4 tips voor een goede sms-relatie

Gepubliceerd op 29 maart 2014 door Christin Ho
4 tips voor een goede sms-relatie

[caption id="attachment_28021" align="aligncenter" width="404"]sms Afb.: Prada[/caption]

Smsen, we doen het elke dag zonder er bij na te denken. Behalve als het om daten gaat. Wij geven 5 tips waar je best rekening mee houdt als je niet wil dat de vlam uitdooft.

1. Stel vragen
Toon interesse, stel vragen. Ze moeten niet doordacht zijn, maar laat zien dat je hem/haar wel degelijk beter wil leren kennen. Wanneer wil je afspreken? Waar wil je eten? Wat lust je graag? Vragen die niet met ja of neen kunnen  worden beantwoord en het gesprek gaande houden.

2. Niet overanalyseren
Lees wat er staat zonder zijn/haar woorden te overanalyseren. Het is niet altijd evident om de toon van een sms te achterhalen. Zoek dan uit wat hij/zij juist bedoelt door extra vragen te stellen.

3. Dronken smsen vermijden
In dronken staat smsen kan tot conflicten leiden. Je wordt offensief of vertelt verhalen over je vorige relaties die irrelevant zijn.

4. Wachten is niet leuk
Wanneer je iemand hebt leren kennen, wil je uiteraard direct een antwoord terugkrijgen als je hem/haar benadert met een berichtje. Wachten op een sms kan soms eindeloos duren, waardoor je begint te twijfelen aan jezelf of zijn/haar intenties. Heb je het druk? Stuur dan dat je er naar uitkijkt om het gesprek later verder te zetten.