Agenda: 6 Belgische expo’s die je niet mag missen

Geüpdatet op 23 februari 2021 door ELLE België
Agenda: 6 Belgische expo’s die je niet mag missenWindow door Jeffrey Cheung

Nood aan ontspanning? Breng een bezoek aan een van de vele musea en galerijen in eigen land. Alle tentoonstellingen die je de komende weken niet mag missen op een rij.

Hoewel we allemaal naar meer sociaal contact snakken, heeft thuiswerk toch zijn voordelen: je werkuren zijn flexibeler, waardoor je zelf de balans tussen inspanning en ontspanning kan bepalen. Maar thuis ontspannen is niet altijd even makkelijk... Tijd voor een cultureel verantwoord dagje uit!

Blijf je voorlopig liever thuis? Geen probleem, volg deze Instagram-accounts om te genieten van fotografie, kunst en design.

Wouters & Hendrix x Olivier Goethals

Wouters & Hendrix x Olivier Goethals
Zilveren ring geïnspireerd door Olivier Goethals, Wouters & Hendrix, €295

Katrin Wouters en Karen Hendrix verlangden ernaar om sieraden te creëren die optimisme uitstralen, als weerwoord op deze bevreemdende periode. Voor de nieuwste collectie van Wouters & Hendrix liet het Antwerpse juwelenhuis zich inspireren door de Belgische kunstwereld, de schetsboeken van kunstenaar Olivier Goethals in het bijzonder. Het resultaat daarvan is de nieuwe collectie ‘You Make My Heart Smile’.

Naast de nieuwe collectie stelt het juwelenhuis nu ook originele werken van Goethals tentoon in de Wouters & Hendrix-boetieks in Antwerpen, Brussel en Knokke. Deze zijn te bewonderen en te koop van 22 januari tot 14 maart 2021 in de Wouters & Hendrix-boetieks in Antwerpen, Brussel en Knokke.

Graanmarkt 13 x KASSL Editions 

The Pillow Sofa
The Pillow Sofa

Binnenkort wordt Graanmarkt 13 overgenomen door KASSL Editions, het Nederlandse modelabel bekend om haar trenchcoats. Wat kan je verwachten? Het merk toont een gelijkaardige, kleinere versie van de Guerrilla Expo in Museum Voorlinden tijdens de Amsterdam Fashion Week.

De expo werd samengesteld door art director en scenograaf Bob Verhelst en toont kunstwerken van vaste artiesten die installaties creëerden voor dit unieke evenement. De kunstenaars werden geïnspireerd door de nieuwe collectie. Onder meer creaties van Belgisch kunstenaar Denis Tyfus, STUDIO FELGA, de nieuwe zomercollectie van KASSL Editions zullen er te bewonderen zijn, net als 'The Pillow Sofa', een recente samenwerking met het Belgische designduo Muller Van Severen.

Je kan de mini expo bezoeken bij Graanmarkt 13 van 19 tot 27 maart 2021.

Track & Trace

De stad Kortrijk organiseert binnenkort een gloednieuw fotofestival: 'Track & Trace'. Dit evenement bestudeert fotografie binnen ons dagelijkse leven en gaat na welke invloed het digitale tijdperk hierop heeft. De expo nodigt bezoekers uit om in de voetsporen te treden van hedendaagse fotografen, waaronder Bieke Depoorter en Katrien De Blauwer.

Het fotofestival is gratis toegankelijk en loopt van 13 maart tot en met 25 april 2021.

Sergio De Beukelaer x Numbered By

Antwerps label Numbered By en Sergio De Beukelaer hebben hun krachten gebundeld om unieke sweaters te creëren die de kernelementen van Sergio's kunstwerken weerspiegelen. 'Canvas' en de drie-dimensionale schilderijen genaamd 'fat.canvas' zijn de grootste inspiratiebronnen voor de sweatshirts.

De expo van De Beukelaer toont zijn werk rond kleur en vorm, objectiviteit en subjectiviteit. Het resultaat is een artistiek statement dat hij zowel vormelijk als inhoudelijk koppelt aan de dagelijkse (sociale) mediacultuur.

Nog tot 21 maart 2021 is de tentoonstelling met de abstracte titel -… te bezoeken in De Garage van het Mechelse Museum Hof van Busleyden.

De Stadscollectie Antwerpen in het M HKA

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door M HKA (@mhkamuseum)

Voor de eerste presentatie van De Stadscollectie Antwerpen, focussen de Stad Antwerpen en het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen zich op jonge Antwerpse kunstenaars. Met deze collectie wordt er extra aandacht besteed aan jonge kunstenaars die in Antwerpen wonen en die zich nog volop ontwikkelen, maar nu al als een referentie voor de toekomst worden beschouwd. Het resultaat is een verfrissend beeld van de Antwerpse kunstscene, met een hyperdiverse grootstedelijkheid.

Bezoek de collectie nog tot 18 april 2021 in het MUHKA.

WINDOW

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alice Brussels (@alice_bxl)

'Window' is de solo tentoonstelling van Jeffrey Cheung. Een explosie van leven, kleuren en verstrengelde lichamen, tijdloos en universeel. Naast schilder, skateboarder en muzikant, is hij een prominente figuur in de Amerikaanse queerscene door zijn project 'Unity': een pers- en skateboardbedrijf dat gekleurde queers en transgenders wil ondersteunen. Met deze expo viert de Chinees-Amerikaanse kunstenaar de vreugde van het leven: hij nodigt de hele wereld uit om mee te dansen en van elkaar te houden.

Bezoek zijn tentoonstelling vanaf 4 maart tot en met 1 april 2021 in de Alice-galerij te Brussel.

Let op: door de huidige coronamaatregelen is het belangrijk om je op voorhand online te informeren over de bezoekmogelijkheden van deze kunstinstellingen.

Wil je toch liever naar buiten? Check dan deze 15 wandelroutes in Gent door de ogen van bekende locals.


(Stagiaire Melani Purnomo Widagdo )