Zien: 3 kerststijlen die je thuis gaat willen namaken

Gepubliceerd op 24 november 2021 door ELLE België
Zien: 3 kerststijlen die je thuis gaat willen namaken

Uit onze ervaring blijken er drie soorten mensen te zijn: degenen die alle kerstversiering uit de kast halen van zodra de laatste Halloween-spinnenwebben zijn weggeborgen, degenen die wachten tot na Sinterklaas om eraan te beginnen, en degenen die op 24 december, net voordat de familie aankomt voor het kerstdiner, nog wat ornamenten uitgraven en afstoffen. Het maakt niet uit wanneer jij er graag aan begint, wij hebben een aantal heerlijke, feestelijke inspiraties voor je klaarstaan die je in een handomdraai in elkaar kan flansen. En maak je geen zorgen, je hoeft je huis niet in het paleis van de Kerstman om te toveren om die gezellige, warme kerstsfeer te bereiken, wij houden ook eerder van subtiele, elegante kerstdecoratie, kijk maar eens!

Je kunt kerst op zoveel verschillende manieren benaderen, en net als met de stijl van je interieur, kan je met de stijl van je kerstdecoratie veel verschillende kanten op. Je kan gedurfd gaan met veel kleur, klassiek met rood en groen, natuurlijke elementen introduceren of het minimaal en gezellig houden. Hier bij de ELLE redactie geven we de voorkeur aan de ’less is more’ aanpak. Ook al vinden we de typische Amerikaanse kersthuizen super indrukwekkend, we denken dat je een feestelijke setting kan bereiken met slechts een paar objecten en dat zonder een groot budget uit te geven. Neem hieronder een kijkje en ontdek hoe je elk van deze 3 kerststijlen bij jouw thuis kan recreëren. Enthousiast om zelf aan de slag te gaan? Alles wat wij gebruikten in onze looks, kan je in de Seemble webshop bestellen.

Look 1: De klassieke boom, toch een beetje anders

De kamer binnenlopen en de geur van verse dennennaalden tegemoet komen, het heeft iets, maar er zijn zeker ook enkele voordelen aan een kwaliteitsvolle, synthetische boom: hij verliest geen naalden, hij is beter voor het milieu omdat je elk jaar dezelfde boom kan gebruiken, en het exemplaar dat wij hebben uitgekozen, wordt zelfs geleverd met ingebouwde kerstverlichting, dus je hoeft de hoop met lampjes die je ergens in een doos op zolder hebt liggen, dit jaar alvast niet uit de knoop te halen.

De klassieke kerstkrans look
© Seemble

Voor de versiering van de kleine boom hebben we deze fijne papieren ornamenten uitgekozen, een trendy item oorspronkelijk afkomstig uit de Scandinavische landen. We combineerden wit en verschillende tinten groen met twee gouden kandelaars, en deze mooie groene papieren sterren aan de muur. Je vouwt de papieren sterren gewoon open en vouwt ze weer in elkaar als het tijd is om ze op te bergen. Heel gemakkelijk.

De kerstkrans boom look
© Seemble

Look 2: Laat je creativiteit de vrije loop met een kerstkrans

Een minimalistische kerstkrans is het perfecte type decoratie voor de creatieve zielen onder ons, en we weten dat velen van jullie dat zijn! Je kunt hem zo eenvoudig of complex maken als je zelf wil, om zo een instant feestelijk tintje aan je ruimte te geven. De makkelijkste manier om zo'n krans te maken is met deze subtiele gouden decoratie ringen. Ze kunnen net zo goed worden gebruikt voor kransen in de lente of de herfst en kunnen elke keer opnieuw worden omgetoverd tot een leeg canvas, klaar voor een nieuwe creatie. Combineer de twee ringen samen of gebruik ze apart voor twee kransen. Schik ze met verschillende soorten groen, voeg een ornament toe om het af te maken, en voila, je hebt een prachtige krans om je muur, raam of deur mee te versieren.  

De creative kerstkrans
© Seemble

We hebben de kransen gecombineerd met twee kleine kerstboompjes die we in de Vario bokaaltjes hebben geplant. Ze voegen een subtiel vleugje goud toe aan het decor, dat heel mooi past bij de deco-ringen en de Babirye kandelaars. We plaatsten de boompjes op een mooie, asymmetrische marmeren serveerplank om het geheel af te maken en klaar is kees, je hebt een prachtige kerst-setting voor op je dressoir of bijzettafel. 

De creative kerstkrans
© Seemble

Look 3: Kersttakken in neutrale kleuren

De laatste look is voor degenen onder jullie die niet per se fan zijn van het traditionele Kerst-kleurenpalet, maar die toch een subtiel vleugje gezelligheid in huis willen halen voor een warm en uitnodigend gevoel. In plaats van met een boom of krans, kan je werken met takken om een kerstgevoel in je ruimte te creëren. Ze zijn net zo makkelijk als een boom om decoraties in op te hangen en je kunt ze mixen en matchen naar eigen voorkeur. Wij werkten met een warm palet van verschillende papieren decoraties en grijze papieren sterren in combinatie met de prachtige Velia vaas en twee verschillende kaarsenhouders om wat meer gezelligheid toe te voegen.

De neutral kerstkrans
© Seemble

Maak het je gezellig

Enthousiast om te beginnen met het versieren voor Kerst na het zien van deze looks? Wij hebben je een aantal prachtige ideeën gegeven om thuis een gezellige, warme wintersfeer te creëren, nu is het aan jou: kies voor de look die je het mooist vindt en begin aan het inrichten met onze selectie van subtiele decoratie en accessoires.

De neutral kerstkrans
© Seemble

 

LEES OOK:

How to: een boho slaapkamer in 4 eenvoudige stappen aan een kleine prijs

Dit speelse kinderbureau maakt huiswerk maken heel wat leuker

How to: een inspirerende home office met een klein prijskaartje

How to : zo creëer je een eclectisch maar betaalbaar interieur