My Way: het lekkerste navulbare parfum voor dit jaar

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE Partner Foto’s: Dennis Ravays
My Way: het lekkerste navulbare parfum voor dit jaar ELLE x Giorgio Armani

Onlangs bracht Giorgio Armani een nieuwe versie uit van zijn damesparfum My Way. Met de nieuwe geur bewijst het merk eens te meer zijn engagement om de milieu-impact van zijn parfumproductie te verminderen. Armani stelt alles in het werk om de uitstoot van koolstof, de belangrijkste oorzaak van de klimaatverandering, te vermijden, te beperken en te compenseren. Die concrete inspanningen leidden tot de creatie van een koolstofneutraal parfum dat je thuis in een handomdraai kunt bijvullen: My Way Intense.

ECOLOGISCH, TOT DE FLACON TOE

De nieuwe parfumcollectie werd speciaal ontworpen om de gewoontes van de consument in de luxesector bij te sturen. De flacons van My Way en My Way Intense zijn namelijk voorzien van een innovatief systeem waardoor je ze gemakkelijk kunt bijvullen (gewoon de refill in de hals van de fles draaien en klaar is kees!). Alle flesjes, van welk formaat ook, kun je navullen zonder trechter. De hele handeling is dus thuis uitvoerbaar in enkele minuten. Door dit systeem kun je verantwoord consumeren: de aankoop van een flesje van 50 ml en de navulling van 150 ml vermindert de koolstofuitstoot van het parfum met 64%. Als je voor de navulling kiest, verbruik je 32% minder karton, 55% minder glas, 64% minder plastic en 75% minder metaal dan wanneer je vier flesjes zou kopen. Overtuigende cijfers in een tijd waarin de toekomst van de mensheid op het spel staat. 

My way

OP BASIS VAN NATUURLIJKE INGREDIËNTEN

Het parfum bestaat uit zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten die op duurzame manier verkregen werden. Armani wil namelijk de kwaliteit van het parfum garanderen en tegelijk ook de plaatselijke gemeenschappen steunen via programma’s op basis van fair-tradeprincipes. Het merk engageerde zich ook voor verschillende grootschalige projecten op het vlak van natuurbehoud en herbebossing in Brazilië, het Peruaanse Amazonewoud, Zimbabwe en Madagaskar. My Way Intense heeft zijn naam dus niet gestolen: het gaat om een intens gedurfd product, van het parfum zelf tot de flacon. Een geur met een warme boodschap van hoop en vrijheid.

KOOP EEN MY WAY EAU DE PARFUM NAVULLING

INTERVIEW MET MARIE-NOËLLE VEKEMANS, BEAUTYSPECIALISTE VAN ELLE BELGIË

My Way, het good mood-parfum van dit najaar.

Wanneer draag je My Way?

Welk parfum ik draag, hangt af van mijn programma van die dag. Het florale boeket van My Way associeer ik met gezelligheid en energie. Ik draag dit parfum dus het liefst in het weekend, op mijn vrije dagen of op vakantie. Wanneer ik kan relaxen, afspreken met vrienden, tafelen met het hele gezin, leuke activiteiten doen met mijn dochter. Fijne momenten samen met anderen dus. Dit parfum doet me echt zin krijgen om het leven ten volle te leven, en het roept ook heel wat goede herinneringen op. De intense versie van het parfum is sensueler dan het gewone parfum. Als er ’s avonds een feest op het programma staat, breng ik graag een paar extra druppeltjes van de intensere versie aan.

Welke plaats neemt My Way in je beautyroutine in?

Als beautyjournaliste ben ik gepassioneerd door make-up, parfum en cosmetica in het algemeen. Thuis puilen mijn kasten uit van de producten ... Ik zou bijna zelf een winkel kunnen beginnen. Een paar dagen zonder make-up lukt me wel, maar de deur uitgaan zonder parfum is gewoon ondenkbaar voor mij. Mijn routine is altijd dezelfde: ik sta op, poets mijn tanden en doe parfum op. Dan kan de dag beginnen, zelfs als ik thuis blijf om te werken.

Hoort bij My Way een bepaalde outfit?

Een losse jeans, een blouse met een mooie snit, stijlvolle en kleurrijke sneakers, een sjaal in mijn haar en nude make-up. Comfortabel maar elegant.

