Hotspot: waar oudejaarsavond vieren?

Gepubliceerd op 31 december 2019 door ELLE Partner
Hotspot: waar oudejaarsavond vieren?

We volgden onze favoriete Belgen van heel dichtbij tijdens de eindejaarsfeesten en de 150ste verjaardag van Moët Imperial. Laat die champagnekurken maar knallen!

Feesten zonder bubbels? Nooit!

We kennen allemaal die gedeelde momenten van geluk waar we mooie herinneringen aan overhouden. Trouwfeesten, verjaardagen, geboortes, of simpelweg een spontane bijeenkomst... Als we redenen opsommen om een goede fles te openen, staan de eindejaarsfeesten bovenaan de lijst.

Juist daarom wil Moët & Chandon deze kleine, gedeelde levensmomenten benadrukken. Of het nu met familie, vrienden of je liefste is, wat zou een moment van vreugde zijn zonder bubbels? En zo te zien is dit voor iedereen hetzelfde!

Hotspot: waar oudejaarsavond vieren? - 1

Influencers heffen het glas

Voor producer en model Jean-Baptiste Fabbricatore wordt oudejaarsavond gewoon gevierd met vrienden tijdens een ontspannend etentje. Maar niet in een groezelig etentje: bij de Belga Queen, alsjeblieft! We zouden onszelf maar al te graag uitnodigen om die twaalf klokslagen in goed gezelschap af te tellen, right?

Anderen besloten dan weer om de feestdagen in intieme kring te vieren. Dit is het geval voor het koppel Bab Buelens, influencer, en haar echtgenoot Vincent Banic. De verliefde blikken op het bohemian terras van restaurant Halifax laten er geen twijfel over bestaan: deze twee gaan opnieuw een mooi jaar tegemoet.

Maar genoeg romantiek, even serieus nu! Volgende bestemming: L'Imperial, beroemde Brusselse privébar in een vilten kleedje... Daar is Emilie Duchêne te vinden, die meer dan klaar is om het startschot van de avond te geven. De serial onderneemster en ontwerpster van het merk Théa geeft ons bijna zin om naast haar te komen zitten en de laatste roddels op te vangen...

Annabel Pesant heeft haar oudejaarsavond gevierd in de Spirito, een nachtclub die genesteld zit in een oude kerk vlakbij de Naamsepoort. Zonder twijfel heeft ze tot in de vroege uurtjes al dansend alles op haar pad in vlammen doen opgaan. Het enige wat overblijft van 2019 is as!

 

De #MoetMoments

Het combineren van champagne met delicatessen en de meest onverwachte smaken samenbrengen in een gewaagd en verrassend huwelijk is een echte discipline. Enkele waardevolle tips om thuis toe te passen en elk moment van de avond te doen schitteren...

Tijdens een aperitiefje met vrienden laat een Moët Impérial zich natuurlijk begeleiden door zeevruchten (oesters of sint-jakobsnootjes), maar ook door een assortiment kazen (brie, Parmezaanse kaas). Het hoofdgerecht kan gepaard worden met champagne als het bestaat uit wit vlees (kip of kalkoen met fijne kruiden) of witte vis (zeetong of kabeljauw).

Om fouten te voorkomen kunnen stapels boeken en online tips de nieuwsgierigen onder ons uit de nood helpen. Het sleutelwoord tot de beste combinaties? "Food pairing"! Een begrip om toe te voegen aan je woordenschat van verfijning en vreugdevolle #MoetMoments.

Lees ook:

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Moët & Chandon.
www.moet.com
#MoetMoments