Uitgetest : Galaxy Buds+ om mee te werken

Gepubliceerd op 30 april 2020 door ELLE Partner
Uitgetest : Galaxy Buds+ om mee te werken

Zes gram wegen de Galaxy Buds+. Je voelt ze bijna niet, maar toch zitten ze stevig vast in je oren. Je kunt ze gebruiken om je beter af te schermen van het omgevingsgeluid, of om helderder te kunnen luisteren. De oortjes gebruiken in een landschapsbureau? Een schitterend idee!

Het concept

Met de Galaxy Buds+ introduceert Samsung een nieuwe generatie multifunctionele oortelefoons. Wat ze zo revolutionair maakt? Je hoort het geluid in hoge resolutie, terwijl je toch in de gaten kunt houden wat er om je heen gebeurt. Je switcht namelijk op een eenvoudige en instinctieve manier tussen buiten- en binnenmicrofoon. Het nieuwe systeem wordt mogelijk gemaakt door de manier van versterken die het geluid van de omgeving filtert. “De Galaxy Buds+ veranderen de manier waarop je geluid ervaart”, zegt Katleen Goossens, product manager wearables bij Samsung.

“Het zijn draadloze hoofdtelefoons, wat maakt dat je vrij kunt rondlopen in je kantoor terwijl je naar je favoriete muziek luistert of een belangrijk gesprek voert, zonder dat je rekening hoeft te houden met kabels. Dankzij de geluidsversterkingsmodus kies je zelf hoeveel van het omgevingsgeluid je doorlaat en hoeveel je laat wegfilteren. Wil je je concentreren bijvoorbeeld, dan kun je het geluid om je heen verminderen. Maar als je op het eind van de dag terug naar huis fietst, dan wil je misschien meer van je omgeving horen en kun je het niveau aanpassen.”

Hoe werkt het in de praktijk?

De Galaxy Buds+ worden geleverd in een case die als oplaadstation dient. Wanneer je de doos opent, maken de oortjes automatisch verbinding, wat het merk van je smartphone ook is. Het enige wat je dan nog moet doen, is ze in je oren stoppen. Ze zijn ook uitgerust met microfoons die telefoonoproepen doorgeven.

Een praktisch voordeel is dat je apps (podcast, muziek, radio ...) kunt bedienen door simpelweg op de knoppen te drukken. De commando’s verlopen rechtstreeks via de Galaxy Weareable-app. Hou de knop lang ingedrukt en de Spotify-app, een partner van Samsung, gaat open. Tik één keer en ga naar het volgende nummer, twee keer om terug te keren naar het vorige. Geen rocket science dus. Het bedienen is heel gemakkelijk en comfortabel, want je moet de oortjes met plezier de hele dag dragen. Je vergeet trouwens al heel snel dat je ze in hebt.

Ontworpen om voor altijd bij u te blijven

De kunst bestaat erin om te switchen tussen de momenten waarop je je wilt concentreren en de momenten waarop je wil communiceren. De technologie is ook de ideale interface tussen je verschillende toestellen, van welk merk ze ook zijn. Samsung werkt namelijk als een open systeem.

Maar dat is niet de enige troef van de oortelefoons. Katleen Goossens: “Het belangrijkste kenmerk van de Buds+ is de levensduur van de batterij: op dat vlak zijn we marktleider. Door ze één keer op te laden kun je elf uur lang muziek spelen. Daarna plaats je ze gewoon opnieuw in de oplaadcase en je kunt ze nog eens elf uur laten spelen. Het laden gaat bovendien heel snel. Als je wilt gaan joggen, laad je ze gewoon 3 minuten op en je kunt voort voor een uurtje. Ze zijn echt superhandig. Ik gebruik ze heel vaak, maar dat had je misschien al geraden (lacht).” Katleen staat niet alleen in haar enthousiasme, want ook wij kunnen intussen niet meer zonder de Galaxy Buds+... Tiens, zit er iets in je oor? Ssst! Ik ben aan het werken ...

Ontdek de Galaxy Buds+ van Samsung die compatibel zijn met Android en iOS voor €169,99.

Lees ook :

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Samsung.
www.samsung.com