Zo creëer je een prachtige bruidsmake-uplook

Geüpdatet op 22 juli 2019 door ELLE Belgique en Lore Ginneberge
Zo creëer je een prachtige bruidsmake-uplook

Er mooi, glamoureus en stralend uitzien: dat is het grote doel op je trouwdag. Maar de echte uitdaging is om je bruiloftsmake-up de hele dag op en top te houden. Bruiloftsmake-up is een kunst op zich en omdat elke bruid uniek is, moet jouw look passen bij je persoonlijkheid en huidtype. Hoe creëer je een make-uplook die je toekomstige echtgenoot van z'n sokken blaast? Hier een aantal tips die elke aanstaande bruid zullen inspireren.

De voorbereiding

Je huid

Het doel van perfecte make-up is om de kleine onvolmaaktheden van je huid te verbergen en de rest te laten stralen. Hou er rekening mee dat je beautybehandeling enkele weken voor de D-day begint. Meer nog, de spanning van de laatste voorbereidingen kunnen je  uiterlijk op de proef stellen. Het effect van stress op je huid? Donkere kringen,  fijne lijntjes en een doffe huid. De oplossing is om jezelf in de weken voor de grote dag niet te overwerken, zodat je op je mooist bent op de grote dag.

Een andere tip is om jezelf te verwennen met een complete gezichtsbehandeling. Dit is de ideale gelegenheid om dode huidcellen te verwijderen en te werken aan een egale teint. Een scrub, een stoombad, een masker en hydraterende oliën zijn allemaal dingen die je helpen om er op je best uit te zien.

Je lippen

Sla een lipverzorging niet over, zodat je ja kan zeggen met een glamoureuze mond. Deze verzorging begint met het regelmatig aanbrengen van een vochtinbrengende crème enkele dagen voor de bruiloft. Vergeet ook geen kleine peeling om dode cellen te verwijderen. Op deze manier zijn uw lippen klaar om lipstick te dragen tijdens je make-upbehandeling. Probeer zeker een aantal tinten uit op voorhand en kies voor een kleur die past bij je jurk en het boeket.

De kleur moet ook overeenkomen met je huidskleur, oogkleur en haarkleur. Doorgaans kies je voor een egale teint voor een glanzende kleur, zoals rood, roze of nude. Durf voor knalrood te gaan als je een matte teint hebt. En goed nieuws voor donkere huidjes, want zowat alle tinten  staan je prachtig. Kies tot slot altijd voor een long lasting lippenstift zodat je deze niet steeds opnieuw hoeft aan te brengen tijdens je feest.

Je ogen

Een ander doel van make-up is om je blik te laten spreken. Maak er een gewoonte van om elke dag een goede oogcrème te gebruiken en je zal zien dat donkere kringen en kraaienpootjes vervagen. Epileer daarnaast je wenkbrauwen 3 tot 4 dagen voor de grote dag.

Weet ook dat voldoende water drinken cruciaal is voor een stralende huid en vergeet nooit - maar dan ook nooit - je huid en ogen te reinigen voor het slapengaan. Voor een perfecte oogmake-up op je trouwdag is het aan te raden een test te doen bij je schoonheidsspecialiste. Als je jouw eigen schoonheidsmake-over wilt doen, oefen dan om de beste tint te vinden die je ogen laat schitteren.

6 bruidsmake-up ideeën

bruidsmake-up trouwen

Jouw make-uproutine wordt speciaal samengesteld om je teint te verbeteren, je mooiste gelaatstrekken te accentueren en de huid te verhelderen. De gouden regel voor een prachtig resultaat is natuurlijke make-up. Vergeet flashy accenten en glitter. Onthoud ook dat wie een uitgesproken oogmake-up wilt, beter kiest voor een discrete lippenstift en vice versa.

Trek de natuurlijke kaart

Kies nude, champagne en beige voor een natuurlijker resultaat en om jezelf een zachte teint te geven. Corrigeer onvolmaaktheden met een concealer en breng diepte in je look met een waterproof mascara. Markeer vervolgens je oogleden met een bruine eyeliner en gebruik een lippotlood in dezelfde kleur als je hydraterende lipstick. Voor het gezicht, breng een BB crème aan en dep je jukbeenderen licht aan met een blush.

