Zo kies je de perfecte rode lippenstift

Geüpdatet op 22 april 2022 door Lore Ginneberge
Zo kies je de perfecte rode lippenstift

Op ieder potje past een dekseltje, en bij iedere vrouw past een perfecte rode lippenstift. Zo kies je jouw perfect match.

Stap 1: Bepaal je ondertoon

De juiste kleur is niet alleen een kwestie van smaak, maar ook van je huidtint. Of je een lichte, medium of donkere huid hebt weet je hopelijk zelf, maar de ondertoon is minstens even belangrijk. De truc?  kijk naar je aders op je handen. Hebben ze een blauw of paarse tint, dan val jij onder het koele huidtype. Kleuren je aders eerder groen? Jij hebt een warme ondertoon, de gouden schijn van je huid is immers wat die groene filter over je aders legt. Zie je een blauwgroene kleur aders? Dan heb je geluk, want vrouwen zoals jij met een neutrale ondertoon staan met zowat alle rode lipsticks.

Stap 2: Kies je look

Zelfs met je ondertoon als basis heb je een waaier aan opties. Voor een subtiel, gesofisticeerd effect kies je een lipstick die aansluit bij je ondertoon. Denk blauwrood voor koele types en oranjerood voor warme ondertonen. Niemand verbiedt je echter om voor de andere kant te kiezen. Een rode lippenstift in de 'omgekeerde' tint zorgt voor een show stopping effect. De keuze is aan jou!

Stap 3: De juiste finish

Hoewel die klassieke satijnen Hollywood look het voor eeuwig goed zal doen, zijn er vandaag tientallen opties als het op finish aankomt. Doorgaans kies je voor een matte, glossy, satijnen lipstick, met de keuze uit klassieke lipsticks, crayons, of borsteltjes.

Koele ondertoon

Een koele ondertoon komt absoluut niet enkel bij lichte huidtypes voor. Kijk maar naar Mindy Kaling en Lupita Nyong'o. Beide dragen een dieprode lipstick die meer naar de blauwe kant van het spectrum neigt. Ook Emma Stone kiest voor een felrood exemplaar in dezelfde categorie.

koele ondertoon rode lipstick
Getty Images
rode lippenstift
Grand Rouge in 'Rose Pop', Yves Rocher, €19,90

Shop hier

mac lippenstift ruby woo
Retro Matte lipstick in 'Ruby Woo', M.A.C, €19,50

Shop hier

too faced liipenstift bordeaux
Matte Matte-tallics lipstick in 'Bitch, I'm Too Faced', Too Faced, €20,39

Shop hier

Warme ondertoon

warme ondertoon rode lippenstift
Getty Images

Van olijfkleurig tot karamel en alles ertussenin, deze beauty's hebben standaard een goudgloeiende tein t. Alle tinten die van oranje tot roodbruin rijken staan hen prachtig. Volg het voorbeeld van Blake Lively, Jessica Alba en JLo met deze drie opties:

maybelline rode lippenstift
Super Stay Inke Matte in'Dancer', Maybelline New York, €13,47

Shop hier

rode lippenstift
Lip Color in 'Scarlet Rouge', Tom Ford, €54

Shop hier

yves saint laurent lipstick
Tatouage Couture Matte Stain liquid lipstick in 'True Orange', Yves Saint Laurent, €38,50

Shop hier

Neutrale ondertoon

Deze huidtint komt met alle tinten rood weg. Kijk maar naar Selena Gomez, die voor een diepe, baksteenrode kleur gaat, of Natalie die kiest voor rijkelijk ruby. Keri Washington daarentegen pakt het wat lichter aan met een koraalkleurige lippenstift.

neutrale ondertoon rode lipstick lippenstift
Getty Images
kiko lipstick rood
Jelly Stilo in 'Cherry Red', Kiko Milano, €6,99

Shop hier

bobbi brown lippenstift
Luxe Lip color in 'Red Velvet', Bobbi Brown, €37,50

Shop hier

charlotte tilbury rode lippenstift
Hot Lips in 'Carina's Love, Charlotte Tilbury, €32

Shop hier

Meer lipstick stories?