Help! Mijn lief en ik wonen niet samen tijdens de lockdown

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE België
Help! Mijn lief en ik wonen niet samen tijdens de lockdownSteve Halama - Unsplash

Voor koppels die samenwonen, kan de lockdown een grote uitdaging zijn. Plots zit je de hele dag samen in huis. Maar wat als je niet samenwoont met je lief? Hier wat tips voor wie z'n partner niet kan zien door de huidige maatregelen.

1. Videochat met elkaar

lief, niet samenwonen, lifestyle, relaties
Dollar Gill - Unsplash

Het internet maakt het gemis toch iets minder zwaar. Via Skype of andere apps kan je videochatten met je lief. Leuk, want jullie kunnen elkaar nog zien en vertellen over jullie dag.

2. Doe nog altijd dingen samen

lief, niet samenwonen, lifestyle, relaties
JESHOOTS.COM - Unsplash

Dat je elkaar niet meer kunt zien, wil niet zeggen dat je niets meer kunt samen doen. Je kan nog altijd die wekelijkse serie kijken, maar dan via videochat. Zo kan je nog altijd de reacties van je lief zien op een grappig of dramatisch moment tijdens de aflevering. Wees creatief en probeer een manier te vinden om jullie favoriete activiteit samen te doen.

3. Verras elkaar

lief, niet samenwonen, lifestyle, relaties
Charles Deluvio - Unsplash

Laat eens wat lekkers leveren bij je partner of bestel een cadeautje en stuur het naar het adres van je lover. Kleine dingen zijn vaak al genoeg, denk bijvoorbeeld ook aan een kaartje of brief.

4. Hou regelmatig contact

lief, niet samenwonen, lifestyle, relaties
Alex Ware - Unsplash

Communicatie is belangrijk voor elke relatie, maar nu jullie niet samen zijn wordt dat nog belangrijker. Vraag regelmatig hoe het gaat met je partner en vertel wat jullie aan het doen zijn. Zelfs de kleine dingen kan je delen met elkaar. Let er wel op dat je elkaar niet overstelpt met smsjes, dat kan net vermoeiend worden. Zoek de balans.

5. Ga samen wandelen

lief, niet samenwonen, lifestyle, relaties
Nicolas Picard - Unsplash

Als je bij elkaar in de buurt woont, kan je samen een frisse neus halen. Op die manier kan je elkaar nog altijd even zien. Hou wel altijd voldoende afstand en volg ook de andere maatregels. Wanneer jij en je lief verder uit elkaar wonen, zoek je best een andere coronabuddy tegen wie je je hart even kan luchten.

6. Doe moeite voor dates

lief, niet samenwonen, lifestyle, relaties
freestocks - Unsplash

Natuurlijk zit je de hele dag thuis in een comfortabele outfit, maar gooi alles eens om voor een Skype-date met je lief. Kleed je op zoals je normaal ook zou doen voor een date. Je maakt er niet alleen je lief extra blij mee, maar je zal je zelf ook beter voelen.

7. Neem ook wat tijd voor jezelf

lief, niet samenwonen, lifestyle, relaties
Nathan Dumlao - Unsplash

Je mist elkaar en wilt daarom zoveel mogelijk praten met de ander, dat is normaal. Tijd nemen voor jezelf is echter ook heel belangrijk. Gun elkaar wat afstand en doe de dingen die je zelf leuk vind. Zo zal je nog meer uitkijken naar de momenten dat je kunt chatten of bellen met je lief, en vooral naar het moment waarop jullie weer bij elkaar kunnen zijn.

8. Hou rekening met elkaar

lief, niet samenwonen, lifestyle, relaties
Christin Hume - Unsplash

Jij of je lover moeten mogelijks nog werken of studeren. Het is belangrijk dat je weet wanneer je lief beschikbaar is en wanneer niet. Respecteer elkaars andere activiteiten en spreek momenten af om iets samen te doen.

9. Probeer positief te blijven

lief, niet samenwonen, lifestyle, relaties
Amanda Jones - Unsplash

Misschien niet zo vanzelfsprekend in deze tijden, maar toch zeer belangrijk. Probeer de voordelen van deze situatie in te zien. Door alleen maar de negatieve kanten te zien, zal het alleen maar zwaarder worden voor jou en je partner.

10. Plan iets samen

lief, niet samenwonen, lifestyle, relaties
Priscilla Du Preez - Unsplash

Plan wat jullie samen willen doen wanneer dit allemaal voorbij is. Een concrete datum is er misschien nog niet, maar het kan wel helpen om een date te regelen. Op deze manier hebben jullie iets om naar uit te kijken en dat kan zeker helpen in deze periode.

(Stagiaire Tori Machiels)