Artsper: shop je kunst online

Geüpdatet op 21 mei 2021 door ELLE Partner
Artsper: shop je kunst onlineArnaud Liard, 30 avril 2020, 2020 ©Artsper

Of je nu een kunstliefhebber bent die graag een eerste werk aan de haak wil slaan of een veelvuldig verzamelaar: Artsper is de place to be: met zo’n 170.000 kunstwerken te koop gaande van 100 tot 100.000 euro.

Hugo Mulliez en François-Xavier Trancart richtten Artsper op in 2013 met als doel de kloof te verkleinen tussen het grote publiek, kunstliefhebbers, verzamelaars en de kunstmarkt. En of ze daarin zijn geslaagd! Artsper heeft ondertussen een catalogus met meer dan 170.000 kunstwerken van zo’n 25.000 kunstenaars. Van onontdekte, opkomende kunstenaars tot grote namen binnen de moderne en hedendaagse kunst zoals Banksy, JonONe en Andy Warhol. Om dit te bewerkstelligen werkt het online platform samen met meer dan 1.800 galerijen uit de hele wereld zoals Perrotin, De Buck Gallery, Fabien Castanier Gallery en meer.

Je vindt er bovendien een breed scala aan werken: schilderkunst, beeldhouwkunst, drukkunst, fotografie en tekenkunst. Elke kunstliefhebber, ongeacht de grootte van zijn verzameling, kan zijn hart ophalen bij Artsper en zich laten inspireren door interessante interviews met kunstenaars en kunstkenners maar ook door de onaflaatbare stroom aan aanstormend talent. Last van keuzestress? Artsper biedt je de mogelijkheid om het werk dat je mogelijks wil aanschaffen veertien dagen lang gratis thuis uit te proberen. Zo ontdek je meteen of je het perfecte plekje vindt voor je toekomstige kunstwerk of je toch liever een andere richting uitgaat.

 

Artsper device

MEER INFORMATIE

Tips & tricks voor het kopen van kunst online

  1. Vóór je een kunstwerk koopt is het aangewezen om de kenmerken ervan onder de loep te nemen. Denk aan de afmetingen, het materiaal en de gebruikte techniek. Maar ook of het werk al dan niet is ingelijst
  2. Gaat het om een origineel werk of een prent? De meeste schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken zijn uniek, maar foto’s en prenten bestaan doorgaans in meerdere exemplaren. Belangrijk om te weten is dat een origineel en uniek werk waardevoller is dan een werk dat in vele kopieën bestaat. Wil je een prent aanschaffen? Check dan zeker de markering van het werk, inclusief het oplagenummer en de handtekening van de kunstenaar.
  3. Neem ook de biografie van de kunstenaar grondig door. Zo vertelt de leeftijd van een kunstenaar veel over de toekomst van zijn of haar carrière. Wil je een goede investering doen? Dan koop je best een werk van een jonge kunstenaar, die nog veel tijd heeft om een succesvolle carrière op te bouwen.
  4. Koop je voor de eerste keer? Bepaal dan je budget alvorens aan je zoektocht te beginnen. Op Artsper kan je de prijsklasse invoeren zodat je alleen werken binnen je budget te zien krijgt en niet wordt overweldigd.
  5. Lees je in over de kunststroming en/of de historische of politieke gebeurtenis waar het kunstwerk toebehoort of naar verwijst zodat je zowel je (toekomstige) werk als zijn context beter kan interpreteren.

Meer tips lees je hier.

Onze favoriete kunstwerken:

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Artsper.
Artsper.com