Dankzij deze 5 tips verkoop je meer kleding op Vinted

Gepubliceerd op 3 september 2020 door Marie Pauwels en ELLE België
Dankzij deze 5 tips verkoop je meer kleding op VintedInstagram: @Vinted

'Draag je het niet, verkoop het dan', zo klinkt de slogan van de populaire app, maar wat als je er niet in slaagt om dingen te verkopen? Wij geven tips.

Wij kennen maar weinig dingen die beter voelen dan een closet purge: je voelt je als een nieuw persoon en je wil de dingen die in je kast hangen ook effectief dragen. Nog bevredigender is het als je iets kan verdienen aan zo'n opruimsessie en, hallelujah, daar hebben we dus Vinted voor. Blijft de kleding die je wil verkopen maar in je virtuele winkelrekken hangen? Lees dan deze vijf tips eens door.

1. Bepaal een redelijke prijs

Eerst en vooral: hou er rekening mee dat je tweedehands verkoopt. Mensen die tweedehands kleding kopen, willen natuurlijk een goede deal doen. Dus hoeveel die geliefde sweater ook voor jou heeft betekend, probeer er een realistisch bedrag op te plakken. Merkkleding in goede staat behoudt natuurlijk altijd zijn waarde (de waarde stijgt zelfs soms), maar niet veel mensen zullen bereid zijn om meer dan €20 te spenderen aan een gedragen stuk van de Zara (laten we zeggen een broek of top, voor jassen ligt dat natuurlijk weer anders).

2. Denk aan de verzendkosten

Bij Vinted werkt het zo dat de koper de verzendingskosten betaalt. Afhankelijk van waar je woont, kunnen die kosten variëren, maar meestal ligt het bedrag rond de €3. Als jij bijvoorbeeld de waarde van die botjes op nog zo'n €25 inschatte, moet je rekenen dat de prijs zo'n €28 zal worden voor de potentiële koper. Met als gevolg dat mensen de prijs misschien wel te hoog zullen vinden en je stuk niet willen kopen. Doe daarom altijd best jouw prijs min (ongeveer) €3, want dat is wat het effectief zal kosten voor de koper.

3. Doe de kleren aan

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar slechts weinig personen zullen warm worden van een foto van een top die belabberd op bed ligt. Upload daarom altijd 'aan' foto's: foto's van het stuk wanneer het gedragen wordt. Dat oogt gewoon beter, plus zo zien eventuele kopers meteen hoe het kledingstuk valt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vinted (@vinted) op

4. Maak visueel aantrekkelijke foto’s

Het oog wil ook wat hebben, en op Vinted geldt dat des te meer. Kleding verkopen en er zo een tweede (of derde) leven aan geven, is iets moois, maar vaak willen we er zo snel mogelijk van af zijn. Steek wat zorg, tijd en moeite in de presentatie van de kleding en je zal zien dat je veel meer verkoopt. Het klinkt logisch maar, hoe beter iets er visueel uitziet, hoe sneller mensen geneigd zijn iets te kopen. Het is dus jouw taak om aan mensen te laten zien hoe mooi (of hoe praktisch, of origineel) het stuk is dat je verkoopt.

Het is eigenlijk net zoals op Instagram: wie gaan we het liefste volgen? Mensen met mooie foto's en een mooie feed. Alleen krijg je er op Vinted, behalve volgers, ook nog eens geld voor. Dus: kies voor een mooie achtergrond (liefst wit of effen voor een clean effect), zorg voor voldoende (liefst natuurlijk) licht,...

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vinted (@vinted) op

5. Bieden maar!

Bij Vinted hebben geïnteresseerde kopers de mogelijkheid om te bieden, maar als verkoper heb jij ook de mogelijkheid om een nieuwe vraagprijs aan te bieden eenmaal iemand een kledingstuk geliket heeft. Het kan strategisch een goed idee zijn om, bij sommige stukken waarvan je weet dat ze goed in de markt zullen liggen, de prijs een aantal euro's hoger te zetten dan wat je er effectief voor wilt. Wanneer iemand het kledingstuk vervolgens liket, kan je meteen een nieuwe prijs van, bijvoorbeeld, €5 lager aanbieden. Hierdoor denkt de potentiële koper dat hij of zij een koopje doet en wel moét toehappen én jij krijgt het bedrag dat je er oorspronkelijk voor wou. Win win!