Zo krijg je een slanke taille zonder sporten noch dieet

Geüpdatet op 5 februari 2020 door Marie Guerin en Isabelle
Zo krijg je een slanke taille zonder sporten noch dieet(s) Mango

Een wespentaille zonder draconisch dieet of uitputtingslag in de sportschool? Het kan, en wel met deze slimme tips:

Rond en sexy, yes please!

Body positivity is meer dan een goed geoliede marketing machine, het is een heropflakkering van vrouwelijke solidariteit en de herinnering aan het feit dat je prachtig kan zijn zonder aan extreem slanke schoonheidsidealen te voldoen. Of beter: aan een schoonheidsideaal tout court; aan elke vrouw vrij om voor zichzelf te beslissen hoe ze eruit wil zien. Gelukkig met een maatje 34? Leuk. Al even blij met een maatje 44? Ook perfect! Behoor jij tot die vrouwen die graag met een slanke taille uitpakken om nog meer met ronde borsten en billen te kunnen pronken? Dan moet je hier zijn:

WAT IS JOUW SILHOUET?

tips_slanke_taille_
(c) Shutterstock

Soms moet je het van een simpel tekeningetje hebben. Dit schema laat je toe je natuurlijke morfologie te bepalen om beter te kunnen bepalen of een specifiek model je past en de juiste troeven in de verf zet.

 • Een O-silhouet:

Schouder- en heupbreedte komen ongeveer overeen, een weinig gedefinieerde taille en een stevige boezem. Dit is een droomsilhouet om met een decolleté uit te pakken. Vermijd kleren die onderaan breed uitvallen en kies stukken die je taille markeren -zoals een hoge taille rok of een aansluitende jurk.

 • Een A-silhouet

Zoals Beyoncé! Smalle schouders, een bescheiden boezem en ronde heupen. Wees niet bang om je schouders van extra volume te voorzien met wijde hemden of brede mouwen.

 • Een V-silhouet

Veel sportievelingen vallen in deze categorie, met een bredere schouder- dan heupomvang en een fijne taille. In tegenstelling tot de twee vorige mag je hier wel inzetten op de lagere helft van je silhouet. Een brede broek in vloeiende stoffen, of een lange rok/jurk met sleepeffect bijvoorbeeld.

 • H-silhouet

Eenzelfde schouder- en heupbreedte met een bescheiden boezem: aan dit silhouet geef je meer “vorm” door taille en schouders te benadrukken. Dan kan aan de hand van cropped designs of pofmouwen.

 • X-silhouet

De welbekende zandloper en de lichaamsbouw die standaard met old school Hollywood sterren wordt geassocieerd: schouders en heupen zijn ongeveer even breed, met een extreem gemarkeerde taille ertussenin. Vergeet breed vallende kledij in dit geval en ga voor stukken die je buikomtrek in de verf zetten.

Even terug naar de sterren van weleer: die werden heus niet allemaal met dat felbegeerde X-silhouet geboren, maar beriepen zich op slimme styling trucjes en precies diè lijsten we vandaag nog eens op:

WELKE KLEREN ZETTEN JE TAILLE IN DE VERF?

Het goede nieuws is dat heel veel kledingstukken potentieel hebben op dat vlak. De meesten bevinden zich ook gewoon in je kleerkast, dus geen nood aan een winkelmarathon deze keer!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

[ad] Friday night vibe. That “I want to stay cosy and comfy but look glam”. Sequin skirt from @dorothyperkins the win #merryandbright #lovedp

Une publication partagée par Lauren-Nicole (@laurennicolefk) le

 • Hoge taille rokken en -broeken

Soms moet je het niet zo ver zoeken! Draag deze tijdloze basic met een hemd of trui die je ìn de tailleband steekt voor extra effect. Kies wel een aansluitend model als je een O-silhouet hebt, terwijl je met een V-silhouet best voor een uitwijkend design gaat. Brede boezem? Combineer dan met een fijn hemd en/of iets dieper decolleté. Vrouwen met een minder grote borstomtrek zitten dan weer goed met een top met ronde hals.

 • Jassen en mantels met ceintuur

Zonder de gecentreerde blazer te vergeten! Dat laatste stuk is een godsgeschenk op zich omdat het eender welke look van een mooi getekende taille voorziet. Hetzelfde effect kan je trouwens verkrijgen door een mantel of vestje met riem te dragen -denk de typische trench look- zelfs als je die boven een dikke sweater of los kledingstuk draagt.

