Dit speelse kinderbureau maakt huiswerk maken heel wat leuker

Geüpdatet op 27 oktober 2021 door ELLE België
Dit speelse kinderbureau maakt huiswerk maken heel wat leuker © Seemble

Huiswerk is niet meteen het eerste waar je kind aan denkt als we het over plezier hebben, toch? Maar wat als je een leuk plekje kan voorzien in de kamer van je kind waar het voorbereiden van taken veel leuker wordt? Onze interieurexperten van Seemble staken de koppen bij elkaar en bedachten een leuk hoekje waar je kind kan knutselen, huiswerk maken en alle spullen kan opbergen. Laten we een kijkje nemen!

Een paar dagen geleden toonden we je hoe je een home office kan creëren die inspireert tot productiviteit: een look die zeker bij jullie in de smaak viel. Onze Seemble interieurexperten besloten dezelfde succesformule toe te passen op de kinderkamer.

Zal een speciale plek voor huiswerk je kind omtoveren in een perfecte leerling? Waarschijnlijk niet, maar huiswerk maken wordt wel een stuk leuker. Net als voor huiswerk is het belangrijk om een plekje te voorzien waar je kind zijn creativiteit de vrije loop kan laten gaan, zodat de keukentafel een plek kan blijven die exclusief bedoeld is om samen te komen en te kunnen genieten van die gekoesterde familiemomenten. Als je van een kinderbureau een leuke plek maakt, zullen huiswerk en schoolprojecten op een hele andere manier benaderd worden. En het mooiste hieraan? Je kan de hele look bestellen voor €399, inclusief meubilair, verlichting, textiel en accessoires. En vergeet niet: als je lid wordt van de Seemble Club, krijg je 10% korting op je eerste bestelling!

Een huiswerkplekje: zo begin je eraan

Kinderbureau
© Seemble

Eerst en vooral heeft je kind een praktisch bureaumeubel en een comfortabele stoel nodig. Wij kozen voor het Nivelles bureau in hout met zwarte poten (€59) en combineerden deze met de Aalter bureaustoel (€129) die comfortabel is om lang in te zitten en een ingebouwd kussen op de zitting heeft. De stof van het kussen is trouwens donkergrijs, dus je hoeft niet bang te zijn voor vlekken, iets waar je best op let in de kinderkamer.

Het mooie, kleine Damme boekenrek (€59) naast het bureau is perfect om knutselspullen en boeken op te plaatsen en het neemt niet veel plek weg in de kamer. Omdat het boekenrek maar net iets hoger is dan het bureau, blijft de ruimte aan de muur vrij voor het ophangen van tekeningen en andere accessoires.

De fun zit in de details

Aangezien we werkten met een neutraal kleurenpalet voor het meubilair, kunnen we creatief zijn met de accessoires. Aan de muur hebben we een sfeervolle lichtketting (€29) toegevoegd voor een magisch effect naast een stoffen organizer (€15) om pennen en potloden op een speelse manier op te bergen. Zorg ervoor dat het alfabet altijd in de buurt van je kind is met het kleurrijke ABC-canvas (€25) en voeg verschillende opbergmanden toe om knutselspullen, boeken of zelfs knuffeldieren in te bewaren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

accessories kinderbureau
© Seemble

Omdat jonge kinderen altijd een heleboel spulletjes bezitten die een eigen plekje nodig hebben, werkten we met leuke glazen potten met een gouden detail (vanaf € 5) in verschillende maten om alles zichtbaar te houden, maar toch gegroepeerd en georganiseerd. En wat is de leukste manier om je plakbandjes of touwtjes op één plaats te bewaren? Dat klopt, met een oversized veiligheidsspeld (€5) natuurlijk!

Kinderbureau
© Seemble

Nu is het jouw beurt

Huiswerk maken zal nooit 100% van de tijd leuk zijn, maar je kan je kind zeker motiveren om eraan te beginnen door een leuke en inspirerende kinderbureau te creëren met een combinatie van leuke voorwerpen en plekken om knutselspullen en speelgoed op te bergen.

Ga zoals gewoonlijk naar Seemble.com om alle producten te bekijken die we voor deze mooie huiswerkplek hebben geselecteerd. En als je deze look bij jouw thuis uitprobeert, laat het dan zeker weten in de reacties of door #myseemblestyle te gebruiken.

Veel plezier!