Getest: een geconnecteerde weegschaal

Geüpdatet op 12 maart 2020 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
Getest: een geconnecteerde weegschaalShutterstock

Nog enkele maanden en het is bikiniweer. Hoog tijd dus voor goede voornemens en opnieuw gaan sporten... Maar hoe of waar kunnen we duidelijk het resultaat van onze inspanningen zien? De geconnecteerde weegschaal met lichaamsanalyse kan hierbij helpen, wij deden de test.

Wat is dat precies, een geconnecteerde weegschaal?

Iedereen weet natuurlijk wat een weegschaal is: zo'n vierkant ding waarbij het zweet ons al uitbreekt als we er nog maar naar kijken. Het is niet altijd makkelijk om ons gewicht onder ogen te zien, dat klopt, maar is dat getal nu echt het zo belangrijk? Met de geconnecteerde weegschaal iHealth Core heb je immers zicht op veel meer gezondheidsindicatoren: magere massa (ja, dat bestaat!), vetmassa, spiermassa, botmassa, vochtgehalte, ... Een pak nuttige gegevens om realistische doelen te stellen. Want je kan 'veel wegen' en toch goed in je vel zitten en een gespierd lichaam hebben, dat weet iedereen. Daarom is een volledige meting van je gewicht best interessant.

balance connectée
Geconnecteerde weegschaal iHealth Core

Hoe werkt het?

De weegschaal is verbonden met wifi en je smartphone. Het synchroniseert alle gegevens op de gratis app iHealth MyVitals (op IOS en Android). Eens geactiveerd, kan je er tot tien gebruikers aanmaken. Via vier zichtbare elektrodes meet het onze parameters en voert met een algoritme een schatting uit van je dagelijkse calorieopname. Doe dus niet zoals ik de eerste keer. Ik stapte de weegschaal op met mijn iPhone in de hand om rechtstreeks de resultaten te kunnen zien... Was ik meteen 132 gram bijgekomen!

 

iHealth résultats
De geconnecteerde weegschaal staat in verbinding met je smartphone.

Zijn we overtuigd?

Ja, want meer informatie over je gezondheid zien, werkt motiverend. Maar je moet die aanwijzingen wel eerst kunnen begrijpen. Een beetje hulp is altijd welkom. Het merk laat me dan ook weten dat het "de gebruiker aanraadt om voor de interpretatie van de gegevens een gezondheidscoach te raadplegen die een aangepaste diagnose kan geven." Je kan ook op internet informatie vinden, maar het is altijd beter om je gegevens met een professional te delen (bijvoorbeeld via e-mail). Een ding is zeker, als je merkt hoe je vetmassa zich omzet in spiermassa, krijg je zin om verder te sporten... Welkom in het tijdperk van de "quantified self"*.

Weegschaal iHealth Fit, 108 euro. Meer info op ihealthlabs.eu

* Quantified self is een beweging die technologie, principes en methodes groepeert zodat iedereen zijn/haar eigen persoonsgegevens kan opmeten, analyseren en delen. De instrumenten van qualified self kunnen geconnecteerde voorwerpen zijn, maar ook apps of webtoepassingen.

De geconnecteerde weegschaal bestellen

LEES OOK:

Zo krijg je een slanke taille zonder sporten noch dieet

Intermittent fasting: het 8 uren dieet getest