Recepten: 2 verfrissende cocktails voor een heerlijke zomer

Geüpdatet op 17 juli 2019 door ELLE Partner
Recepten: 2 verfrissende cocktails voor een heerlijke zomer

Ijsblokjes die uitnodigend tikken op de bodem van een glas, energieke belletjes die sissend aan de oppervlakte komen, het geluid van een mes dat een citroen in dunne schijfjes snijdt en dan de subtiele plons van een aardbei die in een glas duikt … Geen twijfel mogelijk: het cocktailseizoen is officieel geopend! Om het begin van de zomer te vieren, ontwikkelde Schweppes het recept voor de perfecte cocktail.

1/

Een bitterzoet verhaal

Schweppes is in de eerste plaats een verhaal van bittere belletjes. In 1783 bedacht de uit Genève afkomstige juwelier Jacob Schweppe een machine om bruiswater te maken. Het merk Schweppes was geboren. Amper 100 jaar later zorgt de ontwikkeling van de Indian Tonic voor een gigantische aardschok. Met z’n sensationele combinatie van bitter en gember verrijkt het drankje de fijnste alcoholcreaties en vindt het al snel z’n weg naar de allerbeste bars … Dat er zelfs flesjes zijn teruggevonden in het wrak van de Titanic zegt genoeg! Hoewel de bittere smaakmaker de voorbije twintig jaar wat terrein verloor aan de meer gesuikerde cocktails, is het merk vandaag aan een heuse comeback bezig en grijpen de beste bartenders van het moment terug naar de original.

Met z’n klassieke gamma is Schweppes nog steeds de referentie in de wereld van tonics en bittere drankjes. Maar het label evolueerde doorheen de jaren mee met de trends en breidde het assortiment uit met verrassende verfrissers om onze favoriete cocktails en mocktails een unieke twist te geven.

2/

Perfect is maar een woord

Maar Schweppes is toch vooral een ode aan de durvers die niet vies zijn van verandering. Aan de eigenzinnige doeners die dapper hun eigen keuzes maken en de codes durven te doorbreken. Aan de tegendraadse zielen die het begrip ‘Perfect’ een eigen invulling durven te geven. Vergeet het voortdurende streven naar het perfecte lichaam, de perfecte job, de perfecte partner, de perfecte kinderen, het perfecte huis of zelfs de perfecte cocktail … Vaarwel opgelegde regels en bye bye sociale druk, het leven is zo al vermoeiend genoeg! Vanaf nu bepaal jij zelf wat perfect is. Perfect voor jou!

3/

Het recept van de perfecte cocktail

Deze zomer zet jij de perfecte Schweppes-cocktails gewoon naar je hand. Creëer de mix die jou op het lijf geschreven is. Stel een verfrissende cocktail samen met ingrediënten die niet gekozen zijn voor jou, maar door jou !

Al het goede uit de Schweppes-familie levert ontelbare combinaties op, voor elke smaak en persoonlijkheid bestaat er een perfecte match. Experimenteer en varieer met muntblaadjes, aardbei of limoensap, gin, vruchtensap of zelfs wodka ....

  • Voor de fans van bitter is er Indian Collins op basis van limoen en Schweppes Indian Tonic.
  • Mag het iets fruitiger ? Mix voor jezelf een overheerlijke Virgin Red Russian, op basis van frambozen en Schweppes Russian.

Dus wat wordt het? Eerder bitter of liever fruitig ? Of toch maar allebei ?
What’s perfect for you ?
Cheers !

Mocktail op basis van frambozen en Schweppes Russchian Mocktail op basis van frambozen en Schweppes Russchian Ontdek de Virgin Red Russchian cocktail! Lees meer
Cocktail op basis van limoen en Schweppes Indian Tonic Cocktail op basis van limoen en Schweppes Indian Tonic Ontdek de Indian Collins cocktail! Lees meer