Opgerolde merengue met room, framboos en pistache

Rate this post
Geüpdatet op 7 mei 2020 Druk het recept af door ELLE België en Emilie Mascia Foto’s: Silvia Palma
  • Dessert
  • 1 h 30 mn
  • 25 mn
  • 8 personen
  • Medium
Opgerolde merengue met room, framboos en pistache

Deze opgerolde merengue is licht en tegelijk zacht. De pittige smaak van frambozen past er perfect bij. De beste manier om een brunch met vriendinnen of heerlijke maaltijd af te sluiten.

Ingrediënten

  • 225g eiwit
  • 325g suiker
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 theelepel witte azijn
  • 1 snuifje zout
  • 20cl room
  • 70g poedersuiker
  • 125g frambozen
  • 50g pistachenoten

Bereiding

  1. Klop het eiwit op tot ze een schuimige textuur heeft. Voeg 1 snuifje zout toe aan het merengue mengsel en verhoog de snelheid.
  2. Als het eiwit stevig is, voeg dan de suiker in vier keer toe. Blijf kloppen tot de suiker is opgelost en de merengue glanzend is.
  3. Voeg de gezeefde maïzena en azijn toe. Klop opnieuw tot een homogeen mengsel.
  4. Spreid het mengsel uit met een spatel op een met bakplaat met bakpapier. Bak 20 tot 25 minuten op 175 °C en laat in de oven afkoelen.
  5. Klop de room op tot slagroom en voeg de poedersuiker toe.
  6. Verdeel de bereiding over de rechthoek van merengue. Garneer met de frambozen en geplette pistachenoten.
  7. Rol de merengue op en laat hem 40 minuten rusten in de koelkast voor je hem opdient. 

LEES OOK:

De yellow salad met pompoen en zoete aardappel van Alain Indria

Het echte recept voor cacio e pepe van Osteria Romana

Chocolade pannenkoeken met lichte vanilleroom

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor