Zalig herbronnen in het paradijs aan de Egeïsche Zee

Gepubliceerd op 24 februari 2022 door ELLE Partner
Zalig herbronnen in het paradijs aan de Egeïsche ZeeELLE x Hillside

Zin om volledig tot rust te komen, omringd door een kristalheldere zee en uitnodigende stranden? Dan is de Hillside Beach Club in het Turkse Fethiye je perfecte vakantiebestemming!

Dankzij zijn schitterende ligging in een private baai en zijn ongerepte stranden, waarvan er twee adult only zijn, waan je je zo in het Nirvana. Ook de hartelijke sfeer, de awardwinnende persoonlijke service en de twee ontspannende spa’s maken de Hillside Beach Club een must visit. En dan spreken we nog niet over de heerlijke restaurants en tal van sporten en activiteiten waaruit je naar hartelust kan kiezen. Dit uitmuntende familieresort biedt voor elk wat wils, ongeacht je leeftijd. Hillside Beach Club opent vanaf 9 april opnieuw zijn deuren voor de start van de zomer.

Feel Good Week: laat je volledig herbronnen

Heb je na deze hectische maanden nood om alle stress los te laten en je volledig herboren te voelen? Noteer dan zeker de Feel Good Week van Hillside Beach Club in je agenda, die doorgaat van zondag 8 mei tot zaterdag 14 mei. Tijdens deze week stimuleer je zowel je lichaam, je geest en je ziel. Je vindt er innerlijke rust door middel van tal van exclusieve ervaringen. Volg een meditatieve yogales terwijl je uitkijkt over de turquoise Egeïsche Zee of beleef een schilderachtige zonsondergang op een zeiljacht. Het pakket van de Feel Good Week barst van de boeiende activiteiten. Wandelingen in de omgeving en workshops waarbij je welzijn centraal staat worden gecombineerd met deskundig voedingsadvies en gezonde maaltijden; een ‘all-in’-arrangement die je lichaam en geest reset en je nog lang na je terugkeer laat stralen!

Dé place to be voor waterratten en adrenalinejunkies

Tijdens een vakantie in de Hillside Beachclub verveel je je gegarandeerd geen enkele seconde.  Waterratten en adrenalinejunkies kunnen zich er helemaal uitleven en nieuwe sporten aanleren bij Turkije’s eerste officiële waterski- en wakeboardchool, waar professionele lesgevers je de kneepjes van het vak leren. Deze school was zelfs gastheer voor het World Wakeboard Championship, geen verrassing als je de idyllische Kalemya-baai aanschouwt, een magische plek verborgen voor de rest van de wereld achter indrukwekkende naaldbossen.

Wie liever dit stukje hemel op aarde per boot verkent, kan de nabijgelegen eilandjes ontdekken tijdens een romantische sunset tour of er al zeilend zelf op uittrekken tijdens je zeillessen aan de Hillside Beach Club zeilschool. Ook onder de zeespiegel liggen er een spectaculaire avonturen op je te wachten. Ontdek al snorkelend of duikend de uiterst gevarieerde flora en fauna onder water waar talrijke kleurrijke vissen je opwachten.

Relaxerende wellness midden in de ongerepte natuur

Wil je ver weg van alle dagelijkse beslommeringen relaxen in een oogverblindend mooie omgeving? De Hillside Beach Club heeft twee ongerepte, adult only stranden toepasselijk de Silent Beach en Serenity Beach gedoopt. Elk van deze sublieme stranden ligt weggestopt in een verborgen inham die enkel bereikbaar is met een bootje of via een natuurpad dat zich tussen de naaldbossen slingert.

Dwaal af van het begane pad en ontdek de Sanda Nature Spa, een centrum van wellbeing waar de natuur centraal staat en boomstammen zich tussen de behandelkamers doorweven. Laat je zintuigen beroeren door de geluiden van het woud en het zoete gezang van vogels terwijl heerlijke bloemengeuren in je neus kriebelen. Ga voor een heerlijk verwenmoment in de luxueuze spa waar je geniet van een traditioneel Turks Bad en voel je helemaal gerevitaliseerd. Of kies uit een uitgebreide waaier aan massages en gezichtsbehandelingen waardoor je er als herboren uitziet.

Maar de Hillside Beach Club heeft nog heel wat meer in petto om jezelf zowel fysiek als mentaal te prikkelen. Word bij het ochtendgloren gewekt door vogelgekwetter en groet de zon in openlucht op het Yoga Deck. Of laat je creativiteit de vrije loop en leer hoeden ontwerpen, volg een welriekende aromatherapie workshop en leer de pittoreske omgeving op papier te toveren tijdens een les schilderen met olieverf. Aan inspiratie geen gebrek in dit aanlokkelijke stukje Eden.

Hillside Outside voor de avonturiers

Ben je wat avontuurlijker? Dan kun je een dag fietsen of wandelen op de gloednieuw aangelegde fietspaden en wandelroutes. Je kan je inschrijven voor een speciaal samengestelde fietstocht of een begeleide wandeling met een professionele gids die je de magische geschiedenis van de streek laat zien. Het oude spookstadje Kayaköy en het mystieke Af Kule klooster zijn plaatsen die niet mogen ontbreken. Laat je betoveren door de bedwelmende geur van salie, oregano en wilde tijm, de indrukken van bloemen, vogels en wilde dieren en de verre geluiden van geitenbellen. Voor zij die liever overdag relaxen, kunnen ook genieten van een avondwandeling met een heerlijke picknick bij zonsondergang. Het uitgebreide ontdekkingsaanbod 'Hillside Outside' omvat ook een zalig ontspannende zeiltocht bij zonsondergang, langs twaalf nabijgelegen eilanden in de Egeïsche Zee.

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Hillside Beachclub.
www.hillsidebeachclub.com

Lees ook: 
8 ultravrouwelijke parfums voor een zwoele herfst
Hebben: de sporty glam Calzedonia x Superga capsulecollectie
Hotspots: 15x eten in Brussel onder 15 euro