Exclusief: jong talent Ruby Grace over haar nieuwe videoclip ‘Glitter’

Gepubliceerd op 8 augustus 2019 door Lore Ginneberge
Exclusief: jong talent Ruby Grace over haar nieuwe videoclip ‘Glitter’

Je hebt nog niet van Ruby Grace gehoord? Na het horen van haar eerste singles krijg je haar vast niet meer uit je hoofd. Met 'Lipgloss' had de Hasseltse al een hit in wording te pakken, die ze nu fijntjes aanvult met 'Glitter'. ELLE sprak met de getalenteerde spring-in-t'-veld én geeft je de preview van de Glitter-videoclip.

Nog voor ze een plaat uit heeft, bewijst Ruby Grace (20) al dat ze een volwaardige artieste is. In een dromerig universum neemt ze je mee op een mysterieuze trip. Maar hoewel haar songs op het eerste zicht catchy plaatjes lijken, zit er meer achter. Wij spraken Ruby over haar glittermake-up, sociale media persona's en Furbies.

Mijn online alter ego pusht me om meer te durven

Je draagt enkele prachtige jurken in de Glitter-videoclip. Je doet de styling volledig zelf?

"Klopt, ik heb zowel mijn eigen styling als die van de figuranten volledig voor mijn rekening genomen. Ik ben in het dagelijks leven veel bezig met mode en ik wilde dat mijn eigen typerende stijl te zien was in de videoclip. Voor mij was het dus logisch om de styling zelf te doen, aangezien ik samen met Kyky van Beeldhouwers het scenario heb geschreven en dus perfect wist wat hierbij paste."

Waar haalde je je inspiratie voor de glittermake-uplooks?

"Die looks pasten perfect in mijn scenario, maar ook bij de styling. Mijn make-upartieste Stefania begrijpt altijd exact wat ik wil. We baseerden ons vooral op de kledingstukken die ik zou dragen. Mijn favoriete make-uplook is die met de glittersproetjes!"

Ruby Grace glitter make-up

Op een bepaald moment zing je: “I like making things pretty, even though it’s fake”. Zie ik dit terecht als een (milde) kritiek op de huidige sociale mediacultuur?

"Zeker, ik maak me weleens schuldig aan het verbloemen van mijn leven op sociale media, net als iedereen trouwens. Jij kiest welk beeld de buitenwereld te zien krijgt, maar als mensen dichterbij komen zien ze dat dit niet jouw echte persoon is. Anderzijds leert mijn online alter ego mij ook veel dingen en pusht me om meer te durven. Social media persona’s kunnen daarom ook positief zijn. Je durft te zijn wie jij wil zijn, wie je droomt te zijn."

 De clip toont een indrukwekkende collectie Furbies. Deel van jouw eigen verzameling?

"Voor de Furbies raakte ik geïnspireerd door Jasmien Van Loo, een designer wiens kleding ik draag tijdens optredens. Zij is verzot op Furbies en haar hele collectie draait rond deze nineties knuffels. Jasmien had nog twee opvallende stuks waar ik helemaal weg van was, een Furby-jas en een kleedje in de vorm van een rugzak. Deze werden trouwens voor het eerst geshowd in mijn Glitter-videoclip."

Ruby Grace glitter Furby

Hoewel Glitter erg girly en vrolijk oogt, onthul je dat deze song eigenlijk gaat over eufemismen. Wat zit hierachter?

"Ik zing inderdaad over eufemismen. Net zoals in mijn eerste single ‘Lipgloss’, zing ik opnieuw over één bepaald thema. ‘Glitter' staat voor de eufemismen die ik gebruik om dingen mooier te laten lijken als ze zijn. Concreet heb ik dit in de clip verwerkt via referenties naar popcultuur gemengd met sprookjesachtige scènes. Zo ben ik op een bepaald moment bacon aan het strijken, verwijzend naar een aflevering van ‘The Simple Life’ waarin Paris Hilton hetzelfde doet. Dit fragment wordt afgewisseld met wat ik de ‘oh dear rabbits’-scène noem. Hiermee wil ik het contrast tussen droom en werkelijkheid tonen. Mensen kunnen in een saaie keuken staan, maar filmen zichzelf alsof ze op de meest glamoureuze plek ooit zijn. Ik zie mijn leven soms echt als een sprookje, en ik ben waarschijnlijk niet de enige.

Ruby Grace glitter bacon scène

Iets verder in de clip zie je een glitterinfuus, want in the end is het vooral innerlijke schoonheid die telt. Jij moet met jezelf kunnen leven. Op het einde van het verhaal besef ik steeds meer dat uiterlijk en schone schijn niet is waar het leven om draait. Ik wil oprecht gelukkig zijn en me volledig focussen op mijn droom... en dat voelt heel erg goed."

Ruby Grace zal te zien zijn op Pukkelpop op donderdag 15 augustus.