Neem je dit parfum ook mee als je op reis gaat?

Ja, absoluut. De reclamecampagne van My Way zet trouwens aan om op reis te gaan, dingen te ontdekken, moedig en ruimdenkend te zijn. Je leert zoveel over jezelf en anderen door te reizen.

Met welk moment in je leven associeer je My Way? 

De laatste keer dat ik het parfum droeg, was tijdens een brunch met vrienden. We hebben de wereld verbeterd, gebabbeld over reizen, over de plekken die een diepe indruk hebben gemaakt en de landen die we nog willen bezoeken, over de toekomst van onze kinderen, over de herinneringen die we willen delen met hen. Ik associeer My Way met gelukkige momenten samen met anderen. Met herinneringen die me doen glimlachen.

Hoe zou je de geur omschrijven die het parfum achterlaat op je huid?

De geur doet me denken aan gebak van een sterrenkok. Zoet, maar niet té, gourmand maar met verfijning, met subtiliteit. Elegant gepresenteerd en met een geur die maakt dat je er zo in wilt bijten. Elke keer weer.

Hoe voel je je als je een parfum uit de collectie My Way draagt?

Ik voel me serener denk ik, meer ontspannen en sterker omdat ik minder vatbaar ben voor stress. Vrouwelijk ook. Dit parfum verkwikt me en brengt me in een goed humeur.

Wat vind je zo leuk aan My Way?

Het parfum heeft zijn plaatsje verdiend op mijn lijstje met mijn favoriete geuren omdat het zo heerlijk ruikt natuurlijk. Maar ook de verpakking is belangrijk voor mij. Ik vind het fijn dat de dingen die ik in mijn badkamer uitstal er mooi uitzien, en de dop van de flacon lijkt op een juweel, op een edelsteen. Heel chique. Ik apprecieer ook de inspanningen die het merk levert op het vlak van ecologie. Anno 2021 moeten alle producenten, in alle sectoren, zich inzetten om hun ecologische voetafdruk te verminderen, vind ik. Het is vijf voor twaalf, en zelfs dat is nog te zwak uitgedrukt. Perfectie bestaat niet, maar sommige merken leveren meer inspanningen dan andere, en dat mag best in de verf worden gezet. Het was dus het parfum zelf én de visie van het merk die me overtuigden.

Waarin verschilt My Way Intense van de originele versie?

De twee vullen elkaar perfect aan. Ik draag My Way overdag en My Way Intense 's avonds omdat die laatste de oorspronkelijke geur nog beter doet uitkomen. My Way Intense zorgt voor een boost van warmte en sensualiteit waar ik altijd voor ga op het moment dat ik me klaarmaak om uit te gaan.

Past My Way bij je huidige levensstijl?

Ik leid het leven van veel vrouwen vandaag, vermoed ik. Ik ben, of probeer toch, actief te zijn op alle fronten en span me in voor mezelf en mijn gezin. Ik heb het geluk dat ik een vrije vrouw ben en in een democratisch land leef, en ik sta mezelf de middelen toe om mijn wensen en dromen te vervullen. Ik wil alle kansen benutten, in mijn privé- zowel als in mijn beroepsleven. Ik leer dus voortdurend bij. Ik ontdek graag nieuwe dingen, nieuwe mensen, nieuwe plaatsen en ga graag uitdagingen aan. Het leven is kort, maar sinds ik mijn eerste kind heb, besef ik pas echt hoe snel alles gaat; veel sneller dan we eigenlijk willen. Ik ben daarom heel gulzig geworden als het op fijne momenten aankomt. Alleen al de naam van het parfum spreekt me aan: My Way, op mijn manier. Je leven leiden zoals je wilt en openstaan voor de wereld is een universele boodschap, vol hoop en wijsheid. We hebben maar één leven, dus kunnen we er net zo goed het beste van maken en het leiden zoals wij dat willen. 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Giorgio Armani.
www.armani.com

Locatie shoot: Hotel Amigo Brussels

Lees ook:

MY WAY INTENSE by Giorgio Armani: Ontdek het nieuwe parfum

Onze fashion favorieten voor het nieuwe schooljaar

We love: de nieuwe Rebecca Mir-collectie van Hunkemöller