Verblind je wederhelft met goud en zilver

Deze mooie make-up is ideaal als je een lichte huid hebt. Breng een gouden of zilverachtige glans aan in de binnenste ooghoek. Hou de rest van je gezicht neutraal en opteer voor de lippen voor een nude of een lichtroze tint

Femme fatale

Omdat deze glamoureuze look enorm opvalt, maak je best de keuze tussen een felrode mond of een look met lange valse wimpers en een uitgesproken zwarte eyeliner.

Smokey bruidsmake-up

Ben je een smokey eyes-fan en kan je je geen andere look voorstellen? Vergeet in dit geval de intens zwarte blik, maar gebruik in plaats daarvan koperkleurige en lichtbruine oogschaduw om je een warme uitstraling te geven. Een discrete eyeliner boven je wimpers zal de look versterken, terwijl een neutrale make-up met een goed dekkende foundation de ideale tegenhanger zijn.

Vintage look

Make-up en kapper gaan hand in hand voor deze verfijnde look. Je kan hier vooral nadruk leggen op de ogen. Hiervoor kleur je jouw wenkbrauwen mooi in, breng je een lichte oogschaduw in nude of roze tinten aan en werk je af met een bruin potlood en een lichte mascara. Hoe houd je de rest van je gezicht fris? Geef je wangen kleur met een lichte blush en kies voor een nude of lichtbruine shade voor de lippen.

Oosterse feestmake-up

Tover jezelf om tot prinses van duizend-en-één-nacht door voluit te gaan voor die intense blik met eyeliner of kohl en lange wimpers. Als oogschaduw kies je voor een mat of glanzend bruine tint. Tot slot accentueer je de contouren van je lippen met een bruin waterproof potlood. Bekijk deze video voor meer tips.

Beauty tips: schoonheidsfoutjes om te vermijden

Less is more is de regel voor zowat alle make-uptechnieken. Make-up is zowel overdag als 's nachts een kunst en het is cruciaal om de hoeveelheid product goed te doseren. Op je trouwdag wil je een prachtige bruidstaart, geen cake face.

Vergeet niet om een primer aan te brengen op een goed gehydrateerde huid, zodat je make-up de hele dag blijft zitten.

lancome primer bruidsmake-up
Lancôme La Base Pro Perfecting Make-Up Primer

Shop hier

Vergeet niet om de foundation te blenden met een sponsje op de grens tussen gezicht en hals voor een egale make-up look.

beauty blender
3DHD Blender van Sigma Beauty

Shop hier

De keuze van foundation en make-up producten zal afhangen van jouw teint. Kies altijd een lichtere tint dan je huidskleur om te voorkomen dat de make-up je ouder maakt.

Ga niet all the way met los poeder. Het geeft dan wel matterende werking, maar je wilt geen gipsmasker-effect op huwelijksfoto's.

Wil je een lichte bruine teint op D-Day? Wees voorzichtig met zelfbruiners, zeker de dag voordien. Het is veiliger om een paar weken zelfbruinende capsules te nemen of om naar een professioneel salon te gaan.

Het is essentieel om make-up bij natuurlijk daglicht aan te brengen, zodat je geen verkeerd beeld krijgt van hoe je make-up eruit ziet. Voor avondmake-up is het toegestaan om een oplichtend poeder aan te brengen om je make-up beter zichtbaar te maken op de dansvloer.

poeder Benefit bruidsmake-up
Dandelion Twinkle Powder Highlighter van Benefit

Shop hier

Een concealer heeft niet dezelfde werking als een illuminator. Verwar deze twee producten dus niet met elkaar. Een camouflagestick moet worden aangebracht met een borsteltje, na het aanbrengen van de foundation en voor het aanbrengen van een fixerend poeder.

Sisley concealer trouwen bruidsmake-up
Phyto Cernes Eclat oogconcealer van Sisley

Shop hier

Vergeet niet de make-up te fixeren. Wanneer je dit vergeet, kan je hele bruidsmake-up al verpest zijn nog voor het avondfeest begint. Een settingspray kan je prachtige look uren langer mooi houden.

Glamglow glowsetter spray
Glowsetter make-up setting spray van Glamglow

Shop hier

Nu je al onze tips & tricks voor een perfecte bruidsmake-up look kent, kan er niets meer foutlopen op jouw grote dag. Welke look is jouw favoriet?