Flash Sale: maak indruk op je gasten met een elegante kersttafel

Gepubliceerd op 8 december 2021 door ELLE België
Flash Sale: maak indruk op je gasten met een elegante kersttafel

Samenkomen bij een lekkere maaltijd aan de kersttafel of herinneringen ophalen over een goed glas wijn: tijdens de kerstperiode draait het allemaal om het samenzijn in een warme en gezellige omgeving. Of je nu met een klein groepje mensen bij elkaar komt, of kerst in grotere kring viert (corona-veilig uiteraard), de mooi gedekte tafel is iets waar iedereen naar uitkijkt. Wat voor lekkers je je gasten ook serveert, iedereen zit samen rond de mooi gedekte tafel en zo kan je je eetkamer volledig omtoveren tot een sfeervolle ruimte waarin je samen nieuwe kerstherinneringen kan maken.

De feesttafel dekken aan de hand van een boek vol met etiquetteregels is niet zo je ding? Wees gerust, daar zijn wij ook niet zo voor. Hier bij de ELLE redactie houden we van het toevoegen van een paar eenvoudige elementen aan de tafel om ervoor te zorgen dat je gasten zich de avond zeker zullen herinneren. En extra bonus: het lijkt net alsof je veel werk in het dekken van de tafel hebt gestoken, terwijl als je onze stappen volgt, je in een mum van tijd een mooie tafel hebt gecreëerd en je je kan concentreren op het koken van de maaltijd, of op het uithalen natuurlijk.

We hebben twee verschillende tafels voor jullie gedekt: een donkere setting met contrasterende elementen voor een karaktervol en krachtig effect, en een lichte en gouden combinatie die elegantie uitstraalt en een beetje glamoureus is. Aan jou de keuze welke kant je op wil gaan.  Alle producten die we hebben gebruikt in de twee settings zijn verkrijgbaar op de Seemble website tegen geweldige prijzen, maar slechts voor een zeer korte tijd (tot 15 december) en met beperkte voorraad, dus je moet er snel bij zijn om deze items voor je kersttafel te bemachtigen.

Een donkere en contrasterende tafel

Wanneer je aan het dekken van de tafel begint, is het het makkelijkst om te werken met een tafelkleed in één kleur. Wij hebben gekozen voor een wit tafelkleed (verkrijgbaar in elke winkel, het kan zelfs een papieren tafelkleed zijn als je geen zin hebt om daarna de was te doen). Op die manier creëer je een blanco canvas, dat je vervolgens kan vervolledigen met borden, glazen, bestek en alle decoratie die je graag wil toevoegen. Wij kozen voor de prachtige Airena borden, in twee maten gecombineerd. De borden hebben een unieke, gestippelde textuur die een prachtig effect geeft op de tafel. We hebben de borden gecombineerd met opvallend zwart bestek en subtiele wijn- en waterglazen met een vleugje goud.

Een donkere en contrasterende tafel
Een donkere en contrasterende tafel © Seemble

 

Om je gasten te verrassen, is het leuk om ze elk een kleine decoratie op hun bord te geven. Het maakt de ervaring persoonlijker en je kan je gasten zelfs het mooie papieren ornament mee naar huis laten nemen om hun kerstboom mee te versieren, een leuk aandenken aan een leuke avond. We bonden de papieren ornamenten rond de mooie grijze Samay servetten met metaaldraad en dennenappels. De papieren ornamenten komen ook terug in de Eire kaarsenhouder, die eveneens dienst doet als de blikvanger van de tafel. Voeg een paar donkergroene papieren kerststerren en een setje bijpassende groene glazen theelichthouders toe en je tafel is in een mum van tijd klaar voor je gasten.

Een donkere en contrasterende tafel
Een donkere en contrasterende tafel © Seemble

Een lichte, elegante tafel met een sprankeltje goud

Deze setting is voor iedereen die van een vleugje glamour houdt, zonder overdreven op te vallen. Hier bij de ELLE redactie zijn we fan van subtiele elegantie als het gaat om het dekken van de tafel, daarom kozen we voor de prachtige Taisia borden met een klein gouden randje: eenvoudig maar elegant, en ze passen heel mooi bij de Rasine wijn- en waterglazen. Maar het echte pronkstuk van de tafel is natuurlijk het gouden bestek, dat echt een feestelijk tintje geeft om je gasten mee te verrassen.

Een lichte, elegante tafel met een sprankeltje goud
Een lichte, elegante tafel met een sprankeltje goud © Seemble

Om iets speciaals toe te voegen op de borden van je bezoek, werkten we met de beige stoffen Samay servetten en maakten ze af met een wit papieren ornament voor een persoonlijke touch. De grijze papieren sterren op de muur sluiten mooi aan bij het kleurenpalet van de tafel en we gebruikten de Charisse schaal in combinatie met de prachtige gouden Adabella kandelaars als het deco object op de tafel. In de Vario glazen potjes zijn we creatief geweest met een theelichtje op een bedje van hazelnoten, een hele makkelijke manier om toch iets persoonlijks aan de tafel toe te voegen.

Een lichte, elegante tafel met een sprankeltje goud
Een lichte, elegante tafel met een sprankeltje goud © Seemble

Maak je klaar voor het kerstdiner

Heb jij al besloten welke tafel je het mooist vindt? Wij vinden ze allebei zo mooi dat we besloten hebben de ene te gebruiken voor ons kerstdiner en de andere voor onze nieuwjaarsbijeenkomst, want waarom kiezen als je ze allebei kan hebben! Vergeet niet dat als je de look thuis wil namaken, je er snel bij moet zijn, want de producten zijn slechts voor een beperkte tijd beschikbaar op de Seemble website en we hebben gehoord dat de voorraad heel beperkt is!

 

LEES OOK:

Zien: 3 kerststijlen die je thuis gaat willen namaken

How to: een boho slaapkamer in 4 eenvoudige stappen aan een kleine prijs

Dit speelse kinderbureau maakt huiswerk maken heel wat leuker

How to: een inspirerende home office met een klein prijskaartje

How to : zo creëer je een eclectisch maar betaalbaar interieur