Vakantie aan de Franse Opaalkust, dé zomertrend van 2021

Geüpdatet op 16 juli 2021 door ELLE België
Vakantie aan de Franse Opaalkust, dé zomertrend van 2021

Wil je er even helemaal tussenuit zonder honderden kilometers te hoeven reizen? Dan is de Franse Opaalkust een geweldige vakantiebestemming. De Opaalkust *oftewel de Côte d’Opale heeft indrukwekkende witte krijtrotsen, hoge kliffen en betoverende uitzichten en prachtige duinen met een groen, glooiend achterland. Maar ook brede stranden, mooie badplaatsen en pittoreske vissersdorpjes waar je heerlijk verse vis kunt eten. Dat allemaal op nog geen drie uur rijden afstand. Meer dan genoeg redenen om hier te komen genieten!

Zoek je een vakantieappartement?

Jouw verblijf aan de Opaalkust is pas compleet wanneer je bij Evancy een vakantieappartement boekt. Je verblijf ligt aan de kust en op een steenworp afstand van de mooie stranden. Enkele appartementen hebben een subliem uitzicht op zee. Je vakantieverblijf is een geweldige uitvalsbasis om de afwisselende omgeving van de Opaalkust te ontdekken. De moderne vakantieverblijven van Evancy zijn met een woonkamer, eetgedeelte, een kompleet uitgeruste keuken, een (of meerderde) slaapkamer(-s) uitgerust. Sommige slaapkamers hebben een stapelbed voor de kids.

Je hond of kat hoeft niet naar de buren of naar het pension. Huisdieren zijn bij Evancy namelijk van harte welkom. Per huisdier geldt een kleine toeslag.
Enkele van onze appartementen zijn ook geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Waar je aan de Opaalkust ook neerstrijkt, je vindt Evancy in St. Cécile, Bray-Dunes, Oye-Plage, Boulogne-sur-mer en Hardelot-Equihen.

Bezoek voor meer info de website van Evancy om uw vakantieappartementen aan de Cote d'Opale te huren.

Hoe bereik je aan de Opaalkust ?

De Opaalkust ligt in Noord-Frankrijk, net achter de Frans-Belgische grens.
Vanuit Nederland of België is de Opaalkust in ongeveer drie uur rijden bereikbaar via de E40 die langs Antwerpen en Gent voert. Je kunt diverse steden aan de Opaalkust, zoals Calais en Boulogne-sur-Mer ook per trein en zelf met de TGV bereiken.

Wat is er aan de Opaalkust allemaal te doen?

Natuurliefhebbers kunnen aan de Opaalkust het hele jaar door hun hart ophalen. De stranden zijn zowel zomer en winter prachtig om langs te wandelen. Eindig je wandeling met een etentje in een van de visrestaurantjes. Met goed weer kan er natuurlijk worden gezwommen. Het vissen hoef je niet aan de plaatselijke vissers over te laten. Op diverse plekken kun je strandvissen.

Heb je al eens langs de kustlijn geblokart of ga je liever zeilen of surfen? Vanwege de thermiek kun je ook gaan zweefvliegen.
De vele bossen die het gebied rijk is, zijn niet alleen geschikt om lange wandelingen te maken. Je kunt er ook uitdagende mountainbikeritten door maken.
Golfliefhebbers kunnen op een van de vele gerenommeerde golfbanen hun hart ophalen. Enkele golfclubs waar vaak (inter-)nationale golfwedstrijden worden gespeeld zijn Golf le Touquet, Golf les Dunes en de golf van Wimereux.

Houd je van shoppen? Dan mag je Le Touquet niet missen, het is dé strandbestemming van de Parijzenaars. De belangrijkste winkelstraten Rue Saint-Jean en Rue de Metz mag je echt niet missen. Breng beslist een bezoekje aan Rue Jean Monnet met zijn overdekte markthallen.

Een van de eerste mooie plekjes die je zult tegenkomen is Cap Blanc-Nez. De 135 meter hoge rots biedt je een weidse blik op de woeste zee en de lange stranden.
Cap Gris-Nez ligt het dichtste bij Engeland (33 kilometer) en bij helder weer zijn de krijtrotsen van Dover goed zichtbaar.

Tussen deze twee kapen in liggen een paar authentieke stadjes zoals Wissant en Wimereux, een bijzonder mooi stadje in Anglo-Normandische stijl.

Zin om naar het strand te gaan? Dit zijn de mooiste stranden aan de Opaalkust

Hoewel de hele Opaalkust betoverend mooi en en prachtige, uitgestrekte zandstranden heeft, zijn er toch een paar aanraders. Lekker zonnebaden of wandelen aan de stranden van :

  • Bray Dunes
  • Le Touquet
  • Wimereux
  • Hardelot
  • Wissant

Conclusie

Ervaar zelf de sprookjesachtige Opaalkust met voor ieder wat wils. Van rustzoeker, sportvrouw of natuurliefhebber, van kind tot volwassene, hier is het volop genieten.

* De prachtige natuur is een bont pallet van kleuren en de Opale zee contrasteert schil met de goudgele stranden en het groene landschap. Al die gevarieerde kleuren inspireerden de Franse schilder Leveque, die het gebied in 1911 de naam Opaalkust gaf.