Recept: Crunchy Gold wentelteefjes uit de oven met bloemsuiker en rood fruit

Rate this post
Geüpdatet op 15 januari 2020 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • Ontbijt Dessert
  • 1 h
  • 1 h
  • 4 personen
  • Easy
Recept: Crunchy Gold wentelteefjes uit de oven met bloemsuiker en rood fruit

Wat is er lekkerder dan warme wentelteefjes? Wentelteefjes van zelfgemaakt brood! Met de Niamh bakmix zet je dit zoete ontbijt (of dessert) zonder zorgen op tafel.

Ingrediënten

  • 500 g Mix voor Crunchy Gold
  • 300 ml water (kamertemperatuur)
  • Een beetje bloem
  • 3 eieren
  • 300 ml melk
  • 3 el suiker
  • Bakvorm 10 x 25 cm
  • Vers rood fruit (aardbeien, frambozen, aalbessen, etc.)
  • Poedersuiker

Bereiding

Voor het brood

  1. Kneed de broodmix en het water 20 minuten met de hand of 10 minuten met de keukenrobot tot een soepel deeg.
  2. Dek af met een keukenhanddoek. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  3. Druk plat en kneed nog 1 à 2 minuten. Gebruik een beetje bloem om het werkvlak en de deegrol mee te bepoederen.
  4. Leg je deeg in een ingevette bakvorm. Laat zo’n 40 minuten afgedekt rijzen op kamertemperatuur tot het volume verdubbeld is.
  5. Bak het brood 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C.
  6. Laat het brood afkoelen.

Voor de wentelteefjes

  1. Snijd je volledige brood in sneetjes van 1 cm dik en plaats alle sneetjes in de bakvorm.
  2. Meng de eieren met de melk en overgiet je brood met het mengsel.
  3. Bestrooi met suiker en bak gedurende 30 minuten op 180°C.
  4. Dien de wentelteefjes lauw op met vers rood fruit en wat poedersuiker.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor