Interview: topmodel Irina Shayk over self love en zelfvertrouwen

Gepubliceerd op 14 april 2020 door Malvine Sevrin en Lore Ginneberge
Interview: topmodel Irina Shayk over self love en zelfvertrouwen

Als je haar in vol ornaat op de catwalk ziet lopen of voor de camera van grote fotografen ziet poseren, is het moeilijk voor te stellen dat het Irina Shayk ooit aan zelfvertrouwen zou kunnen ontbreken. Zonder blad voor de mond vertelt de Russische bombshell ons over haar self-care rituelen en legt ze ons uit waar ze dat doorzettingsvermogen vandaan haalt.

Wat betekent ‘self-love’ voor jou?

"Voor mij betekent het accepteren wie je bent, je goed voelen in je eigen vel. Ik denk dat het heel belangrijk is om elke dag aan jezelf te werken om een beter persoon te worden, want dat geeft je energie om te leven."

Wat zijn de kleine dingen die je dagelijks doet om voor jezelf te zorgen?

"Het liefst start ik mijn dag vroeg in de ochtend. Mijn perfecte ochtend start dan met een workout en een stoombad dat me een boost van energie geeft voor de hele dag en zorgt er ook voor dat mijn huid er stralend uitziet. Daarnaast hou ik van lekker eten. Ik geloof niet in diëten, maar eet liever gezond en sporten helpt me om me goed te voelen en in vorm te zijn."

"Ik heb verschillende schoonheidsrituelen: voor de ochtend een gezichtsmassage met ijsblokjes en een wisseldouche en 's avonds een lang ontspannend bad met mijn favoriete gezichtsmaskers. Ook naar de spa gaan en een deugddoende massage krijgen zijn zeker zaken die me helpen om te ontspannen."

Wat maakt je gelukkig in het leven?

"Mijn familie, mijn vrienden, mensen van wie ik hou, maken me gelukkig. Ik ben gezegend met de beste familie ter wereld en ik heb het geluk om vrienden te hebben die veel voor me betekenen en mijn leven compleet maken. Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren en daarnaast heb ik een job die me gelukkig maakt."

Wat is jouw eigen definitie van schoonheid?

"Voor mij is schoonheid veel meer dan alleen maar een mooi gezicht en een mooi lichaam, ware schoonheid komt van binnenuit."

Toen je opgroeide, worstelde je toen met zelfvertrouwen?

"Toen ik een tiener was woonde ik in een heel klein stadje en zag ik er anders uit dan mijn klasgenoten. Ik was lang, mager en had een donkerdere huid dan andere kinderen. Sommigen lachten me uit, maar ik was altijd erg vastberaden en ik wist steeds goed wat ik wou. Ik vond het leuk om lang te zijn en ik was niet bang om altijd hoge hakken te dragen, er anders uit te zien en me anders te gedragen. Het was niet gemakkelijk, maar ik voelde dat ik eerlijk tegen mezelf moest zijn en mijzelf moest blijven.

irina shayk
In januari nam Irina Shayk deel aan de laatste Haute Couture modeshow van Jean Paul Gaultier ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de ontwerper.

Welk advies zou je nu aan je zestienjarige zelf geven?

"Het advies dat mijn oma me gaf en ze volgde het zelf haar hele leven: 'Geef nooit op'. Rond mijn zestiende was ons gezinsleven niet gemakkelijk - mijn vader stierf, mijn moeder moest hard werken om het gezin te onderhouden, mijn zus en ik deden ons best om haar te helpen... Ik ondervond dagelijks dat wij zelfs in deze moeilijke situatie ontzettend close bleven als gezin, we gaven nooit op en we steunden elkaar altijd."

Welk kledingstuk geeft je het gevoel dat je het meeste aankan?

"Ik denk niet dat een krachtig gevoel of vertrouwen voortkomt uit kleren. Het komt allemaal van binnenuit."

Je straalt altijd vertrouwen uit als je op de catwalk loopt alsook in de So Scandal! commercial, de nieuwe Eau de Parfum van Jean Paul Gaultier; wat is jouw geheim?

"Het belangrijkste is om jezelf te accepteren en je goed te voelen in je eigen vel, om te weten wat je wil en je dromen te volgen, om mensen in je leven te hebben van wie je houdt. Ik voel altijd de steun van mijn familie en het maakt me elke dag sterker."

Als model krijg je veel feedback op je lichaam. Hoe ga je om met de positieve en negatieve opmerkingen?

"Ik ben een gewone vrouw, ik beschouw mezelf niet als uitzonderlijk of perfect. Ik hou van eten, ik hou van trainen, ik heb een lichaam van een vrouw en ik denk dat het leven te kort is om te proberen iedereen te plezieren. Als model zie ik dat steeds meer ontwerpers diversiteit vieren, op zoek gaan naar karakter en charisma. Ik ben echt blij dat er nu zoveel mooie vrouwen de modewereld in komen.

irina shayk
Irina Shayk is het gezicht van Jean Paul Gaultier's nieuwe vrouwengeur, So Scandal!.

Heb je nu soms nog last van weinig zelfvertrouwen?

"Natuurlijk heb ik een aantal moeilijke momenten gehad, maar ik was altijd erg zelfzeker en stopte nooit met het volgen van mijn dromen. Zelfs in de lastigste periode van mijn leven heb ik mijn best gedaan om positief te blijven. Mijn familie en vrienden hebben me veel geholpen, ze hebben me steun en zorg gegeven, wat zeer belangrijk is in moeilijke tijden. Alle vrouwen hebben onzekerheden en krijgen te maken met tegenslagen, wat telt is hoe je die overwint."

Wat is de grootste les die je hebt geleerd als het op je lichaam aankomt?

"Je lichaam is iets wat je moet accepteren en goed moet verzorgen. Gezond zijn is zo belangrijk! Ik train regelmatig, eet gezond, neem vitaminen en zorg ervoor dat ik minstens 8 uur per nacht kan slapen. Dat zijn de basisprincipes van een goede gezondheid voor mij."

Het beste advies dat iemand je ooit heeft gegeven als het gaat over je goed voelen over jezelf?

"Wat je ook doet - geef je 100%!"

Wat hoop je te leren aan meisjes en vrouwen die naar je opkijken?

"Een moderne vrouw heeft onbeperkte mogelijkheden om zich in elke richting te ontwikkelen. Elke dag ontmoet ik sterke vrouwen met ongelooflijke verhalen over hun leven en succes. Ik geloof dat een vrouw alles kan bereiken wat ze wil in haar leven als ze vastberaden is en in zichzelf gelooft."

Het parfum: So Scandal!

Eindeloze benen, een sensueel smoking jasje, een loopje dat blaakt van zelfvertrouwen... Irina Shayk straalt meer dan ooit in de campagne voor "So Scandal!", Jean Paul Gaultier's nieuwe Eau de Parfum. Een schandalig mooie muze voor een gevaarlijk onweerstaanbare geur. Het geheim? Een trio van witte bloemen (oranjebloesem, jasmijn en tuberoos) in combinatie met sappige framboos.

 

scandal jean paul gaultier
So Scandal!, Jean Paul Gaultier

Shop hier