Tinder: do’s & don’ts

Geüpdatet op 1 april 2014 door ELLE België
Tinder: do’s & don’ts

tinderTinder: vleeskeuring op zakformaat! Hoe scoor je een date? Wat vermijd je best? Lees hier onze do's & dont's:

1/

Un-des-nombreux-selfies-de-Kim-Kardashian

✖ Pas op met selfies

Dat duckfaces een no go zijn, hoef ik je hopelijk niet meer te vertellen. Maar duckface of niet, als het op selfies aankomt, zijn er toch een aantal regels.

1. Houd het classy: a.k.a. houd zoveel mogelijk kleren aan.
2. Kies voor je beste hoek: kikvorspersepctief doet niemand eer aan. Niemand.
3. Blijf naturel: mannen houden niet van fake.

2/

Celebrity-Baby-Pictures-Kim-Kardashian

✖ Post geen kinderfoto's

"Heeft ze nou een kind of is dat een oude foto van haar?" Mannen doen er maar enkele seconden over om te beslissen of ze nu links of rechts gaan swipen. Kinderfoto's zijn geen winnaar. En zeg nu zelf, wil je een kerel die kinderfoto's liket?

3/

Capture-d’écran-2014-01-22-à-10.59.48

✖ Post niet enkel groepsfoto's

"Is het nu de linkse of de rechtse? Of die in het midden?" Hoe langer mannen erover moeten doen om uit te zoeken wie je bent, hoe kleiner je kansen worden. En daarbij, hij moet jou daten, niet je vriendinnen.

4/

Schermafbeelding 2014-04-01 om 11.09.33

✖ Post geen foto's met andere mannen 

Ook al is het je broer, je neef of je gay best friend. Je zal sneller weggeswipet worden dan je 'single' kan zeggen. Hetzelfde geldt trouwens voor huisdieren. Catladies vallen over het algemeen niet in de smaak.

5/

Capture-d’écran-2014-01-22-à-11.02.32

✖ Vermijd het restaurant voor een eerste date

Het lijkt misschien een romantisch idee, maar een restaurantdate kan in 1-2-3 veranderen in een ware martelgang. Stel een korte date voor en ga iets drinken samen. Tip: maak plannen voor na je date. Zo heb je het ideale ontsnappingsplan. Verloopt je date beter dan verwacht? Cancel dan gewoon je andere afspraak.

6/

Capture-d’écran-2014-01-22-à-11.04.01

♥ Zorg voor minstens 1 duidelijke foto van jezelf

Toon hoe veelzijdig je bent: naturel, met make-up, haren los, haren vast, een foto van je reis, een foto van een avondje uit, enzovoort. Hoe meer variatie, hoe beter!

7/

Capture-d’écran-2014-01-22-à-11.06.13

♥ Weet wat je wil (en wat je niet wil)

Ben je op zoek naar een avontuurtje of wil je eerder iets standvastig? Een foto van jezelf in bikini vertelt namelijk een heel ander verhaal dan een foto van jezelf op een tuinfeestje. Wees duidelijk in je bedoelingen. 

8/

Capture-d’écran-2014-01-22-à-11.12.00

♥ Wees spontaan

Verleiden en verleid worden. Daar draait het om op Tinder. Je mag er nog zo knap uitzien op je foto's, als je geen deftig gesprek kan aanknopen, zal je het mogen vergeten. Wees spontaan en start het gesprek! Het mag ook net iets creatiever dan 'Yo, cva?'.

9/

Schermafbeelding 2014-04-01 om 11.02.55

♥ Vertel iets over jezelf in je openingszin

Je hoeft geen volledige biografie te schrijven, maar zeg nu zelf, het is altijd leuker als je snel iets over de andere persoon te weten kan komen. Een korte teaser werkt gegarandeerd, maar vermijd wel te diepe quotes. Het is en blijft een dating platform. Mannen zijn in eerste instantie helaas niet geïnteresseerd in jouw levensfilosofieën.

10/

Capture-d’écran-2014-01-22-à-11.08.00

♥ Blijf niet bij de pakken zitten

'Hard to get' is helaas niet 'hard to forget'. Vergeet dus regeltjes à la 'ik ga drie dagen wachten om een antwoord te sturen'. Als je te lang de boot afhoudt, is hij gegarandeerd al dates aan het regelen met zijn nieuwe matches.

Met dank aan de Instagram account van Kim Kardashian voor de inspiratie aan 'don'ts'.

(Stagiaire: Natalia Tjurina en Elle Belgique, Marie Guerin)