Uitgetest: capsules om je huid voor te bereiden op de zon

Gepubliceerd op 20 maart 2020 door ELLE Partner
Uitgetest: capsules om je huid voor te bereiden op de zon

De mooie dagen komen eraan, de temperaturen stijgen en we beginnen al te dromen van en mooi kleurtje. Een goede raad: bereid eerst je huid voor op de zon. Een fase die al te vaak vergeten wordt, maar toch cruciaal is om veilig en vlekkeloos te bruinen.

Het concept

De Phytobronz-capsules van de Laboratoires Arkopharma zijn voedingssupplementen die negen actieve bestanddelen van plantaardige oorsprong bevatten en bedoeld zijn om je huid voor te bereiden op een blootstelling aan de zon. Wat de supplementen zo bijzonder maakt, is hun hoge gehalte aan carotenoïden - waaronder het beroemde bèta-caroteen - die er mee voor zorgen dat je huid gezond blijft.

De capsules werden ook verrijkt met vitamine A en E, net als mineralen en plantaardige oliën (bernagie, argan, sesam) die je velletje elastisch houden en het beschermen tegen oxidatieve stress. Het resultaat: een stralende huid en een egale teint. De cocktail van actieve bestanddelen zorgen op een veilige manier voor een bruine tint en beschermen je huid tegen de schadelijke effecten van de zon, namelijk vroegtijdige veroudering en het ontstaan van pigmentvlekken.

Hoe werkt het?

Je kunt er niet omheen: als je een mooie bruine kleur wil, dan moet je je huid voorbereiden. Begin minstens vijftien dagen voor je je huid blootstelt aan de zon met een Phytobronz-kuur. Lastig is dat niet: je hoeft maar één capsule per dag in te nemen, tijdens de maaltijd. De kleine koperkleurige capsules geven bovendien geen enkele geur af. Een groot voordeel. Zet in de periode waarin je zonnebaadt de kuur voort. Vergeet echter niet dat voedingssupplementen geen bescherming bieden tegen uv-stralen. Breng tijdens het zonnen dus regelmatig een crème aan met een aangepaste SPF.

Na je vakantie mag je dan rekenen op een huid die op een natuurlijke manier bruint, een gelijkmatige teint, een mooie gouden glow en een zacht velletje dat van binnenuit gehydrateerd wordt. Volg de kuur thuis nog 15 dagen om langer te genieten van het effect en zeker te zijn van een bruine tint waar je je collega’s in het landschapsbureau stikjaloers op zullen zijn.

Lees ook :

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Arkopharma.
www.arkopharma.com