6 opmerkelijke trends voor het najaar gespot bij Dior tijdens Paris Fashion Week

Geüpdatet op 8 maart 2022 door Xana Ferreira Chicano
6 opmerkelijke trends voor het najaar gespot bij Dior tijdens Paris Fashion Week Imaxtree

De Dior show was een clash tussen technologie, traditie, emancipatie - en tussen het verleden heden en toekomst. De grootste trends uit deze intrigerende collectie gespot tijdens Paris Fashion Week zetten we dan ook voor je op een rij.

Trends komen en gaan, maar déze verfrissende trends gespot bij Dior moet je echt even zien. Hoewel de lente nog niet eens is begonnen, kijken we alvast vooruit naar het najaar van 2022. Als het aan Maria Grazia Chiuri ligt, gaan we dit jaar de functie van mode bevragen. Zo mixt zij verschillende disciplines en brengt ze het verleden, heden en de toekomst samen met de nieuwste Dior collectie.

De fall/winter 2022 collectie van Dior gericht op ‘The Next Era’ was haar meest gedurfde poging tot nu toe. Volgens Chiuri gebruiken we technologie meer voor communicatie en denken we minder na over hoe het ons verder kan helpen. We verwachten het bij praktische dingen als een wasmachine, maar denken niet na over de samensmelting met mode. We zagen dan ook Dior’s Bar-jasjes, korsetten en de fameuze New Look uit de 50’s gestoken in een modern en technologisch jasje. Modellen betraden de catwalk gehuld in bodysuits met neon-elementen, beschermende vesten, leren items met gelaserde motieven en schoenen en handschoenen die race-invloeden leken te hebben. Een interessante mix tussen de heritage van Dior en vernieuwende futuristische technieken. Bekijk deze mix hieronder, te zien in de 6 grootste trends gespot tijdens de show.

5 Belangrijke weetjes over Paris Fashion Week

1. Het vrouwelijke schild

Dior Schild
Imaxtree

Persoonlijke schilden waren volop te zien, ontwikkeld in samenwerking met D-Air Lab. Hiermee werden technologische - en modegrenzen bevraagt. We zullen daardoor steeds meer items zien waarbij deze twee disciplines worden verenigd. 

2. Futuristische Technieken

Leren korset
Imaxtree

We ontdekten nieuwe technologische technieken die werden gebruikt op historische mode items. Zo zagen we korsetten gemaakt van leer met motieven die gemaakt zijn met laser-snijders. 

3. Deconstructie

Imaxtree

Ook de grote deconstructie-trend was terug te zien in de show. De hybride gedachte van deze collectie was in dat opzicht terug te zien in gedeconstrueerde jassen gemaakt van verschillende materialen of prints. 

4. Moterbike Chic

Moterbike Hak
Imaxtree

De snelheid van onze maatschappij werd bevraagt door een mix van chique elementen en stoere biker invloeden. Dit jaar gaan we als het aan Dior ligt voor een mix van deze twee uitersten. 

5. Herinterpretatie van Diors ‘New look’

Dior New Look
Imaxtree

Een nieuwe variant op Diors fameuze New Look uit 1947 werd getoond. Dit item werd opnieuw geïnterpreteerd op een asymmetrische, geplooide manier, met veel afneembare en verstelbare korsetten en riemen. 

6. Skin-is-in

Transparante jurk
Imaxtree

Ook het romantische van Dior zagen we voorbij komen - en wel vertaald in een van de grootste trends van 2022 namelijk: transparante jurken, stoffen, kant en borduursels.