Wij zijn aanwezig: De magische marathon van Disneyland Parijs

Geüpdatet op 15 juli 2019 door ELLE België
Wij zijn aanwezig: De magische marathon van Disneyland Parijs

Heb je altijd al eens willen hardlopen met Knabbel en Babbel, Mickey en Donald of kapitein Haak? Dan hebben we goed nieuws voor jou: de vierde editie van het Disneyland Parijs Halve-Marathon Weekend vindt plaats van donderdag 19 tot en met zondag 22 september 2019.

Een loopje in het bos, rond de vijver of op een atletiekpiste: wat vind je er van om voor één keer van setting te veranderen?

Van 19 tot 22 september 2019 zullen de meisjes van het ELLE-team -ze halen nu al hun Minnie-oortjes van onder het stof- aanwezig zijn op het Halve-Marathon Weekend van Disneyland Parijs. Daar zullen ze genieten van een weekend vol sport in een betoverende omgeving.

Dit evenement, dat bijna 25.000 fans van over heel de wereld samenbrengt, is uniek in zijn soort. De kans dat je er een gezin ontmoet dat verkleed is in de Aristokatten, een sprintje trekt met Baloe de beer of de finishlijn oversteekt naast een paar Stormtroopers is dus redelijk groot.

Op het programma: een race voor kinderen ( van 1 tot 12 jaar), een parcours van 5 km (vanaf 5 jaar), 10 kilometer (vanaf 14 jaar) of een halve marathon (vanaf 18 jaar).

"Met dit evenement willen we mensen die fan zijn van hardlopen of Disney de gelegenheid bieden om elkaar te ontmoeten en tegelijkertijd onze parken te zien. Het is een unieke ervaring die voor iedereen toegankelijk is. Bezoekers krijgen toegang tot de backstage en komen op plaatsen die normaal gezien voor het publiek gesloten zijn." Aldus Laurent Charbonnier, hoofd sportevenementen van Disneyland Parijs.

Deze vierde editie staat volledig in het kader van avontuur. Ieder parcours bestaat uit een onderdeel dat gerelateerd is aan dit thema. Ook hebben we speciaal voor deze dag de meest avontuurlijke en onbevreesde Disney-figuren uitgenodigd.

Maar zoals ieder jaar kijken we nog het allermeest uit naar de medailles. Deze staan bekend als de mooiste en meest originele ter wereld. "Onze ontwerpers werken er het hele jaar door aan. Ieder parcours heeft zijn eigen medaille en er zijn ook specifieke beloningen voor de verschillende uitdagingen die we organiseren. Winnende deelnemers kunnen de medailles dragen in het park en laten zo zien dat ze hebben deelgenomen aan deze buitengewone ervaring", legt Laurent Charbonnier uit.

Voor we het genoegen hebben om over de drempel van Disneyland Parijs te lopen, moeten we natuurlijk eerst trainen. En trainen zullen we doen! Ter voorbereiding brengen we, gemotiveerd als we zijn, met heel veel plezier variatie in onze looproutes. Bekijk hier onze favoriete plaatsen om te lopen in Brussel).

Dit jaar willen we Aladin of Woody uit Toy Story niet de kans geven om ons voorbij te steken tijdens de race. We hebben minder dan 100 dagen de tijd om volledig in topconditie te geraken: challenge accepted!

via GIPHY

Overtuigd? Registreer je dan vandaag nog op de website van Disneyland Parijs om alleen, met familie of vrienden deze buitengewone ervaring bij te wonen. Haast je, want er zijn nog maar enkele plaatsen over.

Onze sportieve prestaties kan je volgen op het Instagram-account van ELLE België.

(Vertaald door stagiaire Sofie Kegelaers)