25 X Stijl: BV-mode in Modemuseum Hasselt

Geüpdatet op 16 april 2019 door ELLE België
25 X Stijl: BV-mode in Modemuseum Hasselt

colbv

Altijd al eens willen snuisteren in de kleerkast van Hannelore Knuts, Jani of Prinses Claire? Dan moet je in het Modemuseum Hasselt zijn! '25 X Stijl' geeft je een blik op de favoriete outfits van 25 bekende Vlamingen. 

Dat Hasseltse modemuseum dit jaar 25 kaarsjes uitblaast, kon je al eerder lezen. Naar aanleiding van deze verjaardag loopt daar nu 'Collectie # 02(5)'. Om dit extra in de kijker te zetten, organiseert de vzw Vrienden van het Modemuseum Hasselt de pop-up tentoonstelling ’25 X Stijl’. 25 inspirerende figuren uit de Vlaamse creatieve sector doken in hun kast en kozen hun mooiste/uniekste/dierbaarste look uit om tentoon te stellen in het museum.

Wij geven je al een kleine sneak peek:

1/
 

BentvanLooy_Copyright_EllenVan Hoyweghen_CafeCostume

Bent Van Looy:

"De outfit die ik gekozen heb is het tournee-pak dat ik droeg tijdens de The Game tour met Das Pop. Een breed gesneden broek met een strak double breasted jasje leek mij het gepaste silhouet bij de energieke, poppy songs met een duister randje die we toen brachten. Samen met Café Costume werd gekozen voor banaangeel linnen, een lichte zomerstof die zelfs bij de meest woeste sprongen comfortabel bleef. "

2/

Schermafbeelding 2014-04-04 om 17.16.34

Joy Anna Thielemans:

"Sinds enkele jaren ben ik ongelooflijk fan van jumpsuits. Maakt niet uit van waar ze komen of hoeveel ze kosten: een jumpsuit moet perfect zitten. Deze is van Zara, een ‘de dag voor een trouw en ik heb nog geen outfit’- aankoop die zeer basic oogt maar door de open rug toch opvalt. Subtiel - zo heb ik het graag. De schoenen geven de outfit nét iets meer 'sparkle' en welke vrouw draagt nu niet graag Marc Jacobs?"

3/

Schermafbeelding 2014-04-14 om 15.54.33

Stefanie Callebaut:

"De outfit moest evenzeer de spanningslijn van SX weergeven. Zowel visueel als inhoudelijk. Net zoals in onze muziek, een spel van geven en nemen met de nodige transparantie. S als in sensueel en nostalgisch, X als in abstract en onbepaald."

4/

OH 1 general credit David Uzuchukwu

Ozark Henry:

“Ik heb al jaren een enorm respect voor Ann Demeulemeester. Voor haar mode, maar ook voor de identiteit van het merk. Ik voel me altijd goed in haar kleren. Ze zijn comfortabel en spelen mijn lengte uit als een voordeel. Ze geven me het zelfvertrouwen dat het publiek van mij verwacht."

Andere klinkende namen zijn onder andere An Lemmens, De Jeugd Van Tegenwoordig, Hannelore Knuts, Jeroen Meus en Veerle Windels.

Je kan de pop-up tentoonstelling gaan bekijken van 12 april tot en met 18 mei 2014. Check de website voor meer details. 

(Stagiaire: Natalia Tjurina)