Recept: citroencake met rozemarijn en olijfolie

Rate this post
Geüpdatet op 26 oktober 2020 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Lisa Maria
  • Dessert
  • 20 mn
  • 40 mn
  • 1 cake
  • Easy
Recept: citroencake met rozemarijn en olijfolie

Deze frisse citroencake met rozemarijn is als een culinaire trip naar warmere oorden.

Ingrediënten

  • 130 g suiker
  • 4 eieren
  • het sap en de zeste van 1 citroen
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 200 ml Europese Extra Vierge olijfolie
  • 250 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snuifje zout
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 250 g poedersuiker

Bereiding

  1. Klop 4 eieren met 130g suiker tot een schuimend mengsel, voeg het sap + geraspte citroenschil, 2 theelepels fijngehakte rozemarijn en 200ml olijfolie toe. Voeg 250 g bloem, 1 theelepel bakpoeder en 1/2 theelepel zout toe.
  2. Giet het beslag in een cakevorm en bak op 170 graden (boven- en onderwarmte) gedurende ongeveer 35-40 minuten.
  3. Meng tot slot een eetlepel roomkaas met een eetlepel citroensap en 200-250 g poedersuiker tot je een dik glazuur krijgt en verdeel dit gelijkmatig over de taart. Serveer met een citroenschijfje.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor