, maar er toch een taboe op heerst? Zo veel vragen en toch zo weinig antwoorden! Wij klopten aan bij een seksuoloog met de vragen die jij niet durft stellen. 

Hoe bereik je een orgasme?

Wist je dat je hersenen het meest seksuele orgaan van het vrouwelijk lichaam vormen? Wil je het ultieme plezier bereiken, dan moet je jezelf durven accepteren en ontdekken, zowel lichamelijk als mentaal.

- Voel je mooi

Om je volledig te kunnen overgeven aan het plezier en het genot van seks, is het belangrijk je goed in je vel te voelen. Onmogelijk je remmen los te laten wanneer je constant ligt te piekeren over je 'foutjes'. Je partner raakt opgewonden door jou en door je persoonlijkheid - hij let heus niet op dat beetje cellulitis of een paar overtollige plooitjes. Tenslotte is er voor mannen niets meer opwindend dan een zelfzekere vrouw.

Lukt het je toch moeilijk om je onzekerheden van je af te zetten, probeer je zelfvertrouwen dan een boost te geven door een sportsessie in te lassen, uitgebreid te baden of jezelf van kop tot teen in te smeren met heerlijk ruikende bodylotion.

- Laat je erotische fantasieën de vrije loop

Iedereen heeft zijn eigen verlangens en voorkeuren. Het heeft geen zin om die te gaan tegenwerken - omarm ze net om je seksleven te verrijken. Fantaseer over je partner, een geur, een beeld, een situatie,... om je erotische relatie hoger te tillen.

- Uit je verlangens

Geen enkele vrouw is gelijk. Je kan dus niet van je partner verwachten dat hij meteen weet wat je wel of niet graag hebt tussen de lakens. Gedachten lezen kan hij al evenmin, dus wees niet bang om hem je verlangens te vertellen. Een woord, een aanraking, een blik kan genoeg zijn. Communiceren is de boodschap!

- Neem je tijd

Haast en spoed is zelden goed. Laat je niet vangen door routine waarbij jouw plezier al eens vergeten wordt. Streel elkaar, laat je verwennen door een massage en houd de spanning hoog om op die manier samen naar het hoogtepunt te werken.

- Laat je gaan

Alle remmen los! Niet alleen lichamelijk, maar vooral mentaal. Het is namelijk moeilijk om ten volle te genieten van seks wanneer je je zorgen niet opzij kan zetten en 'ligt' te piekeren. Of je nu boodschappenlijstjes maakt in je hoofd of je zorgen maakt over hoe je borsten er in dit licht uitzien - NIET DOEN! Anders kan je een orgasme al helemaal vergeten.

- Ontdek jezelf

Volgens seksuologen is het erg belangrijk om je bewust te worden van je lichaam. Zoals elke andere spier, moet je je vagina trainen en aanvoelen. Word je eigen lichaam de baas en verras je partner én jezelf.

Vergeet ook niet dat de G-spot een cruciaal erotisch punt is. Essentieel en toch vergeet de meerderheid van de populatie dit. De G-spot stimuleer je best door druk, penetreren alleen is dus niet genoeg. Probeer aangepaste standjes of laat je partner je stimuleren met zijn vingers. Wie weet bereik je wel hogere sferen...

Frigide? Ik? 

1/

Libido op een laag pitje?

frigide

Het gebeurt vaak dat vrouwen bij een seksuoloog aankloppen wanneer de zin in seks op een laag pitje staat. Is dat bij jou ook het geval? Dan hoef je je niet meteen zorgen te maken: elke vrouw heeft namelijk een ander libido. Dat libido ligt dan nog eens over het algemeen lager dan dat van mannen en durft ook nog eens periodiek te zakken. Perfect normaal, maar vrouwen voelen vaak de druk om te beantwoorden aan de zogezegde sociale normen. Hoe meer je je, tegen je natuur in, in dat plaatje probeert te wurmen, hoe meer afstand je neemt van je eigen seksualiteit.

Enkele tips voor vrouwen met een laag libido:

- Las een celibataire periode in om je te ontdoen van alle seksuele druk.

- Neem de tijd om jezelf opnieuw te ontdekken en ga op zoek naar de boosdoeners.

- Reorganiseer je tijd en verwen jezelf (niet-seksueel).

- Rust voldoende uit! Vermoeidheid is de grootste vijand van je zin in seks.

- Herontdek het lichaam van je partner op een non-seksuele manier.

- Aarzel niet om een seksuoloog te benaderen. Hij of zij kan je ongetwijfeld helpen, zowel op fysisch als op psychologisch vlak.

Pervers of niet? 

2/

Dirty mind?

pervers

Een pervers iemand geniet van het leed van een ander. Dit staat los van seksuele fantasieën tussen twee partners die daarmee instemmen (bijvoorbeeld een koppel dat samen beslist om SM uit te proberen).

Het is niet aan ons om te oordelen of iemand pervers is of niet, tenslotte heeft elke persoon zijn eigen verlangens. Let wel op dat je niets tegen je zin gaat doen of iets waar je je niet goed bij voelt!

Ben ik homoseksueel? 

3/

Ik voel me aangetrokken tot iemand van hetzelfde geslacht, ben ik daarom gay?

homo

Het merendeel van mannen en vrouwen heeft ooit weleens, al is het maar vluchtig, gefantaseerd over iemand van hetzelfde geslacht. Je verlangens en wensen veranderen doorheen je leven en bepalen niet de persoon die je bent.

Sommigen gaan een homoseksuele relatie aan, anderen houden het bij een kortstondig avontuurtje. Aan jou de keuze...

Pijpen doe je zo! 

4/

Hoe moet ik pijpen?

pijpen

Ook al worden de meeste mannen helemaal wild van een goede pijpbeurt, forceer je zeker niet! Het moet nog altijd leuk blijven en dat betekent plezier voor hem én voor jou.

Enkele tips voor een geslaagde pijpbeurt

- Behandel de genitale delen met zorg en zachtheid, die zijn minstens even delicaat als de onze. Opletten met die tandjes!

- Elk deel van de penis heeft een andere graad van gevoeligheid. Zo ga je anders om met de eikel en de balzak dan met de schacht. Pas je handelingen dus aan!

- Baseer je niet op porno waarbij pijpen eerder bruusk verloopt en het genot van de vrouw helemaal geen rol speelt.

- Laat merken dat je ervan geniet om hem te plezieren.

- Luister naar de wensen van je partner.

- Je mond biedt een oneindig aantal mogelijkheden, wees dus creatief.

- Neem je tijd en bouw de spanning langzaamaan op.

(Via Elle Belgique - Seksuologe: Aurore Dufrasne, auroredusfrasne@gmail.com)