How to: een boho slaapkamer in 4 eenvoudige stappen aan een kleine prijs

Gepubliceerd op 8 november 2021 door ELLE België
How to: een boho slaapkamer in 4 eenvoudige stappen aan een kleine prijs © Seemble

Voor de meesten van ons is de slaapkamer puur bedoeld om een goede nachtrust te krijgen. Het is de ruimte die het vaakst over het hoofd wordt gezien bij het inrichten en voor velen houdt het op na het uitzoeken van een comfortabel bed en een functionele kleerkast. Wij zijn er echter van overtuigd dat een paar eenvoudige en makkelijke toevoegingen je slaapkamer kunnen omtoveren tot een rustgevende oase dicht bij de natuur. Een plek waar je kan ontspannen en tot rust kan komen na een lange dag. Nieuwsgierig? Maak kennis met de Boho slaapkamer look, ontworpen door onze interieur experts, en ontdek hier hoe je zelf je slaapkamer kan transformeren in slechts 4 eenvoudige stappen.

De slaapkamer is een hele belangrijke ruimte waar dagelijks vele uren worden doorgebracht. Ook al hebben we tijdens deze uren meestal onze ogen dicht, betekent dit niet dat we geen moeite kunnen doen om deze ruimte in te richten zodat we er ons goed in voelen, en een plekje creëren om even weg te zijn uit het dagelijkse leven.

Onze Seemble interieur experts hebben deze prachtige Boho slaapkamer ontworpen met een bed bestaande uit een combinatie van natuurlijke materialen, een interessante mix van textiel, stijlvolle opbergruimte en een geweldige urban jungle leeshoek om een boek te lezen voordat je naar bed gaat. Volg mee hoe je dit mooie en betaalbare Boho slaapkamer ontwerp bij jou thuis kan waarmaken.

Boho slaapkamer
© Seemble

Stap 1 - Begin met een natuurlijke en rustieke basis

Om je slaapkamer de ultieme rustgevende look te geven, werk je best met subtiele, afgezwakte kleuren om ervoor te zorgen dat het kleurenpalet kalmerend werkt. De Boho-stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen, die we vooral rond het bed hebben laten terug komen. Het Lalita hoofdeinde (€210) is handgemaakt uit rotan en geeft zelfs het eenvoudigste bed een exclusieve toets. We combineerden het hoofdeinde met twee nachttafeltjes in verschillende uitvoeringen om het bed extra karakter te geven.

Boho slaapkamer
© Seemble

Om een sfeervolle ruimte te creëren, werk je best met verschillende soorten van lampen en lichtbronnen. Wij combineerden de Trinidad hanglamp (€75) met de tafellamp in dezelfde uitvoering (€35) die beide vervaardigd zijn uit bamboe. De lichtstralen die door het bamboe weefsel komen, verspreiden een diffuus licht in alle richtingen voor een knus effect, perfect voor vlak voordat je naar bed gaat.

Stap 2 - Combineer textiel

Niets geeft meer comfort aan een slaapkamer als een mix van mooie en luxueuze stoffen. Kussens heb je nodig om te slapen, maar ze kunnen je bed ook omtoveren tot een loungeplek overdag. Waar zijn de fans van een luie zondag in bed? 

boho slaapkamer
© Seemble

Als je een ruimte interessanter wil maken met textiel, is er maar één truc: laagjes. Het combineren van verschillende kleuren, texturen en materialen in de kussens en dekens op je bed is de beste manier om karakter en gezelligheid toe te voegen. Aangezien we voor de lampen en het hoofdeinde met natuurlijke kleuren hebben gewerkt, hoef je hier niet bang te zijn om een vleugje kleur toe te voegen. We selecteerden een prachtige set van bedtextiel (€250) bestaande uit een ultrazacht dekbedovertrek met een subtiele beige streep, twee zachte dekens die van pas komen tijdens de koudere nachten en een combinatie van kussens in verschillende looks. Bij het schikken van de kussens op het bed kan je niets fout doen, speel er gewoon mee en verander na verloop van tijd om een nieuwe look te creëren. Heb je niet zoveel kussens nodig tijdens het slapen? Bewaar ze op de bank achter het bed of in één van de manden om alles ordelijk te houden.

En als je wakker wordt na een goede nachtrust, is er niets beter dan je voeten op een zacht, warm tapijt te zetten. Wij kozen voor het Dethra vloerkleed (€139) dat zeker op een koude ochtend lekker knus aan je voeten voelt.

Stap 3 - Een urban jungle leeshoek om te relaxen

Geef jezelf een plek om te zitten en tot rust te komen voor het slapengaan door een urban jungle leeshoek te creëren aan het uiteinde van je bed of in een hoek van je slaapkamer (of andere ruimte). We stelden een prachtige leeshoek set (€499) samen uit een houten fauteuil, gezellig textiel om het comfortabel te maken, een minimale leeslamp en veel planten om leven toe te voegen.

Boho slaapkamer
© Seemble

We voegden ook een kleine spiegel toe die het groen van de planten weerspiegelt en de Marge-ladder (€79) die perfect is om nog een plant, extra dekens of zelfs boeken aan op te hangen. De mogelijkheden van deze decoratieve ladder zijn eindeloos. Zelfs als je in de stad woont, heb je het gevoel dat je dicht bij de natuur bent als je een boek leest in dit gezellige urban jungle hoekje.

Stap 4 - Voeg stijlvolle opbergruimte toe

Voor je grote kleerkast raden we een functioneel stuk aan, neutraal in kleur en design, en groot genoeg om het merendeel van je kledij in op te bergen. Daarnaast kan je werken met stijlvolle opbergoplossingen die de kamer tegelijkertijd wat meer pit geven. Wij kozen voor de Tournai Dressoir (€399) in licht eikenhout voor het opbergen van sieraden, accessoires of kleinere kledingstukken. Het extra voordeel van een lager model is dat je het oppervlak kan gebruiken om mooie deco-items op tentoon te stellen. Wij werkten met een combinatie van astrologische prints in zwart-wit (vanaf €19) en een paar functionele objecten om je kleine accessoires in op te bergen.

Boho slaapkamer
© Seemble

Tot slot kunnen we nog een trucje verklappen om extra opbergruimte in je slaapkamer te creëren: manden! Zet ze op de grond en gebruik ze om tijdschriften, wasgoed, extra kussens of dekens in op te bergen of maak er zelfs een plantenpot van. De mogelijkheden zijn eindeloos en voor ons zijn ze een echte redder in nood om de slaapkamer rommelvrij te houden.

Klinkt eenvoudig, niet?

In 4 eenvoudige stappen en zonder de grote meubels in je slaapkamer te vervangen, kan ook jij een Boho geïnspireerde oase creëren waar je tot rust kan komen, kan ontspannen voordat je naar bed gaat of je batterijen weer kan opladen op een luie zondag. Een beetje tijd spenderen om de juiste slaapkamer look voor jezelf te creëren, kan je veel opleveren als je je stressniveaus wilt verlagen. Wil je het ook eens proberen? Vind alle artikelen die we in deze 4 eenvoudige stappen hebben gebruikt op de Seemble website.

 

LEES OOK:

Dit speelse kinderbureau maakt huiswerk maken heel wat leuker

How to: een inspirerende home office met een klein prijskaartje

How to : zo creëer je een eclectisch maar betaalbaar interieur