Met de Poppy-app in de hand, reis je door het hele land!

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE Partner
Met de Poppy-app in de hand, reis je door het hele land!ELLE x Poppy

Wist je dat een wagen 96% van de tijd geparkeerd staat? Bovendien kost een eigen wagen gemiddeld 410 euro per maand, of hij nu wordt gebruikt of niet. Eén deelwagen maakt daarentegen 7 parkeerplaatsen vrij. Stof om over na te denken, toch?

Maar wat is Poppy?

Poppy is een mobiliteitsplatform voor gedeelde wagens, scooters en steps in Brussel, Antwerpen en de luchthavenzones van Zaventem, Antwerpen en Brussel Zuid Charleroi.
Dankzij de nieuwe supereenvoudige app kan je het voertuig reserveren dat aan jouw voorkeuren voldoet. Heb je een wagen nodig om een dagje te gaan shoppen of voor een ontspannend weekendje weg? Poppy biedt je 4 modellen aan: de Skoda e-CITIGO, de Seat Mii, de Opel Corsa of de Seat Ibiza. Wil je een boodschap doen in de stad? Kies dan voor een 100% elektrische scooter of step! Er staat altijd een voertuig voor je klaar in de Poppy-zone en binnen een straal van maximum 10 minuten wandelen.

Hoe werkt het?

Je downloadt de gratis Poppy-app uit de App Store (IOS) of Google Play Store (Android), maakt je account aan en kiest vervolgens je voertuig.

Zodra je je voertuig hebt gereserveerd, geniet je van de vrijheid om dag en nacht door heel België te cruisen! De prijs wordt per minuut berekend en is all-in (gratis parkeerplaats op de openbare weg in de Poppy-zone, benzine, omniumverzekering, carwash, enz.). De totale prijs zal dus afhangen van hoe lang je het voertuig gebruikt. Kies je voor deze vorm van mobiliteit, dan kies je voor een gedeelde en ecologisch verantwoorde economie.

Dankzij de nieuwe app kan je gemakkelijk betalen met Bancontact of je kredietkaart. Ontdek ook de voordelige "pack"-formules en nodig je vrienden uit om ook Poppy te gebruiken, in ruil voor gratis rijminuten. Bovendien betaal je je rit per minuut met de Poppy-app. Zodra je gegevens via je betaalmethode zijn ingevoerd, worden al je ritten automatisch in rekening gebracht. Super easy, niet? Heb je twijfels of vragen over hoe je Poppy kan gebruiken? Lees er hier meer over!

Wie schuilt er achter Poppy?

Een 100% Belgische startup! Poppy werd opgericht in 2018 door locals voor locals en speelt een belangrijke rol in de gedeelde mobiliteitssector. Poppy begon met deelwagens in Antwerpen, maar breidde zijn aanbod al snel uit. Vandaag is Poppy het enige platform dat meer dan 1.300 milieuvriendelijke voertuigen aanbiedt, waaronder 700 wagens, 400 scooters en 200 steps in Brussel en Antwerpen. Poppy is het eerste gedeelde mobiliteitsplatform in Europa dat een dergelijke service aanbiedt.

De Scooter Academy by Poppy

Uit een onderzoek is gebleken dat vrouwen minder gebruik maken van hun tweewielig vervoermiddel uit angst om in de stad te rijden. Daarom ging Poppy op zoek naar een oplossing: de Scooter Academy! Dat was een grote primeur in België en bij de lancering schreven al zo'n 200 mensen zich in. Binnenkort worden er sessies georganiseerd om je te helpen je op je gemak te voelen op een scooter.

Poppy, jouw reisgezel

Op haar Facebook- en Instagrampagina's en op haar blog stelt Poppy je een heleboel roadtrips over heel België voor, met leuke eetadresjes en ongewone activiteiten die je niet mag missen. Op zoek naar inspiratie? Vertrouw op Poppy en ontdek België op een andere manier.

Ga je je aan de ervaring wagen, gebruik dan je gratis credits van € 5 op je eerste reis met de code MOBILITYISSEXY, bovenop de € 5 die al aangeboden wordt voor alle nieuwe registraties.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Poppy.
poppy.be

Lees ook
We love: Messika komt met uniseks armbanden die je kan personaliseren
6 unieke geschenkideeën voor een aanstaande bruid
Hotspot: Juttu opent zomerse pop-up in Knokke