De mooiste picknickplekjes in Parijs

Geüpdatet op 13 augustus 2013 door Ingeborg Deleye
De mooiste picknickplekjes in ParijsBron: Weheartit

[caption id="attachment_3076" align="aligncenter" width="300"]Bron: Weheartit Bron: Weheartit[/caption]

Weinig heerlijkers dan een actieve citytrip met welgekomen rustpunten op een picknickdeken in het park. Wij zetten vijf gezellige plekjes die zich daar perfect toe lenen in de Franse lichtstad op een rijtje.


1 Le Marché des Enfants Rouges & Square du Temple

Op de oudste markt van Parijs stel je al kuierend een kraakverse picknick samen. Tussen de uitgestalde groenten, de vriendelijke pannenkoekenman, de Italiaanse trattoria's met heerlijke pizza's en pasta's en het Japanse buffet door sprokkel je er een internationaal allegaartje, met meer dan stokbrood, vin et boursin. Twee stappen verder ligt de Square du Temple, een oase van schaduwrijke hoekjes.

Le Marché des Enfants Rouges, 30 rue de Bretagne 75003

2 Rosa Bonheur & Buttes Chaumont

In de buurt van het prachtige park Buttes Chaumont is het elke avond een menselijke drukte van jewelste. De picknickvriendelijke remedie? Koop er artisjokken, ham, tapenade en een fles roséwijn en verorber het Franse goeds wat verderop, in de buurt of op de trappen van de guingette Rosa Bonheur.

Rosa Bonheur, Parc des Buttes Chaumont 75019

3 Epicerie Générale & Pont des Arts

In deze typisch Franse épicerie vind je een groot aanbod aan bourgondische en biologische lekkernijen: er worden bovendien kant-en-klare picknickmanden aangeboden. Perfect voor een gezellig avond met twee, of voor een goed gevulde aperitief. De inhoud van de mandjes: worst, Parijse ham, verse geitenkaas, knapperig brood, knabbelgroenten en een flesje wijn naar keuze. Tip: de mandjes worden op aanvraag (24 uur vooraf) geleverd, of je haalt ze zelf op onderstaand adres op.

Epicerie Générale, 43 rue de Verneuil 75007 Paris

PARIJS24 Bob's juice & Canal Saint-Martin

De Amerikaan Marc - Bob voor de vrienden - opende meer dan drie jaar geleden een mini smoothieboetiek in de buurt van het Canal Saint-Martin. Je vind er vegetarische en biologische drankjes, maar ook groentensandwiches, huisgemaakte soepjes, frisse salades of delicieuze muffins. Elke dag verandert het aanbod: de perfecte plaats om een picknickmand te vullen en die aan de rand van het kanaal aan te slaan.

Bob's juice, 15 rue Lucien-Sampaix 75010

5 Pink-Nik du Pink Flamingo & Le Jardin des Francs-Bourgeois

Een biologische en schattige pizzeria met een heel eigen service. Je kiest je favoriete pizza bij Pink-Nik, geeft aan waar je je gaat  installeren (vlakbij in de Jardin des Francs-Bourgeois of op een andere groene plek in de buurt) en vertrekt met een roze ballon. De plaatselijke pizzaboy weet je aan de hand van die ballon te vinden en levert even later de warme en kraakverse pizza ter plaatse.

Pink Flamingo, 105 rue Vieille du Temple 75003

Bron: Vogue FR