Colours of beauty: make-up voor een donkere huid

Gepubliceerd op 27 november 2018 door Laure Vandendaele
Colours of beauty: make-up voor een donkere huid

De heilige graal van de make-upwereld? Een perfect egale huid. Met de tips van de make-upartiesten ga je zo zelf aan de slag.

De allermoeilijkste make-upmissie? Nee, dat is niet het tekenen van een perfect eyelinerboogje. Het is de zoektocht naar de fond de teint die perfect bij je eigen huidskleur aanleunt? Gekukkig heeft beautyconsument tegenwoordig meer opties dan 'light', 'medium' en 'caramel'. Zo tipte Pinterest de term 'inclusiviteit' als een van de grootste beautytrends van het jaar: in 2017 werden er maar liefst 378% meer plaatjes over 'complexion matching' op virtuele moodboards gepind. Rihanna's make-uplijn Fenty Beauty zette de nieuwe standaard door en lanceerde wel veertig verschillende foundationkleuren, van bijna sneeuwwit tot donkerbruin. Diverse merken breiden hun gamma uit om een breder publiek te bedienen. Ook Dior doet mee en lanceerde zijn nieuwe Face & Body-foundation in veertig tinten met zes verschillende ondertonen. Zo'n uitgebreide menukaart vergroot de kans om je perfecte kleurmatch te vinden, maar de keuzestress groeit recht evenredig mee. Laat je in dat geval bijstaan door ervaren winkelpersoneel (dat kan soms even zoeken zijn) of een make-upartiest.

Make-upartiest Sharon De Winter:" Een donkere huid is door de band genomen iets vetter dan een lichte. Eenmaal per week een lichte scrub gebruiken doet vaak wonderen en met een matterend serum onder de dagelijkse verzorging voorkom je dat de huid te veel gaat glanzen."

Do

"Een foundation met een warme kleur maalt de huid fris en stralend. Gebruik een concealer om het kleurverschil aan voorhoofd, wangen en mond te neutraliseren. Gebruik onder de ogen een concealer met een oranje of gele ondertoon om donkere wallen of andere imperfecties te camoufleren."

Don’t

"Een koude, te lichte foundation geeft de huid een grauwe uitstraling. Qua make-upkleuren kan de donkere huid heel wat hebben, vermijd enkel te lichte tinten."

Goed om te weten

"De wimpers zijn vaak wat stugger. Borstel ze daarom eerst recht en gebruik een wimperkruller alvorens je een laagje mascara aanbrengt. De boven- en onderlip verschillen soms van kleur. Wil je dat egaliseren, gebruik dan een dun laagje foundation of concealer."

Must have product

De Face & Body foundation uit de Dior Backstage-collectie is beschikbaar in heel wat tinten die bij de donkerste huidskleuren passen.