 • Prints

Heel wat mensen hebben een haat-liefde relatie met prints, maar in dit geval is het dikke liefde. Of toch voor grafische prints met verticale lijnen, goed voor een onklopbare optische illusie. Hetzelfde geldt trouwens voor lange, verticale strepen aan de zijkant van een broek of jas.

 • Snit

Ook hier geen verrassing: een goed gesneden stuk dat perfect aan jouw maten voldoet, zal je altijd beter tot je recht laten komen. Voor een X-silhouet verkies je daarbij gecentreerde, aansluitende modellen boven rechte-, brede- of trapeze modellen.

WELKE LINGERIE ZET JE TAILLE IN DE VERF?

De tijd is gekomen om het even over shapewear te hebben, Toegegeven, het zit minder gemakkelijk dan je comfy zondagse onderbroek, maar de technologie is enorm geëvolueerd en tegenwoordig maken heel wat labels, Wolford bijvoorbeeld, “vormende” lingerie die aanvoelt als een tweede huid. Vrees ook niet voor het Bridget Jones scenario: onder invloed van sterren als Kim Kardsahian (ja, soms doet ze iets goed) en haar shapewear label SKIMS wordt het voormalige stukje “oma lingerie” uit de taboe sfeer gehaald.

Om het juiste stuk te kiezen, moet je eerst en vooral goed weten welke “probleemzone” je wil aanpakken. Je wil een slankere taille, ok, maar wat meer? Wil je je heupen breder laten lijken, billen liften, buik platter krijgen? En met welk kledingstuk wil je het dragen? Een hoge rok in velours, een zijden slip dress, een combo van broek en crop top? In functie daarvan kies je de juiste lingerie. Zijde is bijvoorbeeld ongemeen streng en laat àlles doorschijnen, je kan in dit geval dus niet zonder naadloos ondergoed -althans, als je niet met gemarkeerde billen wil rondlopen. Witte, licht doorzichtige kleren vragen dan weer om huidkleurig ondergoed, enzovoort. Voor elk probleem een oplossing: specificeer in de winkel waar je naar op zoek bent en vraag zeker hulp.

WELKE ACCESSOIRES WERKEN AFSLANKEND?

Schoenen en riemen, meer hoef je niet te weten. Of toch:

Hoe breder je riem, hoe fijner je taille wordt. Het heeft ook geen enkel zin om je taille tot stikkenstoe in te snoeren, een mooie brede riem (in leer) maakt al een groot verschil door de blik naar het centrum van je lichaam te trekken.

Onrechtstreeks een erg belangrijke factor! Schoenen met hakken maken een silhouet rijziger en voorzien je van een iets sexyer houding en een gezonde dosis zelfvertrouwen. Win-win-win!

DE MEEST GEMAAKTE FOUTEN

 • Horizontale lijnen

Vergeet horizontale lijnen, die zorgen voor extra optisch volume. Een zegen dus voor wie een smalle boezem wat wil aandikken, maar een vloek voor de taille. De marinière is niet voor vandaag (-wel voor morgen, als we in een androgyne mood zijn ;)

 • Zware materialen op de verkeerde plek

We vertelden eerder al hoe een bovenstuk ìn je broek dragen voor een smallere taille zorgt, maar dat is uiteraard niet het geval wanneer het om een oversized sweater in Ierse wol gaat, goed voor een magisch “zwembandje” dat er vijf minuten geleden niet zat… Geen overbodig dikke of zware stof dus.

 • Verkeerd geplaatste versiersels

Glitters, broderie, quotes of andere versiersels op je buikstreek verbreden die alleen maar. Draag ze op andere zones om de aandacht juist weg te trekken.

 • Alles willen verbergen

Eens en voor altijd: alles krampachtig willen verhullen is gèèn goed idee. Een brede rok op brede heupen zorgt voor dubbel en dik (no pun intended) volume, een loszittend hemd op een stevige boezem geeft diezelfde borsten twee optische cups meer. En je taille? Die raakt overal hopeloos in verloren!

SHOPPING

Toch zin in wat nieuwe looks? Ontdek hier onze essentials: