Zo krijg je je lichaam in no-time weer in topvorm

Gepubliceerd op 5 juni 2020 door Lore Ginneberge
Zo krijg je je lichaam in no-time weer in topvormShutterstock

Nu fitnesscentra weer openen is het voor de sporty spices onder ons tijd om weer keihard te trainen. Maar hoe krijg je je lichaam weer in topvorm na een lange rustperiode?

De afgelopen maanden waren geen pretje voor al wie graag sport, want hoewel je misschien je loopschoenen of fiets vanonder het stof hebt gehaald, is de kans groot dat je opnieuw verlangt naar  je favoriete fitnessclub. Zweten in groep, er valt iets voor te zeggen...

Heb je jezelf een welverdiende rustperiode gegund en wil je er nu opnieuw voluit voor gaan? Met deze tips ben je zo weer in topvorm.

1. Werk aan je flexibiliteit

Weinig beweging, de vele werkuren aan je keukentafel, de coronastress... ze doen je mentale en fysieke gezondheid geen goed. Heb je last van rug-, nek- of zelfs hoofdpijn, voeg dan zeker een uitgebreide reeks stretchoefeningen toe aan je workout routine, of probeer eens een lesje yoga of pilates.

lichaam topvorm fit
Christopher Campbell

2. Begin met gewichtjes

Lopen, fietsen en wandelen ben je waarschijnlijk niet verleerd, maar krachttraining is - tenzij je over een fitnessruimte beschikt, of gewichtjes op internet kon scoren - een pak moeilijker te onderhouden. Toch hoef je niet verder te gaan met cardioworkouts alleen! Bouw je kracht langzaam op en start met lichte gewichten. Dit geldt trouwens ook voor iedereen die voor het eerst traint: blijf niet vastgekluisterd aan de loopband en voeg kleine gewichtjes toe aan je routine, je zal sneller resultaat zien.

lichaam fit topvorm supplementen
John Arano

3. Probeer aangepaste voedingssupplementen

Je lichaam in topvorm brengen en je energie op peil houden doe je met behulp van gezonde voeding en eventuele supplementen. Onze tip? Laat je adviseren bij het nemen van extra voedingsstoffen. Het Belgische Strong Supplies biedt een volledig personaliseerbaar pakket van voedingssupplementen voor sporters.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Strong Supplies (@strong.supplies) op

De vitaminen komen in handige zakjes met een QR-code, zodat je steeds weet wat je inneemt. Doe de test hier en ontdek hoe je je lichaam kan helpen om sterker te worden.

Ontdek ook wat beautysupplementen wel en niet kunnen doen voor je huid.

4. Maak een sportschema

De kans is groot dat je dagelijkse routine er lichtjes anders uitziet sinds COVID-19: misschien werk je nog steeds van thuis uit, of zijn je weekends net iets minder gevuld? Bedenk wanneer je tijd kan vrijmaken om te sporten en stel een schema op. In sommige fitnesscentra is het zelfs verplicht om je sessie op voorhand te boeken, zeker voor groepslessen. Reden te meer dus om je goed te organiseren!