Hoe word je de perfecte host? Een bezoek aan binnenhuisarchitect Chris Glass

Geüpdatet op 9 november 2021 door ELLE Partner Foto’s: Daniel Sommer
Hoe word je de perfecte host? Een bezoek aan binnenhuisarchitect Chris Glass "I make choices every day that elevate the ordinary because it's how I choose to live my life." – Chris Glass

De perfecte gastheer of gastvrouw, door wie iedereen uitgenodigd wil worden, beschikt over één cruciale eigenschap: een overvloed aan hartelijkheid, en dat tot in het kleinste detail. Van het moment dat je door de voordeur stapt en je die eerste gin tonic in je hand hebt, tot het dessert vers uit de oven geserveerd. Bij dit soort gelegenheden zijn het vaak de verwachtingen vooraf, al dan niet ingelost, die nog lang in het geheugen gegrift blijven. Je lijkt jezelf even te vergeten, ook al is het maar voor een avond. Het huis van de gastheer of gastvrouw voelt net zo geborgen en warm aan als je eigen huis.

Een van deze buitengewone gastheren is Chris Glass, een expert als het aankomt op mensen het naar hun zin maken. Dat doet hij vooral als binnenhuisarchitect, verzamelaar en creatief brein voor diverse projecten. Een van die projecten is aptm Berlin: een loft die tegelijkertijd een showroom, galerie en evenementenruimte is, voor een intiem diner of een groots feest. Hier ontmoeten zorgvuldig uitgekozen kunstobjecten, meubels en accessoires elkaar. En soms ontmoet de kunst van het gastheerschap het plezier van Tanqueray.

Hoe uit dagelijkse dingen echte "Iconic Moments" ontstaan

Hoe meer mensen, hoe beter, denkt de ontwerper. "Ik vind het leuk om mensen bij mij thuis uit te nodigen, omdat ik hier dingen heb die ik graag met mijn vrienden deel. Ik kan ze vermaken, muziek spelen en drankjes serveren." Hij wil dat elk moment een ‘Iconic Moment’ is, iets heel speciaals. Zijn geheim? Zoek het in de dagelijkse dingen. "Dat kan een mooie bloem in een eenvoudige vaas zijn, een buitengewoon dessert of een gin tonic die een speciale premium touch krijgt met Tanqueray."

Zo creëer je momenten en plekken waar alles precies is zoals het moet zijn. Je kunt het vergelijken met Tanqueray, vindt Chris Glass: "Het recept zelf is iconisch. Het bestaat uit vier perfect uitgebalanceerde ingrediënten en is in bijna 200 jaar niet veranderd. Ik denk dat het perfecte interieur dat nabootst. Het gaat om bepaalde elementen die precies passen waar ze zijn. Je vindt dat moment waarop alles samenkomt, er niets meer te veranderen valt en alles precies goed is. Zo simpel kan het zijn."

Tanqueray
Wie kiest voor een Tanqueray gin, stelt zijn vertrouwen in de unieke samenstelling van vier botanische ingrediënten, gecombineerd in een recept dat al bijna 200 jaar onveranderd is gebleven.

Voel je thuis met Chris Glass

Chris Glass, geboren in Amerika, kwam 20 jaar geleden naar Duitsland. Eerst naar München, daarna naar Berlijn. Hij kwam terecht in de binnenhuisarchitectuur nadat een tijdschrift een foto van zijn flat had genomen en andere mensen hun eigen vier muren wilden toevertrouwen aan zijn gevoel voor stijl.

Pas toen hij volwassen was, besefte hij dat binnenhuisarchitectuur een echte job kon zijn. Toch zijn er sporen terug te vinden in zijn kindertijd. Hij groeide op omringd door antiek in het huis van zijn ouders, wat vandaag zijn passie voor vintage stukken verklaart. Zijn grootmoeder Lola Mae, op haar beurt, inspireerde hem om naar muren te kijken als een ontwerpoppervlak. "Mijn grootmoeder was een stijlicoon voor mij. Bij haar thuis, bijvoorbeeld, was er een muur die helemaal bedekt was met sleutels," zegt hij. "Niemand wist waarom, maar het inspireerde me om verhalen met muren te vertellen."

Voor Chris Glass is een thuis echter niet zomaar een plek met vier muren, maar wordt het gekenmerkt door gevoelens zoals aankomst, geborgenheid en comfort. "Ons huis weerspiegelt ons op de meest eerlijke manier," meent hij. "We kunnen er ons volledig richten op wat belangrijk voor ons is."

Hoe creëer je het perfecte huis, dat jezelf weerspiegelt en gastvrij aanvoelt?

Voor Chris Glass wordt de perfecte ruimte gekenmerkt door een mix van verschillende dingen, die samen een evenwicht vinden. Een mix van hoog en laag, van zorgvuldig uitgekozen designerstukken en voorwerpen die een betekenis hebben en een verhaal vertellen. "Om mijn cliënten te leren kennen, om erachter te komen wie ze werkelijk zijn en welke verhalen ze willen vertellen, stel ik heel veel vragen. Zo komt ik tot een resultaat."

Tanqueray
Chris Glass raadt aan om een moodboard te maken voor de nodige creatieve flow, waardoor het veel gemakkelijker wordt om de juiste interieurbeslissingen te nemen.

Wil je van je eigen vier muren een huis maken dat je persoonlijkheid weerspiegelt en bovendien bijzonder uitnodigend is, dan raadt Chris Glass vooral openheid en moed aan. Concreet betekent dat: ideeën verzamelen, sorteren en samenvoegen. Dit kunnen voorwerpen, foto's of screenshots zijn.

Chris Glass verzamelt ze bijvoorbeeld in een soort ‘magische doos’. Zijn eerste tip: wees niet bang om dingen uit te proberen! "Wees moedig, neem risico's, probeer dingen uit. Het ergste dat kan gebeuren, is dat je een muur opnieuw moet schilderen," zegt de ontwerper. Uiteindelijk gaat het erom dat je op je eigen smaak en instinct vertrouwt. Chris Glass weet dat ook: "Mijn taak als interieurontwerper is om stukken zo te plaatsen dat je er op een natuurlijke manier tussen kunt bewegen. Maar wat uiteindelijk een huis tot leven brengt, zijn de mensen die erin wonen en met elkaar omgaan."

Wanneer ik vrienden bij mij thuis uitnodig, zorg ik ervoor dat iedereen na afloop met een lach op het gezicht vertrekt. - CHRIS GLASS, BINNENHUISARCHITECT & BONVIVANT

Het recept voor Tanqueray Tonic

Chris Glass serveert: een gin en tonic die net dat ietsje meer heeft met Tanqueray.
Chris Glass serveert: een perfecte Tanqueray & Tonic om de avond mee te beginnen

Vul een glas met ijsblokjes en voeg 50 ml Tanqueray London Dry toe. Vul aan met Premium Tonic (150 ml) en garneer met een vers schijfje limoen. Gewoon roeren en genieten!

Ontdek nu meer over Chris Glass en Tanqueray in de video!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Tanqueray.
Instagram: @tanqueraygin

DRINKiQ.com| Ons vakmanschap drink je met verstand.

Lees ook:

Schrijf je in voor een luxury cosmetics masterclass

5 recepten die je favo fastfood een gezonde toets geven

Deco: dit wordt dé trendkleur van 2022 voor in je interieur