Met deze decoratie ideeën creëer je een bruiloft zoals de sterren

Gepubliceerd op 10 januari 2022 door Elle België en Virginie Dupont
Met deze decoratie ideeën creëer je een bruiloft zoals de sterren

Een bruiloft maakt grote indruk. Niet alleen op het gelukkige paar, maar ook op de genodigden. Wil je er echt een onvergetelijke dag van maken? Kies dan voor de decoratie van een sterrenhuwelijk. Klein detail: je hebt waarschijnlijk niet hetzelfde budget als de happy few en je hebt natuurlijk meer aan je hoofd dan alleen de versiering. Hoe zorg je dan voor huwelijksdecoratie waar iedereen nog jarenlang over napraat? Hier vind je de decoratietips & -tricks om van je huwelijksfeest een onvergetelijke dag te maken.

Ga voor de decoratie die je bruiloft uniek maken

De versiering op een huwelijksfeest moet de gasten het gevoel geven dat ze een andere wereld zijn binnengestapt: een feeërieke omgeving waar al hun dromen kunnen uitkomen. Als je ideetjes wilt opdoen voor huwelijksdecoratie, kijk dan even hoe een aantal sterren de ruimte voor hun huwelijksreceptie hebben versierd.

Toen Kim Kardashian en Kanye West trouwden, gaf een immense bloemenmuur het feest een heel bijzondere touch. En het was meteen ook een ideale achtergrond voor foto's. Maar je kunt ook voor eenvoud kiezen. Kijk maar naar Charlène Wittstock en Prins Albert van Monaco, die overal op de tafels bloemen en kaarsen hadden laten plaatsen. Eenvoudig maar doeltreffend!

Kies een ongebruikelijke plaats voor de receptie

De locatie van je huwelijksfeest kan op zich al als decoratie dienst doen. Ook met een beperkt budget kun je je bruiloft vieren in een omgeving die niemand onberoerd laat. Denk maar aan Tom Cruise en de bloedmooie Katie Holmes die hun huwelijk in 2006 vierden in een vijftiende-eeuws Italiaans kasteel.

Als je van sterke emoties houdt, kun je doen zoals Pamela Anderson, die haar liefde met Kid Rock bezegelde op een flashy yacht.

décoration de mariage fête réception

Bedenk een origineel thema

Bij het organiseren van je trouwfeest kies je een thema dat in de verschillende fases van het feest terugkomt. Er bestaan ontelbaar veel thema's waarrond je je huwelijk kunt plannen: boho, rustiek, vintage... De versiering en de kleding van de genodigden moeten uiteraard bij het gekozen thema passen.

Je kunt bijvoorbeeld inspiratie opdoen bij het huwelijk van Anastasia Seely en Alden Wallace, die de natuur kozen als thema voor hun bruiloft. De tafels stonden tussen de olijfbomen en waren versierd met bloemen.

Doe beroep op professionals om alles te organiseren en versieren

Bij het plannen van je huwelijk moet je aan zoveel dingen denken, dat de decoratie vaak naar de achtergrond verdwijnt. Als je toch perfecte versiering wilt, die past bij het thema dat je hebt gekozen en die bij iedereen een diepe indruk maakt, dan kan het een goed idee zijn om een professional te contacteren. Zo zal het team zorgen voor alle accessoires, decoratie en feestelijke spullen die je nodig hebt voor een huwelijk als van een wereldster, zonder je budget te crushen.

Er zijn dus tal van oplossingen om het huwelijksfeest van je dromen te organiseren. De decoratie is een niet te verwaarlozen aspect. Als je zelf geen ideeën hebt, kun je altijd inspiratie opdoen bij de huwelijken van de rich and famous, binnen je eigen budget.

LEES OOK:

De top 10 bestemmingen voor je huwelijksreis

Wat als je je huwelijk moet verzetten?

Trouwen: waar vind je beeldige bruidsjurken in Brussel