Risotto met groene asperges en erwten

Rate this post
Gepubliceerd op 15 april 2020 Druk het recept af door ELLE België en Emilie Mascia Foto’s: Emilie Mascia
  • Lunch/Diner
  • 20 mn
  • 20 mn
  • 2 personen
  • Beginner
Risotto met groene asperges en erwten

Vanaf het begin van het seizoen genieten we graag van de heerlijke groene asperges uit het veld. Laat ze stralen in een verrukkelijke risotto!

Ingrediënten

  • 8 groene asperges
  • een halve citroen
  • 1L water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 theelepel Marmite
  • 3-4 saffraandraadjes
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een halve witte ui, gesneden
  • 175g ronde rijst (arborio)
  • 1 handvol erwten, vers of bevroren
  • 120g Parmezaanse kaas
  • 10 kleine bolletjes buffelmozzarella
  • Enkele radijsjes
  • Enkele groentescheuten
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Begin met het schillen van de groene asperges en snijd de puntjes af. Bewaar de schillen in een kom. Laat een pot met licht gezouten water koken en dompel de asperges onder samen met de plakjes citroen. Laat dit 8 minuten koken en dan uitlekken. Je kan ze eventueel ook in ijswater dompelen. Zet de asperges aan de kant. Snijd de stelen in kleine stukjes en bewaar de topjes.
  2. Kook tegelijkertijd de schillen 10 minuten lang in een andere kookpot met 1 liter water. Filter dit en bewaar het als basis voor de bouillon. Voeg er 2 groentebouillonblokjes, de saffraan en 1 eetlepel Marmite bij. Meng dit goed.
  3. Kook je risotto. Verwarm hiervoor een hoge ketel, wok of steelpan en voeg olijfolie en boter toe. Smelt dit voorzichtig en voeg de ui en ronde rijst toe. Zodra de rijst doorschijnend is, voeg je de bevroren erwten en een soeplepel bouillon toe. Voeg telkens wat bouillon bij en laat de risotto dit opnemen. Proef de rijst regelmatig om te weten wanneer hij al dente is. 
  4. Voeg op het laatst de stukjes groene asperge, een stukje boter en de Parmezaanse kaas toe om alles te binden. Kruid goed af met peper en serveer in diepe borden. 
  5. Werk af door de aspergetopjes op de risotto te leggen en doe er nog radijsjes, mozzarella bolletjes en groentescheuten bij. Giet nog een beetje extra vierge olijfolie als finishing touch en serveer. Eet smakelijk!

risotto, asperges, recepten

Groene asperges

Van begin april tot half juni vind je groene asperges uit België in de winkels. Ze bevatten weinig calorieën en zitten vol met vitamine A, C, E en K. Daarbij zijn ze rijk aan antioxidanten. Een echte gezonde groente! Asperges uit Jurbeke worden beschouwd als de beste van België. Perfect voor deze risotto.

LEES OOK:

Recept: een salade vol vitamines met bloedsinaasappel en burrata

Groentecurry met wakame-zeewier

Lichte salade net avocado en bloedsinaasappel

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor