In beeld: Gebroken hart als kunstwerk

Geüpdatet op 2 juli 2019 door Christin Ho
In beeld: Gebroken hart als kunstwerk

gebrokenhart4

Een gebroken hart vormde in het verleden al de inspiratiebron voor menige muzikanten. Het ene album met meer cliché-wijsheden dan het andere. Liefdesverdriet is ook niet weg te denken uit andere kunsttakken. Hoe creatievelingen omgaan met pijn en frustraties leidt tot intrigerende projecten. Wij zetten de meest recente en leukste initiatieven op een rijtje.

LEES OOK: 5 signalen om jullie relatie te beëindigen?

1/

1. Human Error - Victoria Siemer

Een gebroken hart hoeft niet perse betrekking te hebben op liefdesverdriet. Met 'Human Herror' wil Victoria Siemer aantonen dat technologie negatieve kantjes heeft. Toen ze al haar projecten kwijtspeelde nadat Photoshop crashte, nam ze een screenshot van de error boodschap dat op haar scherm verscheen. Photoshop had haar hart gebroken.

2/

2. Bandaged heart balloon - Banksy

"De ballon is een poëtisch object. Zijn lichtheid, zijn breekmanier, de manier waarop hij gedragen wordt door de wind. Dit object is een iconische presentatie van het gevecht om een gebroken hart te overleven. Een visueel gedicht dat het meest fragiele van de menselijke emoties weergeeft." - Britse graffitikunstenaar Banksy

3/

3. Illustreer een gebroken hart van Buzzfeed

Buzzfeed vroeg aan haar 28 bijdragers om te illustreren hoe de pijn van een gebroken hart voelt. Van de typische ik-zuip-tot-ik-niet-meer-kan-avonden tot het moment dat Lisa Simpson Ralphie kwetste: