Wat zijn de voordelen van zwarte roos voor je huid?

Gepubliceerd op 7 mei 2020 door ELLE België
Wat zijn de voordelen van zwarte roos voor je huid?

Sisley bracht onlangs haar nieuwe Black Rose Eye Contour Fluid uit. Wij spraken naar aanleiding van de lancering met International Marketing Director Julie Wainberg. Zij beantwoord al onze vragen over de zwarte roos, een exclusief en mysterieus ingrediënt.

De roos is een van de meest gekweekte planten wereldwijd. De bijnaam 'koningin van de bloemen' past dan ook perfect. We bewonderen de roos voor haar schoonheid en geur. Het is dan ook niet voor niets een van de cult-ingrediënten in de parfumerie. Ook in cosmetica is de roos populair, vooral voor de hydraterende en anti-aging producten of als toner.

SINDS 2011 EN DE LANCERING VAN HET CRÈMEMASKER HEEFT SISLEY VERSCHILLENDE GEZICHTSBEHANDELINGEN ONTWIKKELD OP BASIS VAN EXTRACTEN VAN ZWARTE ROZEN. EEN ECHTE BLOEM OF EEN MARKETING INGREDIËNT?

De zwarte roos is in Frankrijk ontstaan en wordt vandaag nog altijd in het zuiden van het land geteeld. Deze variëteit heeft zo'n 40 bloemblaadjes die, als je ze aanraakt, bedekt lijken met fluweel. De kleur is vergelijkbaar met een diep granaatappel rood,  bijna zwart zelfs. Daarbij is het een ongewone bloem, zeldzamer dan de rode roos, met een meer uitgesproken geur en een extreme zachtheid.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DE ZWARTE ROOS VOOR JE HUID?

Met meer dan 40 jaar expertise in onderzoek en ontwikkeling is Sisley er in  geslaagd om de essentie van deze bloem te extraheren. In onze behandelingen gebruiken we waterige zwarte rozenextracten die de huid glad maken of vette extracten die de huid verzachten. In de Baume-en-Eau of Eye Contour Fluid combineren we beide dan weer voor een nog krachtiger en sneller resultaat.

sisley, zwarte roos, skincare
Het gamma met zwarte roos van Sisley

VOOR WIE IS DE ZWARTE ROOS BEHANDELING GESCHIKT?

De zwarte roos heeft een ander doelpubliek. De behandeling is opgebouwd rond dit prachtige ingrediënt en biedt de klant een ware zintuiglijke ervaring. Sisley staat wereldwijd bekend om de technische kwaliteit van zijn cosmetica. Daarom hebben we voor deze verzorgingsproducten een bijzondere nadruk gelegd op emotie, zonder de effectiviteit te verliezen. Dit gamma heeft een signature geur gemaakt van verschillende etherische oliën, zoals geranium, roos en magnolia. De textuur van de producten zijn revolutionair en ontworpen om sensaties op de huid te creëren. Op deze manier willen we de klant onze behandelingen ook thuis laten beleven. Dit noemen wij het "pick & choose" concept. Het idee is dus om jezelf een behandeling te geven. Een behandeling met zwarte roos voedt de huid en geeft het een extra boost jeugdigheid. Dankzij onze formules met meerdere actieve ingrediënten zijn de resultaten snel zichtbaar en van lange duur. Het resultaat is een stralende huid, die ook zachter en voller wordt.

sisley, zwarte roos, skincare

De Black Rose Eye Contour Fluid heeft een geconcentreerde formule met zes extracten die de huid rond de ogen gladstrijken. Het product pakt wallen en donkere kringen aan en brengt zo de kwetsbare huid rond je ogen terug tot leven. De applicator is gemaakt van keramiek, een zacht en koud materiaal dat de microcirculatie activeert en gifstoffen afvoert. De textuur van het product verandert. In de tube heeft het een lichte en glanzende textuur en bij contact op de huid verandert het in een frisse gel die in je huid smelt. 

Aanbevolen prijs: 115,50 € per 14 ml in de parfumerie.

Shop hier

LEES OOK: 

Beautytips: hoe bouw ik een skincare routine op?

Deze revolutionaire stijltang verandert volledig hoe je je haar stylet

Beauty ABC: welke vitamines passen bij jou huid?