Alle trends en tips voor de perfecte feestlook van make-upartiest Ines Borgonjon

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Alle trends en tips voor de perfecte feestlook van make-upartiest Ines Borgonjon

Laat de strenge regels geen domper zijn op het feestgedruis. Party in kleine bubbel of niet, feestelijke make-up zal er zijn! M.A.C Senior make-upartiest Ines Borgonjon toont de beste looks om 2020 mee af te sluiten.

De feestperiode ziet er dit jaar anders uit, zie je dit ook in de make-uptrends?

"Ik heb het gevoel dat mensen echt zin hebben om zich mooi te maken. Denk maar aan de populaire hashtag op sociale media #nowheretogobutfuckitimgettingdressed. De zin om onszelf uit te dossen is er volgens mij zeker wel."

"Qua looks hangt alles af van de richtlijnen. Wanneer er een mondmasker gedragen wordt, zal het accent logischerwijs op de ogen komen te liggen, ik denk dan aan smokey eyes of een glitterende eyeliner en highlighter. Nu we echter weten dat het een kerstfeest in onze bubbel wordt, zonder masker, denk ik dat veel mensen felle lipstick zullen bovenhalen, nu dat nog eens kan!"

Wat zijn jouw tips voor de perfecte smokey eyes?

"Ik probeer altijd om een liftend, verlengend effect te creëren op de ogen. Heb je net zoals ik hooded eyes, dan is het belangrijk om licht te creëren in de binnenhoek zodat je ogen er als het ware uitspringen. In de buitenste ooghoek werk je met oogschaduw naar boven toe, dat opent de blik. Je hoeft ook zeker niet altijd voor zwart te gaan. Koper, roestbruin en kaki zijn prachtige, zachtere alternatieven."

We spenderen veel tijd voor de camera, en ook tijdens de feestdagen zal er waarschijnlijk lustig gevideochat worden. Hoe maak je je make-uplook cameraproof?

"Alles begint bij het juiste licht: kies een ruimte waarin je goed zichtbaar bent. Qua make-up is je huid heel belangrijk. Egaliseer je gelaat daarom met een foundation (dit hoeft geen zware dekking te zijn) en een iets lichtere concealer, en zet je jukbeenderen in de kijker met highlighter. Werk af met een beetje mascara en lipgloss voor een naturelle look. Deze basis kan je nog opleuken met extra accent op de ogen of lippen. Een extra tip: op het scherm van je smartphone zie je er vaak beter uit dan op een laptop!"

Feesten staat gelijk aan eten en drinken. Hoe blijft je make-up langer zitten?

"Vooral make-up rond de mond durft inderdaad weleens te vervagen. Ik breng daarom de Studio Fix 24h Wear Concealer aan rond mijn lippen, ook om hyperpigmentatie te verdoezelen. Daarna gebruik ik een doorschijnende lipprimer die tot iets over de lipcontour mag komen. Dit zorgt voor een betere hechting van make-up en voorkomt dat crèmige lipsticks in plooitjes gaat zitten. Een andere optie zijn liquid lipsticks, deze drogen mat op en blijven heel goed zitten. Zo goed zelfs, dat de kleur de volgende dag soms nog lichtjes zichtbaar is! Dit soort lipstick kan je rechtstreeks aanbrengen zonder potlood."

mac lipstick feesten makeup looks
Retro Matte Lipquid Lipcolour, M.A.C

Shop hier

Wat is hét onmisbare product voor een perfecte feestlook?

"Een fixingspray! Je kan er zoveel meer mee doen dan make-up fixeren: sprits een paar keer op een naakte huid om te hydrateren, gebruik het om oogschaduw om te toveren tot eyeliner, of om heel precies te werken met je make-upborsteltjes. Ook wanneer je iets te enthousiast bent geweest met make-up en er zit iets teveel product op je huid, dan kan je je look met een paar sprays en een grote kwast wat vervagen. Ten slotte kan je er foutjes mee corrigeren: een beetje fixing spray op een wattenstaafje laat je toe om subtieler te werken dan met make-upremover."

mac prep fix + gold lite make-up
Prep + Prime Fix+ Goldlite, M.A.C

Shop hier

How to: glitterende eyeliner

"M.A.C heeft een miniversie uitgebracht van de Fix+, een veelzijdig fixingproduct. Wanneer je dit op een fijn penseel sprayt en vervolgens in een glitterende oogschaduw dept, creëer je in no -time een glinsterende eyeliner. "

Zo ga je te werk: 

  1. Spray wat Fix+ op een fijn eyelinerpenseel (beide producten uit de M.A.C Holiday Collectie)
  2. Neem met het penseel je glanzend pigment op en teken je eyeliner (Pigment Rose)
  3. Werk je look af met een laagje mascara (Extreme Dimension Mascara)

mac make-up feestlook tips

Extra tips:

  1. Deze look werkt zowel met glitterpigment als met glanzende oogschaduw
  2. Als je losse glitters nog beter wil laten zitten breng je ze aan met de Mixing Medium Eyeliner.

How to: feestelijke lippen

"Een liplook die lang blijft zitten en mooi glanst, de perfecte formule voor de feestdagen."

Zo ga je te werk: 

  1. Gebruik een lippotlood om je lippen te omlijnen en eventueel in te kleuren.
  2. Breng lipstick in dezelfde tint aan.
  3. Werk af met lipgloss

mac lipstick feesten looks make-up inspiratie how to

Extra tips:

  1. Wil je zeer precies kunnen werken? Gebruik dan een make-upborsteltje om lipstick aan te brengen.
  2. Stift je lippen vooraf met een primer voor een extra long lasting effect.
MAC lip kit holiday collectie feestlook make-up
Firewerk It lipkit; M.A.C

Shop hier

LEES OOK: De mooiste feestkapsels voor kort haar